Generatia care pastreaza memoria vietii profetului – 5

ALEX  si  HAZEL   SHEPHERD \\\\\\\\ nascut  la 19 mai 1917    nascuta la 12 decembrie 1925.  Resedinta  actuala : Jeffersonville, Indiana .                                     Ei   au vazut  intamplandu-se   miracole ,si cand  s-au hotarat sa stea  langa omul despre care  credeau ca este  slujitorullui Dumnezeu,  au inceput sa  experimenteze  miracolele  in propria  viata .  Sora  Shepherd  a  murit la  29 mai 2006.

HAZEL  :  Daca nu era  fratele Branham, nu stiu ce  am fi facut . Noi n-am fi  cunoscut  nimic altceva  decat   denominatiunea. Eram  in  Diserica lui Hristos (Church of  Christ ) si ei erau  dintre  oamenii cei mai aprinsi din lume . Am fost crescuta  acolo .

Am auzit despre el  cu mult timp inainte ca sa-l  vad. Am  copilarit in  Hazard, Kentucky, si cand eram de  17 sau 18 ani , fabricile mari  trimiteau agenti  in vecinatate sa caute oameni care  vor sa lucreze  si sunt dispusi sa se mute  in localitatea unde  era fabrica .  Eu am venit  aici la  Charlestown , Indiana, ca sa lucrez la  fabrica  Dupont . Aceasta era pe timpul  razboiului si era un autobuz care ne ducea  acolo si  ei chiar ne  gasisera  camere unde sa locuim .  Camera pe care o gasisera pentru mine era doar la  doua usi distanta de casa mamei fratelui Branham, pe  strada  Maple ( str. Artarului ) .Desigur, eu nu stiam nimic despre fratele Branham la timpul acela , dar imi aduc aminte ca intr-o seara un grup de adolescenti  eram pe strada  , langa poarta  si discutam, iar  proprietara casei unde stateam  a scos capul pe geam si ne-a spus :  Voi toti sa  faceti liniste ! Fiul doamnei  Branham este  un  slujitor ( minister ) si el  este acolo si  vorbeste oamenilor .  Dar eu nu am  mers la  Tabernacol  inainte de a  ma casatori si  dupa ce ne-am mutat iarasi in Jeffersonville, din Fairview, Kentucy, in 1953    Atunci fratele Branham m-a botezat . Fratele si sora  Slaughter  m-au  dus si  am fost botezata in  una din  vechile  halate de baie a doamnei  Slughter .Nu  as schimba  cu nimic din lume acea  experienta

ALEX :   Eu am  venit de la  Penticostali . Tatal meu  era predicator penticostal  la oamenii din munti . ( mountain preacher)  Sora mea a fost aceea care  mi-a vorbit despre fratele Branham . Dupa ce l-am ascultat, noi am  cautat sa fim cat mai aproape de el Eu doream sa locuiesc acolo unde el trebuia doar sa iasa afara si sa ma atinga, daca  ceva s-ar  fi intamplat . Astfel, ne-am mutat la  Jeffersonville . Odata, eram la  biserica si eram  bolnav .Billy Paul a venit la mine si m-a intrebat : esti bolnav ?  Am spus  : Sunt asa de bolnav cum nu am mai fost niciodata . El a spus : Vino cu mine .El  m-a dus la fratele Branham .El era  in camera de langa  platforma si  el m-a luat de mana si m-a privit de sus pana jos, vreau sa spun ca  era ca si cum  el  putea  sa vada prin tine , si nu a spus nimic , cateva secunde .  Apoi el a spus :  Nu vad nici un lucru rau in viata ta . Aceste cuvinte  au pretuit ( valorat ) totul pentru mine .

HAZEL :   Noi am locuit la numarul 218  in Piata Parcului  timp de aproape 10 ani .. la doar o  strada  departare de casa fratelui Branham, de pe Ewing Lane

El trecea cu masina si uneori  noi sedeam  in veranda  cu  multi vizitatori, care veneau  doar ca  sa arunce  o privire  sa-l vada trecand .

A  venit  odata in  vizita la noi,  cand eu am avut un vis.   Am visat ca  lucrasem la masina de cusut toata ziua  si parul imi era  in dezordine ; aratam ca un vagabond . cand cineva a batut, Dora a mers la usa  si a spus :  Mama, fratele Branham este la usa . Era  aproximativ ora sapte seara  si avea cu el scrisoarea  pe care  i-o trimisesm despre visul meu . El a spus ca  vrea sa-mi explice  visul .Fratele Branham a vorbit despre visul meu  in predica  Nume de hula , dar, pana cand nu am stat sa ascult  acea banda, nu mi-am dat seama ca el dorea ca eu sa inteleg acel vis

Odata  am mers in linia de rugaciune, fiindca  aveam probleme  cu vezica  coborata . Doctorul a spus  ca  nu e nimic de facut . Am intrat in randul de rugaciune si am simtit prezenta Domnului asa de puternic incat simteam ca ma topesc .Trei zile  dupa aceea  stateam in fata  chiuvetei si spalam vasele  si am simtit ceva  doar ridicandu-se in stomacul meu. Vezica mea  era  complet ridicata si pusa inapoi la locul ei .

