Generatia care pastreaza memoria vietii profetului – 6

Am  prezentat  in  articole  anterioare  traducerea  din limba engleza   a  catorva  marturii  date  de catre  oameni care  au  trait  in  mediul  crestin  real din prejma  lui  William  Branham, care  este  ultimul  profet  trimis de Dumnezeu  la  Biserica  Natiunilor , la  Israelul  spiritual, care este  SAMANTA  reala  a lui  Abraham,  cele  1o  semintii care  , dupa  destramarea imperiului  Asirian  , unde au fost duse in robie, nu s-au mai  intors in  Palestina, ci au  plecat de acolo in migratie spre  Europa, amestecandu-se cu  populatiile  bastinase, formand  natiunile si  limbile  moderne . ACESTA  ESTE   MOTIVUL  pentru care   Domnul Dumnezeu   a  IMPIETRIT   ” O  PARTE ”  din Israel , adica pe  IUDEI  ( Romani 11.25 ), pentru ca  ”  TOT  ISRAELUL ”  sa fie mantuit,  pentru ca  LEGAMANTUL  DE  STERGERE  a  pacatelor sa  fie  implinit .

Ceea ce   eu vreau  sa  intelegeti,  este ca   numai  voi,  aceia care  sunteti  samanta  reala  , pierduta  prin  istorie, datorita  amestecului  sexual  produs de  NECREDINTA  injectata  de  Satana  la  intalnirea cu  Eva  in  Eden  ( toti  suntem  nascuti  pe cale  ilegala , in  PACATUL  ORIGINAR  )  puteti  ,  datorita  NASTERII  DIN NOU,  realizata  prin  CUVANTUL  lui  Dumnezeu  (  aceasta  trebuia sa fie  calea  legala, corecta  de inmultire, pe care  Dumnezeu a pus-o  la  inceput  inaintea omului, si i-a dat  LIBERTATEA  DE  ALEGERE )  sa  intelegeti si  sa  primiti  VESTEA  BUNA   ca  este  timpul  sa  mosteniti  IMPARATIA  .  Noi stim ca  Dumnezeu  ne-a  anuntat  , prin  mesajul  Profetului Sau :       ” VINE  MIRELE !  Pregatiti-va  pentru  intampinare !

MILDRED  BEELER  ///////nascuta  la  21  mai  1918,   locuieste   in  Floyd Knobs,  Indiana .    Sotul  ei   a  fost  printre primii  care  au inregistrat  predici ale lui  William  Branham  pentru  public  .ESTLE  BEELER  ,  un  evanghelist,  a  trecut in vesnicie  la  10 octombrie 1987

Estle  a fost  in serviciul  militar  o perioada  indelungata  si in acel timp si-a  pierdut mana . Dupa ce s-a intors  din al doilea razboi mondial,  a  detinut  pentru un timp un  patinoar  , astfel ca  o ducea bine financiar . Parintii lui  il laudau ( se  mandreau cu el) totusi,  cand mergea la culcare seara,  pe perna lui  curgeau lacrimi, deoarece  simtea o  puternica  condamnare si nu-si  putea da seama  despre ceea ce  cauta  ( ce scop are  in viata )

In 1948  tocmai  ne  casatorisem si locuiam in  Hodgenville, Kentucky.El s-a  dus la  biserica  metodista de acolo si a  vorbit cu  predicatorul, dar nu a  putut sa afle daca ceea ce  gandea este  adevarul .Apoi, intr-o zi, sora lui, care locuia in  Louisville, l-a sunat si a spus :  Vin-o  aici si asculta-l pe acest  predicator  mic de statura , pentru ca predica lucruri despre care  n-am mai auzit  pana acum

Cand noi am  sosit la  auditoriul  liceului,  unde se tinea  adunarea, locul era  supraaglomerat si noi am gasit cu greu locuri  sus la balcon .Am asteptat acolo mai mult de o ora . Dar,  aproximativ 20  de minute  inainte ca  fratele  Branham sa  inceapa  predicarea,  a fost  doar o  tacere  care  a venit peste toata  adunarea. Fiecare  a devenit  deodata  foarte  linistit – tacut , era ca un moment de reverenta   care  a venit  peste multime in acea seara . Mai tarziu, Estle a spus ca  acest lucru  aproape l-a speriat, deoarece niciodata nu mai experimentase  ceva  asemanator . El a spus  :   A fost ceva care aproape  te-a facut sa doresti  sa  te  afunzi  in scaunul tau, fiindca nu aveai nici o idee despre ceea ce se  intampla .

