DE CE ZIC CARTURARII CA MAI INTAI TREBUIE SA VINA ILIE? -3-

Ilie Tisbitul a fost profetul care s-a ridicat pentru Dumnezeul cu Numele YHWH=(DOMNUL in biblia romaneasca,) in Israel, singurul  popor de atunci al lui YHWH, el singur impotriva a 4oo profeti compatrioti, care slujeau si calauzeau pe rege si pe popor sa se  inchine  dumnezeului trinitar cu numele BAAL, impus de FEMEIA conducatoare Izabela, care venea dintr-un neam strain si idolatru (interesant , cuvantul romanesc pentru inchinare gresita este IDOLATRIA -dumnezeu fals= idol, dar nu unul, ci  trei persoane de putere egala, cu fortele unite-                                                                                   -alta remarca, toti ceilalti zeii pagani sunt cate unul- (zeus, allah, buda,zoroastru moloh,) etc, numai Baalii sunt mai multi  . In Biblie gasim trei nume  de Baal  : Baal Peor, Baal Berit si Baal Zebub, ( in N.T Belzebub )
In 1. Regi 18 citim istoria confruntarii intre Duhul lui Ilie si duhul profetilor trinitari al Baalilor
Ilie a zis (adresandu-se poporului adunat de regele Ahab ) : „Daca YHWH este Dumnezeu, mergeti dupa ELohim, iar daca este Baal, mergeti dupa Baal” insa poporul a tacut, fara sa comenteze, fiindca-i era frica sa-si exprime opinia personala in in mod deschis ,din cauza  procentului de  1 la 400  diferenta intre cele 2 tabere

       Ce era insa in inima si mintea lui Ilie (vezi prima porunca din cele 10 din Lege ), cind a inceput sa batjocoreasa pe cei 4oo sustinuti si hraniti de rege ?  (vers.27)
Ilie a primit de la Domnul putere asupra naturii, devenind al doilea meteorolog autentic, chiar mai mare decat primul, care a fost Noe (Ilie a prevazut si seceta, si ploaia cu exactitate) El a profetit impotriva femeii pe post de conducere, si s-a temut de ea, dar a facut prima minune de inviere , a fiului unei vaduve din Sarepta, la cererea indirecta a acesteia, El a mai facut ceva ce era o arvuna a marii lucrari a lui  Isus Hristos, el a calatorit 40 de zile si nopti, prin puterea hranei dintr-o turta coapta de un Inger si apa din ulciorul acestuia,-la fel ca Moise, care a stat pe Munte tot 40 de zile, si ca Isus, inaintea ispitirii .Ilie a oprit a doua oara cursul Iordanului, la fel ca Iosua.
Apoi, Duhul lui Ilie S-a coborat peste Elisei, in masura dubla  Faptele lui Elisei le putem afla citind in cartea a doua a Regilor El a despartit a treia oara Iordanul,a curatat izvoarele de apa din Ierihon prin presararea simbolica de sare, a profetit nasterea unui copil intr-o familie stearpa si apoi l-a inviat, dupa ce murise de insolatie, a inmultit untdelemnul, a vindecat lepra si a lovit cu lepra, a orbit o armata intreaga  pe  picior de  razboi  si a deschis ochii spirituali ai unui slujitor al  lui, a scos o secure pierduta in apa , fara magnet, a indepartat otrava din hrana fiilor proorocilor prin simpla adaugare de faina de porumb a izgonit o armata care parea invingatoare dupa un asediu prelungit.    Ezechiel a profetit , chiar bolnav fiind, pana in clipa mortii, si dupa ce a fost inmormantat, in anul urmator, moabitii au venit cu razboi in tara, iar israelitii aveau o inmormantare, astfel ,cand au vazut cetele de moabiti, tocmai treceau langa mormantul lui Ezechiel, si au aruncat in graba mortul acolo, acesta, atingandu-se de oasele profetului, a inviat si s-a sculat in picioare. (Lucruri de necrezut pentru omul ateu, dar pietre de zidire spirituala pentru cei care au trait evenimente asemanatoare)
 Ioan Botezatorul a fost numit „mai mult decat un profet” si el a fost „mai mare decat orice om nascut din femeie”, totusi „cel mai mic in Imparatia cerurilor este mai mare decat el” Matei11.9-11.
De ce ne este data aceasta informatie? Stim ca Ioan s-a nascut prin proorocie (nu a fost o nastere normala, fiindca pruncul nu s-a miscat pina la sase luni, cand fecioara Maria a dus binecuvantarea pentru verisoara sa, mama lui Ioan ,iar preotul Zaharia, tatal sau, a amutit, din momentul auzirii profetiei ca va avea un fiu, si a cerut un semn eveniment petrecut pe cand slujea in Templu,pana la nasterea pruncului.) De notat ca acelasi inger, numit Gabriel, a anuntat ambele nasteri miraculoase , si pe a lui Ioan si pe a lui Isus .  Ingerul trimis la Zaharia a anuntat doar ca sosise timpul implinirii primei parti a profetiei spusa prin Maleahi, cap 4 .5-6a. „ Va merge inaintea lui Dumnezeu  –  Asa a fost numit Pruncul  nascut de Maria : Cel Minunat, Sfatuitor, Dumnezeul tare,   Domnul Pacii, Parintele vesniciilor ( Isaia 9.6)-– in Duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inimile parintilor la copii….”                                                                                               Ioan a fost predestinat cu slujba lui Ilie, anume, de „va intoarce pe multi din fiil lui Israel la Domnul, Dumnezeul lor „ la fel ca si Ilie  Tisbitul  pe Muntele Carmel 

