Generatia care pastreaza memoria vietii profetului – 7

MORRIS   UNGREN   ////   nascut la  11 august  1918, locuieste  in  Southaven, Mississippi.   Vocalist,  a  cantat in  numeroase  adunari  la cererea  lui  William  Branham .  Este pastor  la  Grace  Tabernacle.  Si,  surpriza,  este  roman,  de la  Sighetul  Marmatiei,  din familia  Ungureanu,  emigrata in U.S.A. Am  primit personal de la  fratele lui, Robert, care  detine o  firma de constructii,  revista  adunarii  din  Memphis, Tennesse si poze de familie, in anul  1991 cand un  membru al familiei  pe nume  Cornel Leordean si  sotia   a  vizitat  tara  de origine, Romania

Prima data cand l-am vazut pe fratele  Branham  in actiune  a fost  in  Camden , Arkansas. Noi eram  in biserica  baptista  in timpul acela si auzisem  despre el ,  ascultasem o  banda  inregistrata si ma  gandeam:Asta  este  diferit ! Cred ca  pe una din benzi  el  vorbeste despre  samanta sarpelui  si asta  mi-a  atras  curiozitatea . Eu  doream sa-l aud, si mama mea  m-a incurajat sa  plec, astfel , sotia mea, Vivian si  cu mine  am condus  masina spre Camden.

Inainte ca el sa  iasa pe platforma, cineva  mi-a cerut  sa merg sa cant, si eu am cantat   Coborat Din  Gloria Lui. Apoi  m-am asezat  pe un scaun pe platforma, cu mai multi slujitori pe care nu i-am  recunoscut . Am cerut  cuiva  care  sedea langa mine sa-mi spuna  cine sunt acei oameni si am aflat ca  fratele  F F Bosworth si familia lui  erau  prezenti, impreuna cu Raymond T Richey si familia lui. Aceasta  a fost la scurt timp dupa ce poza cu  halo-ul de lumina  fusese luata in auditoriul din Huston, astfel eu  am  concluzionat  ca poate fi un singur lucru  care  a adunat  asa   multime .  Gordon Lindsay  a  venit si a vorbit  aproximativ o jumatate de  ora , apoi fratele Branham a venit .  Fratele lui, Howard, l-a adus la platforma , si cand a  inceput sa vorbeasca,,primul lucru pe care l-a facut, primul  om pe care  l-a  recunoscut  ( salutat ) a  fost  portarul !   Eu m-am gandit :  ce fel de decor  ministerial este acesta,  cu slujitori stand  pretutindeni  in jur, pe platforma ?

El a vorbit  cam 15 minute,  si aproape ca trebuia sa -ti tii mana palnie la  ureche, fiindca vorbea foarte  incet . In timpul  randului de                                       rugaciune,  au fost  patru sau cunci oameni pe care i-a luat de  mana si le-a spus    ce  probleme  au  . Apoi el  a  aratat cu degetul spre  cineva  din  fata noastra  Era o femeie    , si el a spus : Doamna, tu nu ai nevoie de  nici un bilet de rugaciune .Tu stateai in fata  chiuvetei  din  bucatarie, spaland vasele . El i-a spus ce culoare  avea  sortul pe care il purta  , si i-a spus  : Tu ai scapat o cana  si  s-a spart  si i-a spus  cum  ea s-a enervat . Ea  si-a ridicat mainile si a spus ca  este  adevarat  Noi am simtit  asta,desigur .

Cand am inceput sa pun  lucrurilr impreuna, mi-am dat seama ca el este un vazator. Eu  pot sa spun ca el vazuse ceva, si ceea ce vazuse era  adevarat, fiindca  vedeam reactia  acelei femei . Asa ca ,pentru mine, el a fost  mai intai  un vazator  si mai tarziu am inceput sa vad ca el era un profet . Dar eu  am fost convins chiar atunci, si niciodata  nu mi-am schimbat opinia, ca el era  un  vazator ..  Astfel, noi am inceput sa-i urmarim slujba  prin rapoaartele  publicate in  revista  Vocea  Vindecarii

Unul  din lucrurile pe care le-am observat  despre fratele Branham era acesta : Daca  era ceva  in mintea ta  el avea intotdeauna un raspuns . El  doar avea un mod ciudat de a  impleti  raspunsul tau  in  predica,  si privea la tine  cand il  spunea si tu stiai ca este exact pentru tine , Era  raspunsul pe care-l  asteptai, si era  parte din  predica .Sunt sigur ca facea  acest lucru  pentru altii,  era  o particularitate pe care eu am observat-o .

