GENERATIA care pastreaza memoria vietii profetului -4

LEE    VAYLE     \\\\\\\\  nascut la 28 septembrie 1914     locuieste  in St.Paris, Ohio .     a editat cartea  O expunere a celor sapte epoci ale  Bisericii si a fost  managerul campaniilor  de evanghelizare si vindecare Divina  din anii 1950

Eu  l-am vazut prima data pe fratele branham in 1947  in Burnaby, Columbia Britanica .  Era o  notita  in ziarul local, care spunea ca reverendul William Branham predica in Cranbrook si avea  adunari  deosebit de  apreciate   El  diagnostica  bolile, ( ceea ce atazi noi numim  discernamant ) dar  la acea vreme eu nu eram familiar cu acel cuvant sau cu  altceva pe acea linie . Sotia mea a fost  impresionata  instant, si a spus : Noi trebuie sa mergem !     Eu i-am zis: Bine, poti sa te duci, dar eu nu merg . Ea a  zis :  Acest om spune  oamenilor ce este  gresit la ei ,( ce nu e bine cu ei , ce probleme au ).  Am spus : Eu am vazut oameni care – prin telepatie mentala  sau  oricum, – cunosteau numele oamenilor , stiau ce este in mintea lor, si le raspundeau  intrebarilor . Eu nu l-am  numit pe el de la Diavol, dar am spus: Sunt spirite care  pot face  anumite  lucruri .  I-am spus ei:  Tu  du-te  inainte, eu nu merg .Astfel, ea a venit cu un prieten, si  s-a intors cu  acele  rapoarte  satisfacatoare, (care exprimau  o  bucurie radianta ) si a spus:  Trebuie sa  mergi !  Am spus : Nu, eu nu voi merge . Dar eu  am sfarsit  prin a merge, pentru faptul ca un  prieten al meu predicator  a venit si mi-a spus : Lee, eu  ma gandesc  sa vin sa te iau sa-l  vezi pe fratele Branham .

Ei bine, daca era  oricine altcineva, i-as fi spus : Du-te de  inalta  zmeul  Dar eu nu puteam rezista sa nu merg cu el

Noi ne-am asezat la balcon,   si  cand fratele branham a  venit pe platforma, el a spus :  Aceasta este  ultima seara  de  adunare si  avem  inca multe  bilete pentru rugaciune  ramase din cele care au fost  date .  Eu vreau sa va fac o propunere,  si numai acei care au  biletele  pot sa voteze.  Doriti voi sa vedeti  25 de miracole garantate, pentru cele mai grele cazuri  din cele prezente aici in aceasta seara, sau sa  mergeti toti in  randul de rugaciune, cu vindecarea a 60% din cazuri ?. vreu sa ridicati  mainile toti care aveti bilete . Cati vreti sa vedeti  miracole ?

Ei bine, eu  strigam in mine insumi, fiindca  cine  in lume  mai  auzise despre 25  de miracole garantate ?  Nici chiar Isus n-a spus vreodata : Eu  garantez 25 de  miracole !  El a spus ca poate garanta unul,  odata , cand a  vindecat pe  omul slabanog, in Matei 9.5

Ei au votat sa  mearga toti in randul de rugaciune, cu 60%  sanse de vindecare  si au pornit  randul de rugaciune .  Cel mai  uluitor fapt a fost ca  acolo erau  cam  200-300 de oameni  si niciunul n-a plecat  fara sa fie vindecat . Fiecare mut  a iceput sa vorbeasca, fiecare  orb  vedea, fiecare surd  putea sa auda . Chiar si  omul al carui trup era rasucit  ca  o  spaghetti  fiarta , a fost vindecat si  s-a  indreptat  dintr-o data ( instant ) Astfel, n-au fost doar 25 de miracole, ci au fost  mai  multe sute .