Fratele  Branham a venit pe podium si a  predicat  mesajul lui  si Estle  a spus ca  in primele zece minute  stia ca  a  gasit  ceea ce  cautase  toata viata  pana atunci . Cand a  pornit randul de  rugaciune,  era acolo un copilas care suferea de paralizie infantila  si a fost adus pe platforma . Fratele Branham a  spus  audientei : Aplecati-va  capul si  inchideti ochii si fiti  cu adevarat  reverentiosi . Dupa ce s-a  rugat, a spus oamenilor sa-si ridice capul  si a  spus  baietelului : Vin-o  la mine, fiule ! Piciorul lui  mic  si  slab  inca  se  balanganea, dar in  momentul in care  degetele lui au atins podeaua, piciorul s-a intarit si s-a marit  si ela fugit  de-a  lungul scenei spre fratele  Branham .  Noi am plans ca si copiii, fiindca am stiut  chiar  atunci ca  aceea era ceva real.    Estle  a stiut, fara nici  o umbra de indoiala, ca  ceea ce  fratele Branham predica era  adevaratul  MESAJ al  OREI  si el  a urmat acest mesaj pana la sfarsitul  vietii .

Dupa aceea, noi am mers la  adunarile fratelui Branham  ori de cate ori am avut posibilitatea .Imediat dupa ce ne-am mutat  aici la  Clarksville (  imediat  urmatorul orasel dupa  Jeffersonville, )  in 1950, sotul meu a  cumparat  mai multe  benzi de calitate si un microfon bun, si a inceput inregistrarea predicilor la  Tabernacol.Cred ca este unul dintre primii care au facut asta ,caci dupa aceea multi au inceput, progresiv, sa faca propriile  inregistrari .Estle  a calatorit de asemenea  la adunarile din Chicago, Carolina de Sud  si in Arizona, inregistrand.  Facea  originalul  si cand se intorcea acasa  facea copii si le trimitea la frati . Imi amintesc ca  avea patru magnetofoane in functiune care mergeau deodata,  facand copii  ale benzilor .Elnu taxa decat  costul benzilor pe care le cumpara .. Aceasta a  continuat pana cand fratii  Leo  si Gene  au inceput oficial sa  faca inregistrari.

Cand fratele Branham era la tabernacol,noi aveam  o multime de oaspeti  de pretutindeni  cazati  la casa noastra  si eu gateam pentru ei  in fiecare duminica  Uneori  eu simteam ca si cum as fi  prajit mai multi pui si as fi  gatit mai mult sos decat  oricine  din lume .Eram  mandra de acest lucru  stiti,si daca  am ajutat  pe cineva, eram datoare s-o fac ( Aceasta  a meritat, a avut valoare )

Noi nu am fost prea des la casa fratelui Branham, dar i-am vizitat de cateva ori si ei au venit la noi . Odata  noi eram la  Branhami  pentru  pranz, si sora Meda a pregatit  pui fript .Ea m-a rugat sa  fac sosul , dar ea, cand a terminat de prajit,a aruncat tot uleiul   ramas de la prajire si a spalat cratita . Eu am spus : Unde sunt   sosurile ramase de la prajite ?.Ea a raspuns:Le-am  golit afara si  am spalat cratita pentru tine  Eu am spus; Ei bine, tocmai din acestea eu fac  sosul de garnitura ! Astfel eu  am facut  sosul  din Crisco, dar nu era  chiar asa de bun . Eu totdeauna faceam acel sos din  resturile ramase de la  prajirea puilor . Eu nu cred ca ei obisnuiau sa manance   gravy ( sos garnitura )

Mai demult, in zilele  de la inceput, uneori noi ieseam pentru cina de duminica  si atunci doar ne asezam la masa  si discutam .Aceasta  a  dus la o apropiere intre Estle si fratele Branham .Stiu ca fratele Branham  l-a numit  pe Estle   unul din prietenii lui  de  suflet  si a spus lucruri foarte frumoase despre el, pe banda

Estle avea o expresie  pe care o folosea in descrierea fratelui Branham. El spunea :  El nu este mai mare ca un pound de sapun  dupa doua zile  de  spalat cu acesta,  insa  este  cel mai mare om mic  pe care l-am vazut in viata mea .

