Generatia care pastreaza memoria vietii profetului – 9

MABEL   BRANHAM     ///// nascuta la 26 iulie 1921,  locuieste  in  Jeffersonville, Indiana .   La  capatul  strazii  Primaverii  din  Jeffersonville, ea si  prietena ei  cea mai buna, Meda,  au fost  de fata  ( martore ) la  acel eveniment  fenomenal din  anul  1933, cand  un   glob de foc s-a coborat  peste raul  Ohio, in timpul unui serviciu  de botez  biblic

Meda si eu  eram  mereu impreuna,  de cand eram  mici fetite . Erau doar doi ani distanta intre noi  si amandoua  am crescut  in  saracie,  eram extrem de  sarace . Chiar daca  familia Medei  se muta des  de la o casa la alta, totusi  distanta  de la ei la  casa noastra din  strada Fulton era  mica, si acum eu locuiesc chiar  dincolo de aleea din spatele casei  unde locuiam atunci . Noi  eram  apropiate, desi  am  fost crescute in  mediu diferit. Familia mea  nu credea in  mersul la  biserica , dar pe cand eram  o fetita, la 12 ani, eu  am fost acolo la rau cand  Stalpul de foc a  aparut   in timpul  unui botez , in 1933. Nu-mi  mai  amintesc multe detalii din acea zi, caci eram asa de tanara la timpul acela, dar cred ca sunt singura persoana  care mai sunt  inca aici, care a fost acolo cand a  avut loc acel  lucru minunat.. Cand eram de 16 ani fratele Branham m-a botezat chiar in  locul acela

Cred ca  am inceput sa merg la  Tabernacol pentru ca Meda  mergea acolo. Pe  atunci  toate erau  altfel.  In acele zile de demult podeaua era  din pamant si era o soba  pe o latura a  incaperii. Erau poate 50  de oameni care  veneau regulat la  adunare. Ma Broy, mama lui Meda era usierul, si doi din fratii ei  Arnold si Rudy , cantau in orchestra, -chitara si  vioara bas, cred . Noi aveam  cantari  si  brad de craciun in fiecare an  si fratele Branham  dadea  fiecarui copil in mana  bomboane sau  o portocala , care erau  sub o anumita  varsta.. Acelea erau cele mai bune timpuri pentru mine .

Mi-amintesc de Hope si -mi  amintesc cum s-a  casatorit cu  fratele Branham.Era  putin inalta si era o persoana mai mult decat serioasa, foarte tacuta. Ea si Meda se  asemanau in multe privinte .Meda avea  grije de copii, si a fost un lucru greu de  suportat cand  Hope si Sharon Rose  au fost luate la Domnul.  Nu am fost  surprinsa cand  fratele Branham si Meda  s-au  casatorit. A fost cam  la acelasi timp cand eu m-am  imprietenit cu  Doc Branham., fratele lui William Branham.

Meda si cu mine  am pregatit  amandoua  casatoriile. Amandoua ne-am cumparat rochiile, si niciuna  n-am avut bani pentru poze, flori, receptie sau alte lucruri ca acestea.  Ea si fratele Branham s-au casatorit la casa lui Carpenter, in New Albany, in  octombrie 1941.  Doc si cu mine, in ianuarie 1942. . Fratele Bill  ne-a casatorit in fata casei in care locuiau,  peste drum de Tabernacol , pe strada a  8-a, nr. 922.. Aveau numai doua incaperi, un dormitor si o bucatarie, si ne-am casatorit in  dormitor. Micul Billy Paul era acolo, si era singurul  langa noi  .

Doc  si cu mine  ne-am mutat in casa  aceasta  de aici , peste drum de Tabernacol,  pe strada Penn,  imediat dupa ce ne-am casatorit .Meda si cu mine am ramas cele mai bune prietene in toti acei ani si am mers  mult  timp impreuna  . Fratelui Branham  ii placea sa ne auda  cantand,  si  cantam :  Nisipurile au fost spalate de  urmele de pasi, si Doc canta  Barca vietii . Eu nu mai pot asculta  acele cantece  din cauza lacrimilor de plans care  ma fac sa ma simt  rau

Doc  ajuta de asemenea la Tabernacol. El a fost conducator de cantari  multi ani , inainte  de a se imbolnavi si de a fi operat . El a murit in mai 1975.

Dar  sa revin,  eu nu cred ca  multi oameni  au  stiut  intr-adevar ca  fratele Branham era  profet.  Toti stiam ca  el era  cineva  foarte, foarte special .  Cand a  inceput sa calatoreasca  pentru a tine adunari, , in particular in  statul Ohio si in imprejurimi, Doc si cu mine  mergeam cu el. . Am vazut  atat de multi oameni vindecati  si asa multe  minuni care s-au  intamplat.  Dintre toti fratii lui, Howard, Donny si Doc  au fost singurii care veneau  totdeauna la  adunare.

Eu ma gandesc ca  fratele Branham era complet diferit de ceilalti frati ai lui. El nu era  separat de ei, insa  el avea o chemare speciala  in viata lui si faptul ca era  predicator  il punea  pe el  separat. Insa  oridecate ori vreunul  din familie era  in nevoie, el era  prezent  totdeauna  pentru noi.

Nu voi uita  evenimentul cand s-a casatorit  Donna, fiica mea . Era  unica mea fiica si am fost  suparata . . Fratele  Bill a  venit la noi si eu  sedeam afara  in veranda de la intrare . S-a  asezat  si el acolo si a  inceput sa-mi vorbeasca .  A  spus :  Mabel, tu stii, ei ne-au fost  doar  imprumutati  pentru putin timp.  Dupa  aceasta  convorbire, m-am simtit  bine . Acesta este  adevarul,  copiii  ne-au fost doar  imprumutati  pentru scurt timp.

Cu siguranta, eu  am fost privilegiata  in viata mea prin faptul ca am vazut lucrurile pe care l;e-am vazut si  am  cunoscut lucrurile minunate pe care Dumnezeu  ni le-a revelat prin fratele Bill

Nu  am mai dorit sa raman aici, dupa ce Doc  a plecat, dar El stie  pentru ce are nevoie de mine. Multumesc lui Dumnezeu  pentru ca a fost atat de bun cu mine.

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.