ALEX   Toti  ma intreaba despre timpul  cand am fost  chemat, pe cand era  un rand de rugaciune, si eu  sedeam in spatele fratelui Branham, in  baptistier , in 18 iulie 1965.  Eu  totdeauna simt ca  trebuie sa las pe alti, care calatoresc de departe ca sa  vina la  adunare, ca sa  aiba loc in sala , astfel  eu mi-am gasit  loc  in spatele cortinei de pe platforma .Singura persoana care mai era acolo era fratele  Frank Nelson  si el statea  de o parte a baptistierului  si tragea cu ochiul printre cortine la  fratele  Branham . Eu eram langa peretele  din spate, cu capul aplecat  Cand fratele Branham a spus : Tu, de  acolo din spate, din baptistier, care  suferi  cu stomacul,Isus Hristos te  face bine , fratele Nelson s-a intors si a  aratat cu degetul spre mine  si eu am simtit ceva care m-a lovit, ca o galeata cu apa rece  care a fost  varsata peste mine . Am stiut ca  am fost vindecat  in acel moment .

HAZEL     Fiul nostru cel mijlociu, Junior, si-a rupt spinarea in trei locuri . I-au  facut niste  bretele si  el nu putea sa umble fara ele .Am  incercat sa-l ducem in randul de rugaciune, dar n-am reusit . Intr-o zi, dupa adunare, fratele Branham trecea  prin biserica  spre iesire .  Eu sedeam  pe inteval si  l-am apucat de maneca . I-am  vorbit despre fiul meu si am spus :  El sade  acolo .  El a  intrebat :  Este el crestin ? I-am spus  ca este . . El  a  mers  acolo si s-a rugat pentru  Junior . L-am vazut pe  Junior dand din cap, dar n-am  aflat niciodata ce  i-a spus fratele Branham .

Ziua  urmatoare  eu am aruncat bretelele la gunoi. Junior a spus :  Mama, eu nu  pot sa  umblu fara  ele .  Eu am zis :  Trebuie sa poti, findca  esti sanatos.  Le-am aruncat la cosul de gunoi. Trebuie sa ai destula credinta si sa crezi , de cand s-a rugat pentru tine . Am avut  credinta pentru el , ca sa fac asta . Domnul  i-a vindecat spatele  .

ALEX    Noi  depindeam de fratele  Branham . Atata vreme  cat era  in vecinatate  , cand eram bolnavi sau  ceva ne  deranja , mergeam la fratele Branham  si  asta era totul. El  o lua de acolo . Totdeauna se intampla asa ( eram eliberati de orice neputinta )

HAZEL     Cand fiul nostru Johny  a mers in atmata , a primit  ordin sa meraga in Vietnam . Plicul era pe masa  cu sigiliul pe el si el se pregatea de plecare . Fratele Branham ne  spusese :  Pretindeti familia voastra , cand va rugati ! Astfel, eu m-am rugat : Doamne, tu poti sa vindeci, tu poti sa  retragi  acest ordin . In Numele lui Isus, revoca-l !  El  l-a revocat si  Johny  a  coborat din  acel avion . Ei erau aliniati si se urcau in avion,  dar au venit si l-au chemat  afara din rand si i-au spus ca ordinul a fost schimbat si el a fost trimis  in Germania .

Daca nu l-as fi ascultat pe fratele Branham, nu  as fi stiut sa procedez in acel fel . Astfel, Domnul a  lucrat miracole in familia mea . Noi nici n-am putut vedea  chiar  toate  lucrarile pe care le-a facut  El  pentru noi .

ALEX     El a fost un om  minunat . A fost singurul om pe care l-am vazut in viata mea  la care  nu  i-am gasit nici o  vina . Tu nu puteai sa gasesti la el nimic gresit . . Dar multi oameni  nu-si dau seama de ce am avut noi aici  El a fost cel mai umil si de  incredere om  pe care l-am cunoscut vreodata .                                                                                     a

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Generatia care pastreaza memoria vietii profetului – 5