Deci,  UN  INGER  a  anuntat  nasterea  lui  Ioan Botezatorul,  si  prin  el  Dumnezeu  ne-a  vestit  oportunitatea  POCAINTEI   necesare  pentru  intampinarea  CREDINTEI intr-un  MANTUITOR  INRUDIT prin  nastere  supranaturala .   Iar  Ioan  a  fost  astfel  considerat „cel  mai  mare  om  nascut   DIN  FEMEIE –  adica  a  avut  un  tata  pamantean . Ca si prooroc, el era  socotit ca un Fiu al Omului 

FIUL  LUI  DUMNEZEU,  ca  INGER  AL  LEGAMANTULUI , care  a avut  un Tata Ceresc, a  anuntat   NASTEREA DIN  NOU  pentru  toti  fiii  si  fiicele  lui Dumnezeu – adica  aceia care  au  un TATA  CERESC –  si  ne-a  vestit oportunitatea  de-a  ne face  PARTASI  FIRII DUMNEZEIESTI  ca  MADULARE  in TRUPUL LUI  HRISTOS = BISERICA , asemenea  unei  MIRESE impodobite ( imbracate  intru-n  fel  special )  pentru  barbatul  ei .  De  aceea  s-a  zis  : „ cel  mai  mic–  nascut din nou –  in  Imparatie  va  fi  mai  mare  decat  el ” – decat  cel  mai  mare  om  nascut  prin  firea  pamanteasca .