Se pare ca   atunci cand fratele Branham  a  pornit  intai sa  tina servicii de  vindecarer, si erau asa de multe, in jurul lumii,  la acel timp era urmat de  o multime de oameni .Si apoi, cand el  a intors butonul de la  vindecare spre predicarea de invatatura, atunci  o parte din oameni l-au parasit ( s-au  indepartat ) fiindca ei au  urmat numai slujba de vindecare . Oamenii  de astazi se ofenseaza de   strictetea  Cuvantului.  Numai Dumnezeu stie cine  IL va accepta,  prin Harul Sau,  caci multi sunt chemati, dar putini sunt alesi .

Dupa ce fratele Branham a fost chemat afara de pe scena, noi avem doar adunarile noastre de rugaciune acasa,  ascultam benzile ,studiem  mesajul si citim cartile .Cred ca multi oameni  au facut asta, si inca  mai fac.

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Generatia care pastreaza memoria vietii profetului – 6

 1. ile veronica zice:

  incetati si intoarcetiva la Dumnezeu nu mai va credeti voi cei cu o invatatura mai inalta ca toata Scriptura este insuflata de Duhul Lui Dumnezeu sa invete sa mustre sa indemne asa ca nu avem nevoie de o alta scriptura sau de o alta evanghelie nu ma va credeti ca detineti adevarul absolut asta o spune un om care a murit dar nu a mai inviat ca Domnul nostru Isus Hristos acel om zace in mormant deci chiar nu am cum sa cred ca acel om a fost profet sau Ilie sau insus hristos sa pretindea ca el era gura lui Dumnezeu oricine adauga si mai pune pe langa Domnul Isus inca un om aceia este erezie, cum se poate atata ratacire in poporul Domnului sa va incredeti in oameni .Domnul a dat o porunca sa va iubiti unii pe altii nu sa va despartiti chiar si voi de la asa zisul (mesaj) mai bine cercetati scripturile ca in ele gasiti viata vesnicamDomnul sa-si trezeasca poporul Lui Amin

 2. Draga Veronica , dupa cum bine vezi, citind ce scriu eu si citind ce scrie numitul Lica Nemes, ale carui idei le imbratisezi, acestea sunt OPUSE , precum binele si raul , care au fost puse chiar de Dumnezeu inintea tuturor oamenilor .
  Oricare invatatura am urma-o, fii incredintata ca Dumnezeu insusi a lasat sa fie raspandita , pentru ca noi sa ne facem ALEGEREA , prin care DOVEDIM ce caracter avem , adica ne judecam pe noi insine din ce SAMANTA provenim . Desigur, noi credem , cu toata convingerea, ca urmam Calea cea dreapta , si nici nu se poate sa fie altfel ! Asa am citit si in epistola apostolului Iacov, fratele Domnului : „Tu crezi ca Dumnezeu este unul si bine faci; dar si dracii cred… si se infioara „(Iac.2:19)
  Eu intotdeauna cand ma refer la Scriptura, imi pun inainte problema deosebirii intre credinta SFINTILOR si aceea a DRACILOR . Faci si tu acest lucru ?
  Fiii lui Dumnezeu CRED SI SE BUCURA, fii dracului cred si se tulbura !Fiii lui Dumnezeu isi recunosc si MARTURISESC pozitia lor in Hristos, fiii dracului tin manie si invidie si neaga orice revelatie = descoperire care ne este data pentru crestere duhovniceasca si apropiere de fagaduintele date noua prin Cuvantul Viu purtat de NEVASTA MIELULUI ” Apoi unul din cei sapte ingeri, care tineau cele sapte potire pline cu cele din urma sapte urgii, a venit si a vorbit cu mine, si mi-a zis: „Vino sa-ti arat mireasa, nevasta Mielului!” (Apoc.21:9)
  Daca eu invit pe oricine sa arunce o privire in Cuvantul care ne arata CARACTERUL Miresei,asa cum Dumnezeu ne-a vorbit prin fratele Branham, este oare pentru cineva o ” pricina de poticnire”? Daca da, te invit sa probezi contrariul, si voi fi si eu binecuvantat

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.