La acel timp, eu nu  predicam si nu aveam intentia  sa ma intorc  la  amvon .Dar cand el a inceput sa se roage  si  am vazut minunile, nu m-am putut stapani  sa nu plang. Si, de  nesters  din mintea mea, fara voce, dar ca un creion de otel, in mintea mea , a fost scris :  Daca  vreodata ai ascultat un om, acesta ete  omul  de care trebuie sa asculti . Astfel, eu doar am  pus  acest eveniment la dosar  in mintea mea si l-am lasat acolo

Asa cum am spus, eu  predicasem inainte, dar  viata  era grea si eu  parasit  amvonul pentru un timp, ca sa-mi  castig  traiul. ( sa fac ceva bani )  Dar eu  am  ajuns sa fiu foarte  bolnav. Viata era asa de  mizerabila . Doctorul imi spusese ca  am  asa numita bola de TB  la glanda hipofiza , dar eu n-am spus nimanui  despre boala mea .. Apoi,  un om  apartinator la  gruparea  ONENESS,predicator, pe care l-am cunoscut  mai demult , m-a sunat si  m-a intrebat daca poate veni sa se roage pentru mine .

Dupa  venirea fratelui Branham,  ei bine ,se parea ca  toti  primisera  darul  discernamantului,  astfel, cand omul  acela  si-a pus mainile  peste mine, a spus : Tu au TB  la glanda hipofiza.  Eu am spus: E  adevarat. El s-a rugat si am fost vindecat  pe loc.

Atunci am stiut ca eu nu-mi voi mai putea tine  Biblia  in  sertar  asa ca  m-am  intors la  predicare  Eram mai mult pe drumuri , dar cateodata  mai faceam pauze. Atunci  istoria a luat  o  intorsatura . Un mic  grup independent din Florida  a  auzit de mine si  m-au chemat sa devin pastorul lor .  Am spus  :  Ma voi ruga   in acest  sens . Si exact opt saptamani dupa aceea, eram in Florida.

Eram  Penticostal independent si  predicasem timp de cinci ani  ca baptist, desi nu aveam nici  un carnet de la denominatiune  Noi  primisem deschiderea  pentru daruri – profetie, limbi si toate celelalte, – care erau in lucrare in  biserica noastra . Eu foloseam  putin darul  discernamantului si  ma rugam pentru bolnavi , de  asemenea  si darul  proorociei .

Intr-o Duminica  dimineata  eram la amvon si  deodata  am spus :Iata, Eu  trimit profetul meu  din nord si el va invata pe oameni lucrurile care ei trebuie sa le stie .   Am spus  fratilor:  Ei bine, eu nu cunosc nici un profet in Nord  ( la acel timp eu  ma gandeam ca  nord inseamna  o tara  nordica, si  nu doar  pozitia de nord, asa cum Georgia este la nord de Florida )  Nu -mi trecea prin minte ca  aceste era fratele Branham.  dar am spus : daca  aceasta profetie este corecta,  va fi un profet care va veni sa ne invete , dar eu nu stiu acum cine poate sa fie acesta .Aceasta profetie a fost in iulie 1953.

In biserica  noastra era  un om numit Burt Reedhead, un prezbiterian de origine, care iubea darurile si  discernamantul si toate celelalte . Intr-o zi el a spus : Am vorbit cu  fratele meu, doctorul Paris Reedhead si el vine sa ne viziteze familia . El ar vrea sa vorbeasca cu tine . Vrei tu sa  cinezi cu el ?  Am spus: Desigur, voi fi bucuros sa vorbesc cu el .

Astfel , noi am vorbit  mai multe ore despre lucrarile lui Dumnezeu, despre daruri  si celelalte. Apoi el a spus : Apropo, il cunosti pe reverendul William Branham ? Am spus :  L-am vazut, dar nu am avut  intalnire cu el Din cate stiu, nimeni, niciodata  nu a avut o slujba ca a lui  El a  zis : Ai vrea sa ai o intalnire cu el ? Cel mai bun prieten al meu este  prieten cu el . Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te duci la Louisville, Kentucky, la Biserica  Usii Deschise, acolo vei intalni pe  doctor  Wallace Cobble. Spune-i ca esti prietenul meu si doresti un interviu cu fratele Branham .El se va  interesa cum poti sa-l intalnesti. Mi-am luat liber in August, nestiind la acel timp ca  acea luna este in sezonul de vanatoare de veverite, un timp in care fratele Branham era  in Indiana  si am  mers cu masina la  Louisville. L-am intalnit pe Doctor Cobble  si i-am spus motivul pentru  venirea mea .El a spus : Desigur, frate Vayle, te voi duce acolo