Am vorbit cu el despre marea  piramida,  fiindca studiasem problema si  colectionasem carti despre subiect, prin anii 40   , inainte ca sa-l cunosc pe fratele Branham. Am citit  de multe ori  cartile . I-am spus ca  data lui de nastere corespunde cu  locatia  treptei  celei mari din piramida , asa cum se masoara, un inch pentru un an . In  aceea adunare el a spus ca  este in cautarea unei cetati ( oras )  si aceea  este  Mireasa .  Fratele  Branham a  invatat ca  Mireasa este  Noul Ierusalim

Al doilea  interviu pe care l-am avut cu fratele Branham  a fost in Phoenix, Arizona , in 1964 . El s-a intalnit cu fratele meu, Robert, si sotia lui, Millie, si cu mine, in camera lui de la motel . El tocmai vorbise la Conventia  Oamenilor de afaceri  ai Evangheliei Depline  la hotelul Ramada Inn , unde au fost prezenti  3000  de oameni . El vorbise despre botezul cu Duhul Sfant  si eu am vazut  pe  predicatori  cum  dadeau din cap  dezaprobatori  la interpretarea pe care el a dat-o .  El  a  invatat ca.  a primi Mana  in epoca  in care traiesti este primirea  botezului Duhului Sfant  si ca vorbirea  in limbi nu este evidenta (dovada ). Ei  au ratat  asta .

De   nenumarate ori  fratele Branham mi-a cerut sa cant inainte ca el sa vina la amvon. Am cantat in asa multe concerte , incat nu eram  deloc stresat  sa cant  pentru el  Am cantat un solo din Hendel,  odata  , la Tabernacol, cu titlul  Messia , din aria  Linistiti-va . Billy  Paul  a comentat despre asta, dar multi din adunare nu erau  obisnuiti cu muzica clasica . Dar eu am simtit ca era foarte  potrivita  pentru acea slujba, care era  profetia din Isaia 40  privitoare la  Ioan Botezatorul.

Eu totdeauna  cantam cantece  in legatura cu  Cuvantul si fratele Branham stia  asta .In  iunie 1964  eu am cantat  Coborand din  Slava Sa   la tabernacol in Jeffersonville . Cladirea era  arhiplina  , oamenii sedeau pe pervazele de la ferestre  si erau multi afara . Eu  am mers sa cant, si  imediat cineva s-a asezat in locul meu  . Am  vazut asta , asa ca, dupa ce am cantat,am iesit pe usa din spate,  dupa  bazinul de botez . Fratele Branham astepta acolo, in  incaperea  de alaturi, si avea  caietul de notite  deschis . A spus  :  Ce ai cantat  este ceea ce eu predic  in aceasta dimineata . El a predicat  Dezvaluirea  lui Dumnezeu , si el  mi-a aratat  notitele . Scria cu litere  marunte, un fel  de prescurtari, ca sa-l tina in  context .

Va mai spun despre timpul cand eram la cafeneaua  Blue Boar ( porcul albastru ) , unde  se adunau multi, dupa  adunare .Fratele Branham a venit  unde stateam eu  si m-a  luat de mana . Am vazut ca  fata lui  s-a intunecat  si a  spus  :  Adancul cheama  adancul .. De atunci, ceva a inceput sa se miste prin bratul meu si prin trup.Am simtit o caldura  neobisnuita si o senzatie de  pierdere a greutatii care a venit asupra mea, si  am stiut ca era acel  Inger, care era  Hristos . Mi+am dat seama mai tarziu ca am fost vindecat de ulcerul de la stomac, fiindca nu am mai avut nici o  simptoma  , dupa acel eveniment .  Cred de asemenea ca am fost botezat cu  Duhul Sfant  fiindca viata mea s-a schimbat .

Pe atunci, eu locuiam in Tulsa, Oklahoma, si eram  Presedintele  Colegiului Biblic , pozitie pe care an detinut-o  mai multi ani . Odata, eu am primit un apel telefonic , era fratele Branham care voia sa se roage pentru mine Aveam ceea ce  se numeste  edem angioneurotic , care cauza umflaturi pe corp, uneori la varful degetelor si pe buze . M-am facut bine, dar boala a revenit . Cand s’a rugat pentru mine atunci, el a spus ca  sunt doua umbre care  ma vor  urmari toata viata, incercand sa ma doboare.. El vorbea pe taram spiritual , lucruri pe care eu nu le  intelegeam ca el, dar el a spus asta

Fratele Branham nu facea ceva  care sa te  oblige in acea directie, incat ramaneai sub  agentia  moralitatii libere .. Oricum ,era evident ca el stia ca eu voi face calatorii peste ocean, si era pentru mine o pregatire , in felul lui, fara sa’mi spuna direct ce sa fac.De  asemenea, el mi-a spus sa continui sa cant,si sa duc  mai departe  Chivotul . Numai Levitii, care erau in slujba, puteau duce chivotul, ceea ce  insemna ca eu am o slujba . Fratele Branham de asemenea mi-a spus ca eram pastor aici , in Memphis . Multi  altii incercasera sa  deschida  biserici in aceasta zona, dar ei  au cazut la marginea drumului.