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

80 de răspunsuri la DE CE ZIC CARTURARII CA MAI INTAI TREBUIE SA VINA ILIE? -3-

 1. Vasile zice:

  Am recitit cu atentie studiul despre Ilie pe care l-ai prezentat. Minunat. Sper ca nu te superi ca am si eu o opinie. Sunt sigur ca la tot ce e diferit de ce crezi ii spui fals. Asta e specific la mesaj. Una din imensele gafe este aceasta: Sa crezi ca oricine e putin diferit este fals. Cine face asta, va ajunge sa blesteme si sa anatemizeze absolut orice pentru ca e sigur ca oricine altcineva difera este un cristos fals si un imitator. E responsabilitatea fiecaruia sa isi lase creierul spalat sau sa spele altele. Eu cred ca orice crestin are dreptul sa studieze si sa aiba indoiala cercetand si cautand adevarul nu etichetand pe alti care sunt diferiti. Mantuirea nu vine prin asemanari sau diferente dintre crestini ci prin Acela pe care asa cum frumos L -ai aratat pe aici in cateva articole minunate, pe Domnul Slavei, adevaratul Mesia.
  – Povestea cu Ilie a fost pentru mine una din marile zguduiri din ultimii 3-4 ani. Nu intru in amanunte dar iti cer atentie, iti cer loialitate si respect fata de CUVANTUL SCRIS, Biblia, iti cer sa fi obiectiv. Multumesc.
  – In cartea Maleahi 1 cu 1 Domnul se adreseaza special poporului Israel. Pe tot parcusul cartii ii da multe mustrari, promisiuni, apoi in final in Maleahi 4:4 Domnul zice ceva de Moise, in 5 de Ilie.
  – In continuare Domnul promite Israelului zicand „Va voi (voua) trimite pe….” este vorba de adresare catre cei din versetul 1, ” Cuvantul Domnului catre Israel”. Apoi promite ca El va trimite pe Ilie sa faca doua lucruri.
  – Sunt doua veniri ale lui Ilie in aceasta promisiune. Doua promisiuni. Doua profetii.
  – Unul dintre Ilie apare in Luca 1: 17 ca fiind Ioan Botezatorul pe care Domnul Isus il si confirma in Matei 17 si Marcu 9, ca fiind Ilie, deoarece era in duhul si puterea lui Ilie sa implineasca prima parte din profetia lui Maleahi.
  – Mai ramane o promisiune pentru viitor. O singura venire a lui Ilie ramasa pentru viitor.
  – Un lucru ce te rog sa il citesti este Matei cap 17. Cand ucenicii il vad pe Ilie isi amintesc ceea ce si tu ai in titlu. Isi amintesc ceva. Ca in sinagogi, carturari mereu amintesc profetia din Maleahi 4:5. Ilie. Ilie. Ilie. Toata ziua carturari vorbeau de Ilie.
  Apoi cand coboara, ei il intreaba pe DOmnul, De ce zic carturari ca trebuie sa vina Ilie.
  DOmnul raspunde SI INTERPRETEAZA PROFETIA DIN MALEAHI 4:5 CA NIMENI ALTUL IN LUMEA ACEAST SAU VIITOARE. El zice este adevarat ca trebuie sa vina Ilie (tocmai cu el a vorbit 5 minute inainte) la viitor si pe Ioan Botezatorul il plaseaza la trecut. Deci Isus lasa pentru viitor NUMAI O SINGURA profetie pentru Ilie.
  Vedem apoi ca intradevar dupa cum DOmnul zice, Ilie apare probabil 2000 si ceva de ani mai tarziu.
  – Exact asa cum ei doi apar in Maleahi 4:4,5, cum tot ei doi apar in Matei 17 si Marcu 9, tot ei apar si in Apoc 11. SI astfel profetia dinMaleahi si Matei 17 si Marcu 9 a Domnului este implinita.
  – Eu nu vad ca in Matei 17 Isus a zis de un alt Ilie, afara de cel cu care EL a stat de vorba 5 minute inainte, probabil, si pe care si ucenici l-au vazut si au intrebat de profetia din Maleahi.
  – Deci biblic, eu vad acuma, ca sunt patru veniri ale lui Ilie.
  1- Ilie Tisbitul
  2- Elisei, cu indoita putere
  3- Ioan Boteazatorul, in duh si puterea lui Ilie
  4- Ilie Tisbitul din nou sa restituie la Israel toate lucrurile conform Maleahi si Fapte 3:21
  – Am cautat in greceste, latina, in orice traducere demna de incredere si nu exista decat o profetie la viitor a Domnului despre Ilie. Si normal, cand Ilie apare la Israel, caci in Maleahi toata cartea era adresata lui ISRAEL, se implineste.
  – Inca ceva ce e ff tare pentru mine. In evanghelia dupa Ioan, Ioana Botezatorul este intrebat: „Esti tu Ilie? El a zis: Nu !”
  – Stii ce ma socheaza aici ??? Unul care ERA ILIE cu adevarat intr-un fel, A NEGAT sa fie egal cu Ilie. El stia ca Ilie va veni la Israel inainte de ziua cea mare si infricosata.
  Asta este noua mea viziune din Biblie. As vrea sa nu gresesc. Dar atat timp cat timp in mod biblic nu exista dovada nu pot sa vad si nu vreau sa vad ceva pe langa Biblie.
  – Stiu ca pare socant pentru unul care mereu a predicat 5 Ilie sa nege intr-un fel asta. dar am primit o pace imensa si incredintare sa NU MA TEM sa cred Scriptura. Daca cineva are o revelatie CRED daca ea poate fi dovedita si in Biblie.
  – Daca nu, il respect pentru opinia diferita si il binecuvantez. Sunt sigur ca ce ne uneste este mai puternic decat ce ne desparte, si ca duhul dezbinarii din sanul mesajului nu e mai puternic decat Cel ce ne-a unit, nu prin doua trei taine, ci prin Sfant Sangele Sau. A Lui sa fie mereu onoarea si slava. Amin.
  – Poate nu intelegi responsabilitatea ta fata de BIBLIE inca.
  – Eu iti cer sa imi arati 5 veniri ale lui Ilie si ma voi bucura sa cred.
  – Inca ceva. Israelul are 2-3 dovezi despre venirea lui Ilie. Stii ca pentru orice invatatura ai nevoie de 2-3 marturii ?
  – Le astept cu drag. Shalom din inima.