Era duminica dimineata  si fratele Branham  statea  afara  la biserica . cand fratele Cobble a oprit masina, fratele Branham a venit sa-l salute .  Fratele Cobble a spus : Frate Branham, am adus  un prieten al doctorului Paris Reedhead  si el  doreste sa aiba o discutie cu tine . Numele lui este reverend Lee Vayle .  Fratele Branham a spus : Desigur . Apoi,  vorbindu-mi , a zis: Frate Wayle, eu vanez veverite cam de la  5.30  dimineata  si ma intorc acasa pe la 11. Te voi  astepta pe la  12  la amiaza maine , la aceasta  usa  aici, la biserica

In ziua urmatoare, cand am ajuns la biserica, el  tocmai statea acolo  langa usa. El arata  foarte, foarte  frunos in costumul  gri . Eu eram imbracat in haine de calatorie . A spus :  Vimo inauntru, frate Vayle . Te-am vazut  venind. Este o limba de foc deasupra capului tau, care  se numeste  duhul  proorociei

Aceasta  m-a  nedumerit . De ce a zis ca m-a vazut venind, cand stia ca  voi veni ?  Eu chiar nu puteam lega lucrurile impreuna, pana cand mi-am dat seama ca eu venisem tot drumul din West Palm Beach.De acolo  m-a vazut fratele Branham venind .

Am inceput sa vorbim si am avut un timp  minunat  in special de cand eram intr-un perfect acord doctrinal ( in invatatura biblica ) in asa multe puncte – securitatea vesnica, predestinarea, a doua venirea lui Hristos, vindecarea divina,  si toate lucrurile . La urma, eu doream sa-i pun  testul cu acid . eram asa  emotionat (starnit ) ca  radeam in mine : Sunt aici cu acest mare si renumit om, ca nu este in lume altul ca el, si sunt gata sa-l pun la testul cu acid .

Am spus : Prin urmare, frate Branham, eu nu cred in iadul etern . Si el a spus: Desigur ca nu, frate Vayle,  iadul a fost creat

Ma gandeam : Acesta e omul meu ,fie  ca el stie sau nu lucrul acesta . Ne-am rugat  si apoi el a zis :  Stii, frate  Vayle , eu voi veni sa tin o adunare pentru tine . M-am gandit :stiu ca el vrea sa vina, dar un om de calibrul si notorietatea lui, pe care  toti il cheama, desigur ca  i-ar place sa vina, dar in realitate eu nu ma astept la aceasta . Fiecare om mare este foarte  umil si atent (bland ) cu  ceilalti  oameni . Si eu mi-am  scos din minte asta .

In noiembrie  am primit un telefon . Vocea de la celalalt capat spunea :  Reverend  Vayle ?  Am spus : Da .  El a zis  : Sunt  Doctor Bosworth. Eu am zis : Vrei sa spui ca esti  Doctor Fred  Francis Bosworth, care a scris cartea  Hristos Vindecatorul ?  El a spus :Da , domnule.  Am inceput sa-i vorbesc despre  cartea lui, dar el a spus : Acum  opreste-te , frate Vayle, eu nu te caut pentru a vorbi despre mine .Te caut pentru ca fratele Branham doreste  sa stie cand vrei sa vina la tine . Am spus : Ce vrei sa sa  spui ? El a zis : Fratele Branham  doreste sa stie  cind vrei ca sa vina  la tine .Am spus : El va veni  cu adevarat ? El a spus :Da si   acum tu il tii blocat,  fiindca are 2500 de invitatii  si el te-a pus pe primul loc. Am spus : Frate  Boswotrh, da-mi doar numarul tau de telefon si  inchide.  Voi  gasi o cladire si  ne vom aduna acolo  Si ce  extraordinara  adunare am avut in West Palm Beach . Aceasta era in  noiembrie 1953.

Asa  a  inceput  partasia noastra . Asa  m-am  intalnit cu fratele Branham si mai  tarziu am lucrat cu el.  Am vazut asa multe lucruri intamplandu-se pe taramul  Vindecarii Divine, de exemplu , nu era deloc neobisnuit  sa vezi  oameni devastati  complet de cancer , ridicandu-se din patul  lor  ambulant si fiind  complet  facuti sanatosi..Era  o fata  bolnava mental , si el si-a  pus doar mana peste ea si  s-a  vindecat  pe loc.