El avea  un mod de a te ridica, de asemenea  El putea sa patrunda  in interior si sa-ti  scaneze  caracterul . El  nu o facea prin numele omului, ci prin ochii lui Dumnezeu  el vedea natura fiecaruia  si el putea reduce  prezentarea  acelei  naturi  in unul sau doua cuvinte . Toate  acestea  ne duc la concluzia ca era  profet

In  dumineca de  Pasti 1965 fratele Branham a vorbit la  Tabernacolul lui.  Atunci , Billy Paul a  mers la amvon inainte de  seviciu si a  anuntat ca fratele Branham  doreste sa  vada  toata familia Ungren  in biroul lui .  Noi eram asezati prin toata adunarea, si eram cam 15 sau 20  de persoane  care ne-am inghesuit in biroul lui. El avusese o viziune si a dorit  sa ne-o  relateze .In acea viziune el a vazut  o  tava de argint  pe care tata  o tinea  si in ea erau toate numele noastre   si numele nepotilor, si asa mai departe, scrise pe  carduri  mici  si tatal  meu  i-a zis : Frate Branham, ti-i  dau tie pe toti !

El a spus ca  aceasta viziune  s-a repetat de  mai multe ori si  de aceea a vrut sa ne-o spuna tuturor .  Eu nu stiu sa mai fi chemat  vre-o familie in acest fel, dar  a chemat-o pe a noastra . Fratele Branham a spus  de asemenea ca  familiile  credinciosilor  se dezvolta  ca o tulpina (au radacina de neam – samanta  puternica peste generatii) la fel ca si  caii de rasa sau  vacile de lapte

Mama  a fost o persoana cu credinta  mare . Tata a fost un om tacut, care nu avea multe de spus si el  a primit Mesajul mai tarziu decat mama . Odata, pe cand erau la cina  cu fratele Branham, el a  zis tatei :Frate  Ungren, te-am vazut pe tine si pe sora Ungren mergand  mama in mana  in Mileniu . Tata a spus :  Ah,  ea nu ma va avea !( Asa era tata, doar in felul  lui ) , dar fratele Branham a spus : Ba da, ea  te va  obtine !

Ultima data cand am vorbit cu fratele Branham a fost in  augut 1965 . Era  una din ultimile lui adunari din Jeffersonville  si dupa serviciu am mers cu masina  in jos pe  str. Utica Pike  si am vazut  masina lui in fata magazinului in care sora  Meda  a  alergat sa cumpere ceva . Am parcat si  m-am indreptat spre  partea  soferului si am inceput sa vorbesc cu fratele Branham. Apoi, deodata  eram in  partea  opusa( partea pasagerului ) si fratele  Branham  se  afundase in scaunul lui si fata  i s-a intunecat . Am stiut atunci ca Dumnezeu il  pregatea sa-mi spuna ceva . El a spus  un lucru :  Cand  turma scade,  ei canta . Si din nou  mi-a nspus sa continui sa cant si sa duc  chivotul .

Faptul era ca eu nu  pasisem ca sa  merg pe partea cealalta a masinii  Insa numai  mai tarziu m-am intrebat  : Cum am  facut acel ocol ? Dupa  intamplare mi-am dat seama ca  Dumnezeu  m-a purtat  dincolo . El  ma  dorea sa fiu la  dreapta profetului . Pe partea stanga nu este bine sa fii  cand mergi in fata Domnului, voi stiti .Dar El m-a  mutat  dincolo . Asa a facut El cu  Filip si eu  cred ca toate intamplarile relatate in Biblie s-au  intamplat si in  slujba profetului, intr-un fel sau altul

Oriunde ma duc, oamenii vor sa le vorbesc despre fratele Branham. Ei au simtamantul ca am fost un tovaras apropiat lui . Nu am fost  atat de apropiat, insa  drumurile noastre s-au  intersectat deseori si totdeanuna el a avut ceva  significant sa-mi spuna