  • ovidiu sorin zice:

   Vasile ,acolo in Matei 17 nu scrie doar ca trebuie sa vina Ilie ,ci :ca trebuie sa vina Ilie si sa reaseze din nou toate lucrurile . Apoi Domnul Isus continua ca Ilie a si venit ,Se vede clar ca este vorba de doua veniri diferite ,una prin slujba lui Ioan Botezatorul ,iar a doua prin acel ce trebuie sa reaseze din nou toate lucrurile.Este la fel ca si in Maleahi 4 unde este vorba despre acelas lucru , o slujba prin care se intoarce inima parintilor spre copii adica se arata implinirea scripturilor cu privire la Mesia (Hristos),si o alta slujba prin care se intoarce inima copiilor spre parinti adica se reaseaza din nou credinta care s-a pierdut si invatatura Domnului Isus referitor la botez, cina ,spalarea picioarelor,si care trebuie sa se faca inaintea zilei celei mari si infricosate.Unde va fi Mireasa Lui Isus cand va veni acea zi? Unde va fi Mireasa Lui Isus cand vor veni cei doi maslini pt poporul Israel.
   As vrea doar sa adaug ca alergarea unui crestin nu se face prin gandire sau prin intelepciunea mintii noastre ci prin Credinta.Asa cum Pavel a spus prin Duhul :daca este cineva duhovnicesc sa inteleaga si daca nu sa nu inteleaga.Pavel a propovaduit Evanghelia prin descoperire duhovniceasca si a facut-o prin putine cuvinte.

   • Vasile zice:

    Ovidiu. Mersi de coment.
    Daca mintea nu ne este innoita si nu o folosim, ce fel de credinta avem? Inchipuita ? Nu este corect asa. Gandul insusi e duhul omului, mintea sa. Un gand e un duh iar un duh e un gand.
    Iar credinta trebuie sa fie bazata pe Cuvant in intregime, altfel IN CE AVEM CREDINTA ? Stiu ce spui Ovidiu am trecut zeci de ani prin asta.
    – IN Fapte 3 Petru vorbeste despre restituire barbatilor lui Israel. Petru a fost acolo in Matei 17 pe munte cand a auzit pe Domnul zicand despre Ilie, cu care tocmai a sta de vorba, ca va veni si restitui toate lucrurile.
    – In concluzie, Maleahi :4:5, 6 are doua profetii. Doua fagaduinte. Una s-a implinit cu Ioan si a ramas inca una pentru Ilie cel pe care Petru si ceilalti doi l-au vazut pe munte stand cu Isus de vorba si de care Isus a zis 5 minute mai tarziu ca „Da este adevarat ca va veni si va restitui din nou toate lucrurile”.
    Deci Isus la viitor a zis ca UN SINGUR ILIE VA VENI. Da? Si in Apoc 11 vedem ca el vine impreuna cu tovarasul sau Moise de care nu a fost despartit in evenimentele din cursul istoriei. El va restitui evreilor credinta cum a facut pe muntele Carmel.
    – NU pot sa realizez ca dupa ce Isus si ucenici au vazut si stat de vorba cu Ilie, ei, carturari si Isus s-ar fi referit la un altul decat acela prezent de acolo. Hai sa fim cinstiti cu noi insine si cu Dumnezeu.
    – MIreasa Lui va fi aceea care va fi sfintita si plina de Duhul Sfant la Rapire. Oricine s-a pocait, boteazat si chemat NUMELE Domnului ISUS sincer, si randuit, va fi luat acasa. NU trebuie sa ai credinta sa muti muntii sau sa stii taine ci sa primesti si transmiti Dragostea Desavarsita. IN rest e vorbarie, certuri, dezbinarii, si asta vedem in Romania de peste 25 de ani.
    – NU poti ajunge la cer pentru ca un om minunat al lui Dumnezeu acum 60 de ani a fost folosit in mod deosebit. Nu. Eu cred ca numai daca cauti propria experienta cu Dumnezeu dupa convertire si Il urmezi, poti ajunge Acasa la Tatal ceresc.
    – POate vei fi socat sa afli ca Dumnezeirea, botezul si inca multe taine se stiu cu mult inainte sa se fi nascut fr Branham. Inainte sa fie el, erau deja milioane care au pornit „tainele” acestea pe care noi stim ca DOmnul i le-a descoperit lui fr Branham. Nu este adevarat. Ca el a preluat si a vazut ca sunt biblice multe e altceva, da dar povestea frumoasa asa cum o stim noi nu e reala decat putin.
    – Eu am fost socat sa aflu de exemplu ca Luther a blestemat pe unii care credeam exact ca noi divinitatea lui Isus, botezul, Cina, etc.
    – Chiar nu sunt inca lamurit nici azi. Ce mesager, stea, cu Duhul Sfant blestema pe unii care aveau ADEVARUL dupa cum noi il credem si numim ? Greu de zis. Auzi: Luther a blestemat si numit eretici pe cei ce botezau IN NUMELE DOMNULUI IISUS CRISTOS ! Poti crede.
    – Ovidiu, vei fi socat sa afli inca multe lucruri care nu sunt asa cum totul ne-a fost prezentat !
    – Exista doar CONFUZIE SI CONTRADICTIE.
    – Eu am inceput sa descopar simplitatea si adevarul scump al Evangheliei. SHalom.