Au fost si alte lucruri  care s-au  intamplat si  care  de asemenea  au fost supranaturale . Imi amintesc  faptul ca  odata eram pe platforma , iar Billy Paul a venit la mine si  mi-a zis : Frate  Vayle, tata  este ingrijorat de  toate aceste cabluri de  la  microfoane,  pentru ca se teme  sa nu se  incurce in ele . As vrea sa stai in spatele lui si  sa ai grija sa le dai la o parte , incat sa  nu fie  in pericol de a fi  prins in ele cand  umbla pe platforma .  Am spus:  Bineinteles, pot face asta. Astfel, stateam lao mica distanta de el, tinind cablurile.

Pe cand fratele branham predica, fratele Bosworth  care sedea langa mine , m-a tras de  buzunarul hainei ca sa ma faca atent si  mi-a zis : Frate vayle, de 40 de ani ma rog  pentru o revenire a  slujbei lui Hristos pe acest pamant,  si aceasta este aici, in  omul acesta ! Ei bine, la cateva minute dupa  aceasta, fratele Branham  s-a  entuziasmat , a luat un scaun si  s-a rasucit cu el de trei ori . Imediat el avea cablul rasucit de trei ori  in jurul trupului sau  si apoi el a pus scaunul jos si a continuat sa predice . Eu eram acolo, tinand de acel cablu si gandindu-ma : Cum oare voi putea sa-l  eliberez din plasa aceasta ?. Am tras putin de cablu si acesta a cazut  in zona genunchilor . Aceasta era ca o piedica, daca facea o miscare , el  cadea  Singurul lucru pe care l-am putut face a fost sa ma rog si sa  urmaresc, si vegheam ca un soim, fara sa clipesc. Deodata , acel cablu era jos la  picioarele sale, intins  . Cum s-au  dezintegrat  sau evaporat  buclele,  nu stiu.  pentru mine era o mare minune, asa cum era  creatia veveritelor , sau alte minuni. Eu n-am vazut  in viata mea ceva  ca  aceasta .

Un alt lucru a fost  foarte  foarte supranatural, si este  inregistrat pe banda . Adunarile din  Waterloo, Iowa , in 1958  au fost foarte grele . (obositoare )  intr-o seara , sedeam pe platforma , cand fratele Branham  predica si el a spus : Spun asta, ca  slujitor al lui Dumnezeu, trimis cu un mesaj  de un inger care  a dovedit  ungerea  in fata  oamenilor si faptul ca Isus este aici si  mesajul este corect . ….si imediat  am auzit un sunet ca si cum cineva  ar fi  lovit  brutal cu ambele maini  clapele  unui  pian ( orga cu tuburi ).  Am sarit rapid ca sa fac semn fetei de la orga , sa  se opreasca  din cantat, insa  nu era nici o orga , ci doar un pian si fata  care  canta nu era pe platforma. Era  vuietul  Duhului Sfant care  trecea peste  audienta  si puteai vedea  marginea (poala ) vesmantului  Lui fluturand  in vantul care  fusese creat . Pe banda  aceasta se aude  ca  trecerea unui tren de marfa , dar pentru mine, care eram acolo, era ca si lovirea  corzilor  unei orgi .

In alta  ocazie pe care mi-o  amintesc, Dumnezeu a dat fratelui Branham un adevarat test . In acea seara  un cuplu tanar a venit la  adunare si  au inceput sa se sarute si  sa se  dragaleasca si sa se prosteasca  in  timpul  predicii  . Fratele Branham   s-a facut gri ca  cenusa si se  muta de pe un picior pe altul la amvon . . Eu nu stiu  sa ma fi rugat vreodata asa de   intens ca  atunci . Simteam ca  un ultimatum  este  prezent . Imi  spuneam ca  daca vor fi  omorati, slujba lui  se va narui, si totul se va  sfarsi . Aceasta ar fi fost  emotionant, ar fi fost  senzational, dar ar fi fost de neinteles. Nu era  posibilitate ca sa fie de inteles.

Dar  deodata  el s-a relaxat si a spus : Eu va  crut viata !  Si eu  am fost foarte fericit de acest final . Asa cum am aflat mai tarziu,  fratelui Branham i se daduse putere  de viata si moarte  asupra  acelor tineri .