Fratele Branham a fost un  nazireu in faptul de a nu bea si nu fuma  si a fost pus deoparte  ca un  Nazaritean . Eu m-am uitat la toate evenimentele din viata lui  si toate vorbesc despre chemarea si slujba lui . El avea acei ochi cu privirea patrunzatoare care  vedea prin tine  si te cerceta . Eu cred ca era  un om simplu  si vorbind doar despre natura lui eu gandesc ca avea  temperament  melancolic , Cred ca era  o  persoana foarte  intuitiva si foarte  sensitiva . Era facut  ca sa fie  sensitiv spiritual . El traia tot timpul in doua lumi , mai mult in alta lume, care este greu de inteles , insa noi am primit  cateva  licariri  de lumina despre aceasta . Era de o sinceritate  impresionanta . El nu incerca sa fie umil, aceasta era parte din el

Lucrul care-l facea complet diferit de altii  era acea ungere  a Duhului  care era in el . Oamenii reactionau  emotional la aceasta .  Uneori ne gandim : Doar ca om, ca un vas, vede Dumnezeu pe un om prin care lucreaza, sau El isi pregateste un om  ca sa lucreze prin el ? Probabil, amandoua  sunt adevarate

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Generatia care pastreaza memoria vietii profetului – 7

 1. http://www.123people.com/ext/frm?ti=person%20finder&search_term=morris%20ungren&search_country=US&st=person%20finder&target_url=http%3A%2F%2Fwww.legacy.com%2Fobituaries%2Fcommercialappeal%2Fobituary.aspx%3Fn%3Dmorris-richard-ungren%26pid%3D154462392
  Pe acest site gasiti anuntul ca fratele Morris Richard Ungren a fost luat la Domnul in noiembrie anul acesta MORRIS RICHARD UNGREN | Visit Guest Book
  REV. MORRIS RICHARD UNGREN, 92, passed on to be with the Lord Jesus Christ on Thursday, November 3, 2011. Rev. Ungren was often referred to as a multi-faceted “Renaissance” man. He was a minister, talented singer, poet, scholar, author of many Christian books and a missionary. He was born in Wymore, Nebraska in 1919 and spent his youth in Goodland, Kansas. After high school, he received his formal education at New York University. While studying in New York, he sang on several Christian radio stations. He was ordained to the ministry in 1941 and he turned down a Broadway contract to spend his life serving the Lord. After WWII, he moved to Memphis, TN and attended the Upper Room Bible Class, where he met and married his now deceased wife, Vivian Marie Ungren. He retired from Binswanger Glass Co. in 1984. While working full time in a managerial position, he also was a full time minister. After his retirement, he began missionary work to So. Africa, Zimbabwe, Australia, Singapore and other countries. He also wrote many Christian books that have been sent around the world and translated into many languages. He was a very prolific writer and poet. He was pastor of Grace Fellowship in Southaven, MS for 43 years. He leaves behind his daughter, Sonja Ungren Eccles; a grandson, Patrick Eccles, Jr. and three great-grandchildren, Patrick Eccles III, Mathew Eccles and Elizabeth Grace Eccles. Also two sisters, Helen Ungren Downing, Vera Ungren Myers; a brother, Robert Ungren, and numerous nieces and nephews. The family asks that all memorials be sent to the William Branham Evangelistic Association, Box 950, Jeffersonville, IN 47131. A reception will be held from 5-7 p.m., Saturday at Forest Hill Funeral Home South, 2545 East Holmes Rd., Memphis, TN. The Funeral Service will be Sunday at 2 p.m. at Forest Hill Midtown at 1661 Elvis Presley Blvd. Forest Hill South Funeral Home (901)346-3250
  Published in The Commercial Appeal on November 5, 2011 PrintFollow this Obituary
  Follow on Facebook
  Get Email Updates
  Share with Others

  Guest Book MORRIS UNGREN Guest Book | View 2 of 11 Entries:
  „Read many of his books and they were always enlightening. Remember talking about church history with him during his meetings at our church, it was a honor. He was a blessing and will be missed.” – Pastor James Tidwell
  „When I read Bro. Morris’s obituary, I didn’t know that Sis. Vivian had passed away, too. I had a privilege of meeting them both during my short visit to Memphis in Jan. 2005. My fellowship with them…” – Anton Liachovic
  View Additional entries from:
  Anthony Grigor-Scott (Currabubula, NSW, Australia)
  Debbie Price (Walls, MS )
  Mark Lewis (Mary Esther, FL )

  Previous 10 Next 10
  View Complete List
  Restore the Guest Book now

 2. Miguel Flannagan z zice:

  Tocmai pentru ca esti asa cum esti, ma simt foarte onorata si fericita ca drumurile noastre s au intersectat atat de frumos.

 3. Pingback: PIRAMIDA – forma geometrica a noului Ierusalim | behaitul oilor si Glasul Pastorului

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.