 1. Am citit marturii de la oamenii care si-au trait viata lor impletita cu aceea a lui W Branham , printre care si cea de mai sus a lui Alex Shepherd :
  El a fost un om minunat . A fost singurul om pe care l-am vazut in viata mea la care nu i-am gasit nici o vina . Tu nu puteai sa gasesti la el nimic gresit . . Dar multi oameni nu-si dau seama de ce am avut noi aici El a fost cel mai umil si de incredere om pe care l-am cunoscut vreodata .
  Ceea ce eu nu pot pricepe este cum se face ca un roman care traieste azi in Romania, care pretinde ca stie mai multe decat Dumnezeu, fiindca el a calatorit (pe banii altora ) prin lume si pretinde ca s-a informat amanuntit despre toate lucrurile , pe nume LICA NEMES , care si-a luat VIATA IN MAINILE SALE , asa cum pretinde in scrierile pe blogul lui cu acelasi nume,
  ACEST OM CARE SE NUMESTE IN CONTINUARE FRATE, nu pregeta , cu orice ocazie, sa marturiseasca faptul ca el a gasit ( si cauta in continuare sa gaseasca ) greseli si neconcordante in exprimare acolo unde numai mintea lui imbolnavita de autoapreciere ( marturia lui este ca are deja peste o mie de admiratori ) poate gasi .

  • Grigore zice:

   În curând va fi închisă gura criticilor şi batjocoritorilor care caută necontenit greşeli profetului. Numai orbii nu văd că profetul din Maleahi 4.5 a fost confirmat şi adeverit de Dumnezeu pentru această generaţie.

   • Ioan zice:

    trebuie sa fie un timp ( ultimul timp, inainte ca timpul sa intre inapoi in vesnicia din care a IESIT ) cand orbii vor vedea iarasi, chiar si cei fara vedere spirituala .
    Dumnezeu insusi a orbit chiar si poporul Sau , cu scopul de a-si manifesta TOATE CALITATILE SALE ( judecata dreapta, mila, iertarea, dragostea si puterea si dreptul de RASCUMPARARE )
    De aceea noi trebuie sa gandim si sa comparam, (sa punem lucrurile fata in fata ), si sa ne alegem partea pe care o acceptam ca fiind buna, dar sa nu judecam si nici sa nu ne comportam ca executori ai judecatii fata de ceilalti . atunci cand ne supara exprimarea gandurilor acestora ( prin vorbe si fapte )
    ” Nu-i asa ? Daca faci bine, vei fi bine primit . Dar daca faci rau, pacatul pandeste la usa: DORINTA lui se tine dupa tine, dar tu sa-l stapanesti ” Porunca aceasta este valabila pentru toti oamenii, nu numai pentru Cain, caruia i-a fost data la inceputul timpului ( Geneza 4.7 ) cand omenirea a ales sa traiasca in mocirla pacatului. (minciuna si luarea VIETII IN MAINILE TALE )
    Cu siguranta, fiecare este raspunzator pentru viata aproapelui, haideti deci sa facem bine sa ne iubim (AGAPE) unii pe altii, ca sa fim bine primiti !
    FIECARE SA SPUNA APROAPELUI SAU ADEVARUL si sa nu va mai mintiti unii pe altii.( Efeseni 4.24 , Col.3.9 )
    Zaharia 8.6 : ” Iata ce trebuie sa faceti : Fiecare sa spuna aproapelui sau adevarul : judecati in portile voastre dupa adevar si in vederea pacii „

 2. ioan zice:

  DUMNEZEU IN MILA LUI PENTRU OMENIRE A TRIMIS UN PROFET ,, CINE ARE URECHI SA ASCULTE CE ZICE DUHUL BISERICILOR

 3. anne zice:

  daca credeam ca lepadarea de lumea aceasta, de toate placerile ei este grea m-am inselat…adevarul este ca iesiti din lume ne ia diavolul la ispitit,va spun sincer ca 2 saptamani am fost obsedata sa descoper sfarsitul lumii ,de eram cea mai umila persoana ca de stiam ca trebuie sa vina,vreau sa spun ca dupa ispita aceasta eu nu mai am incredere nici in mine..daca citim scrierile berthei dudde,jacob lorber, tot ce spun ei ar avea sens,mintea mea ar putea crede ca este adevarat dar tot mintea mea imi spunea ca anul asta e sfarsitul lumii,toate semnele sunt ok,puteam sa scriu o carte a mea nimeni nu-mi putea spune ca gresesc,vreau sa spun ca mintea ma gasise raspunsul la orice intrebare cum ar fi ca noi in iad ,ne ducem in pamant ne descompunem si dupa devenim lucruri facute de om…..deci va dati seama ca eu ajunsesem la ispite disperate,stiu ca in apocalipsa spune ca alesii lui dumnezeu se vor vedea dupa faptele lor,aceasta e problema mi se pare ca nu fac nimic,vorbesc la toti cum iisus m-a ajutat,mai ajut si cu bani ,dar cam atat ….stiu ca nu mai fac pacate dar nu ca fac cine stie ce bine… voi ce credeti??? vreau sa spun ca ispita cu apocalipsa s-a terminat cu ajutorul Domnului care m-a facut sa visez sfarsitul lumii,soarele se misca pe cer toata lumea se ascundea in pesteri,putini erau alesii care ingenuncheau iar eu nu stiam ce sa fac,eu il asteptam pe iisus dar pe cer era doar soarele care sarea m-am uitat mai bine la alesi ,am simtit cum acele persoane au urat fiecare minut din viata lor pamanteasca,cum au trait toata viata doar pt asteptarea acelui moment,plangeau smeriti iar suferinta lor din aceasta viata era atat de vizibila incat pana si eu intelegeam suferinta lor ,printre alesi era si un calugar care i-a spus unei femei car plangea ingenuncheata ,, vino fiica,vino ,s-a sfarsit, … eu tipam la cei care fugeau El e iisus despre care vorbeam hai sa ne bucuram ca a venit,v-am spus ca o sa vina,mie nu mi-e frica eu sunt fericita,eu am nadajduit in El eu sunt salvata,incet ,incet ramaneam doar eu cu alesii si nu stiam ce sa fac ,vedeam ca eu eram fericita ca iisus venea in schimb alesii erau usurati nu fericiti….in final am fugit in pestera si eu si incercam sa-i conving si pe ceilalti sa iasa spuneam mereu el e iisus despre care va vorbeam …..a fost un vis foarte,foarte real care m-a trezit la realitate.de atunci nu mai incerc sa aflu cand vine apocalipsa,bucuria mea cea mai mare e cand sufar de dorul lui iisus,cand imi urasc viata chiar daca imi merge bine cand ma smeresc la maxim,ah ce bucurie si ce fericire e sa plang de dorul Lui Iisus,problema e caci cateodata vin duhurile rele si ma chinuie rau cu intrebari de genul dar de ce femeia e luata din coasta lu adam sti??ce e mai pacatoasa?? e un diavol de mana a doua?? sau inca daca vrei sa simti tot timpul iubirea acea perfecta fa si tu niste yoga ,zen meditatii,pai ce ei simt iubirea si tu preferi sa suferi de dorul ei, adevarul e ca lepadarea de lume e usoaraaaaaaaaaaaa……Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti

 4. Cuvantul ” Apocalipsa ” este gresit perceput de catre oamenii religiosi , care, cand il citesc sau pronunta se gandesc la sfarsitul vietii pe pamant .
  IN REALITATE si in felul in care este scris de catre apostolul Ioan, acest cuvant inseamna DESCOPERIRE , adica , daca ceva era ascuns de priviri sau de intelegerea noastra, acuma este dezvelit, sau i s-a descoperit iarasi sensul adevarat
  Iata ce zice Scriptura, la inceputul ultimei carti :
  ” Descoperirea lui Isus Hristos ( cine este El, aratarea Lui, in realitate, asa cum, la sfarsit, actorii ies pe scena in fata cortinei la sfarsitul piesei ) pe care I-a dat-o Dumnezeu (cui, oare ? )
  ca sa arate robilor Sai lucrurile carea au sa se intample curand ” Si ( Dumnezeu ) le-a facut-o cunoscut ( descoperirea lui Isus ) trimitand pe ingerul Sau, la robul Sau Ioan
  care a spus tot ce a vazut ( a marturisit despre CUVANTUL lui Dumnezeu = numit Isus Hristos si despre MARTURIA lui Isus Hristos = Duhul proorociei )
  unde este sfarsitul lumii ? departe de aici !
  Totusi, ” VREMEA ESTE APROAPE ” cand vom vedea si vom simti ca este FERICE de acela care CITESTE si de cei care ASCULTA pe acela care citeste cuvintele proorociei ( fiindca in aceasta carte este scrisa proorocia ) si ferice de aceia care PAZESC – adica respecta si indeplinesc -lucrurile scrise adica TRAIESC proorocia, o includ in viata lor, ca pe un eveniment binevenit
  Ce este de speriat in aceste cuvinte simple ?
  Profetia incepe cu BINECUVANTARE ! Este bine sa ne facem timp sa o citim, impreuna !
  Este ultima SCRISOARE a Mirelui catre Mireasa Lui, inainte de cina Nuntii )

 5. anne zice:

  ITI MULTUMESC PT BLOGUL PE CARE L-AI FACUT,E O PLACERE SA STIU CA NU AM INNEBUNIT SI SUNT SI ALTE PERSOANE CARE IL CUNOSC PE MANTUITORUL MEU, ITI MULTUMESC PT INCURAJARE DAR ITI SPUN SINCER CA MIE IMI E FRICA SA NU CAD IAR IN MINCIUNILE DIAVOLULUI,SUNT ISPITE ATAT DE MARI INCAT PE PREOTI II FAC HOMOSEXUALI,PEDOFILI ….DUMNEZEU SA NE BINECUVINTEZE PE TOTI

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.