Principalul ajutor  pe care l-am putut  acorda fratelui Branham a fost la  scrierea cartii lui ”  O  expunere a celor sapte epoci ale  Bisericii ”  Ana Jeanne Price, care  a fost la inceput  desemnata sa  transcrie  predicile intr-o carte , a spus  simplu ca ea nu  cunoaste invatatura  suficient ca sa  poata  sa  termine  editarea  unei carti . Cand ea mi-a dat  manuscrisul  si l-am citit, am spus  fratelui Branham : Noi trebuie sa punem  cateva explicatii  in carte, fiindca atunci cand  mentionezi samanta sarpelui, cine  va putea  intelege despre ce vorbesti ?  El a spus ca  aceasta  suna  corect,  si asa am  inceput sa lucrez. Cand aparea ceva  in legatura cu invatatura, noi discutam  pana cand  gaseam modul ca sa fie exprimat asa cum dorea .

Punctul care a fost pentru mine dificil sa-l inteleg a fost  (eu fiind Penticostal ) faptul ca  botezul cu Duhul Sfant   si nasterea din nou  este  unul si acelasi lucru .  Trebuie sa treci  printr-un mare numar de  benzi (sa asculti  predicile lui )  pentru ca sa-ti fixezi  aceasta.  Am foet unul dintre cei mai  frustrati  tipi  care au existat vreodata , dar am reusit in final sa inteleg, dupa  o  discutie de 4 ore .  Ar fi trebuit sa se poata face  atunci un  video !

A fost  mult de lucru, si noi am  muncit impreuna  aproape trei ani la noul text, din momentul in care  fratele Branham   a dorit sa fie  inclusa in carte mai multa invatatura decat  a fost in original in seria   predicilor  Descoperirea lui Isus Hristos .Dupa ce cartea  a fost  complecta, el mi-a spus : Acum ca am facut  treaba aceasta, hai sa incepem cu  Pecetile , pe care el le considera  culmea mesajului  cu care  el a fost  insarcinat de Domnul . El ar fi dorit  sa aiba un studiu  capitol cu capitol al cartii  Apocalipsa .

Cartea  Profetul  secolului 20 este doar o  carticica, scrisa  la repezeala,  dar  fratele Branham a  aprobat  fiecare cuvant scris,  Am  revizuit-o  cuvant cu cuvant impreuna cu el si totul era scris exact cum a dorit el.

Eu nu am fost cu fratele  Branham  timp suficient  pentru a auzi  la prima mana  istorisirile  tuturor lucrurilor supranaturale care  au avut loc in viata lui, si  multe din acestea nu au fost inregistrate .Este doar asa cum spune Biblia, ca daca ar fi fost scrise toate lucrurile minunate pe care le-a facut Isus, bibliotecile lumii  nu le-ar putea cuprinde .

Era in noiembrie 1963, si eram in New York . Fratele Branham tocmai se intorsese  de la vanatoare din Colorado , atunci   se intamplase oprirea furtunii. Cand am intrat in camera lui de la motel , am stiut ca i se intamplase ceva . Nu stiam ce, dar asta se vedea intiparit pe fata lui . Am asteptat, si el mi-a spus despre furtuna Apoi  a adaugat : De atunci, nu mai am  nici o vina                        Si  asta nu veti gasi  nicaieri, pe nici o banda , dar  o puteti vedea pe fata lui .

Vreau sa va spun ca  prietenia mea cu fratele Branham a fost cladita  mai mult pe baza slujbei decat a personalitatii, sau  altui motiv . Odata, eu i-am spus : Frate Branham, eu  nu merg cu tine doar ca sa  vad  invieri din morti .

Cunoscandu-l pe fratele Branham si  caracterul lui pretios (valoros ca lira sterlina ) stiam ca pot paria pe el . N-am  vazut  un alt om ca el, nici chiar Bosworth .  Bosworth era un om mare . Era un crestin pur (curat )  si el  isi cunostea Biblia lui. Si vreau sa spun ca  fratele Bosworth era singurul om care era potrivit sa care bagajul fratelui  Branham .

Nu este  niciunul  altul ca el.

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.