 2. Vasile zice:

  Scuze am cateva greseli.
  – Ioan* Botezatorul in loc de Ioana
  – In loc de : Vedem apoi ca intradevar dupa cum DOmnul zice, Ilie apare probabil 2000 si ceva de ani mai tarziu – :Vedem apoi ca intradevar dupa cum Domnul zice, Ilie va apare probabil 2000 si ceva de ani mai tarziu la Israel.

  • ioan zice:

   TU AI SPUS ; Nu este corect asa. Gandul insusi e duhul omului, mintea sa. Un gand e un duh iar un duh e un gand.
   Oi fi ion mai retardat in unele lucruri, de aia nu pot sa-nteleg , cum adica, duhul omului e gandul ?sau nu e corect asa ? atunci, cum e corect ? ca la orice coment din ultima vreme spui ca nu e corect, ca am fost invatati gresit, ca nu este adevarat, ca parca acuma tu stii mai multe decat Dumnezeu Te simti jignit la orice exprimare a altuia, dar tu vorbesti foarte elegant si nu injosesti pe nimeni, afara de terte persoane, lucru pe care Cuvantul il numeste BARFA Spui ca am fost INVATATI gresit, dar ar trebui sa marturisesti lucrul acesta la singular, sa te judeci pe tine, nu pe altii, peste care NU ESTI STAPAN, cum nu esti stapan nici macar pe tine insuti si pe familia ta
   Crezi ca daca TI-AI LUAT VIATA IN MAINILE TALE esti LIBER ACUM, o, ce har ! Halal de asa har !
   Incerci sa demonstrezi ca ai umblat cu capul in nori o gramada de ani, cica ai urmat o invatatura falsa , ai urmat un mesaj care nu te-a invatat nimic bun, si acuma AI PRIMIT LIBERTATEA sa demasti falsul si pe aceia care au avut motivele lor sa nu te mai bage in seama , motive pe care le stiu toti aceia cu care ai avut de afaceRI . Dar mai bine decat oricare muritor , Domnul este Acela care cerceteaza inima si rarunchii si descopera gandurile ascunse ale inimii. Dovada e ca tu singur te prezinti si din cuvintele tale vei fi judecat, intai de Domnul si apoi de aceia care te aud . ASA SI EU< SI ORICARE ALTUL, cand scriem pe INTERNET, ne citeste CINE NU NE ASTEPTAM, dar numai CINE NE CUNOASTE MAI DE APROAPE ne va judeca corect
   Eu am intentionat sa prezint NUMAI OPINII BAZATE PE TEXTUL BIBLIC, fara sa tin cont de o anumita orientare, ( Daca ai fi citit cu interes dezinteresat ce am scris, ai fi putut observa ca am prezentat idei care nu apartin de nici o invatatura premergatoare, si am facut legaturi de care si eu m-am mirat , ca nu le-am citit nicaieri in alte scrieri) ci doar de ceea ce eu pot sa cred ca este BUN PENTRU MINE, si ma gandesc ca ar mai fi si altii care sa se gandeasca la ce am spus, NU NEAPARAT SA FIE SI DE ACORD.
   , Si nu imi place faptul ca sa vii tu, si , in loc sa -mi prezinti numai opinia ta despre subiect, te apuci sa intocmesti istoria unor oameni care urmeaza ceva mesaj de care tu spui ca te-ai dezis, si spui tot felul de lucruri despre ei, barfind, probabil ca raspuns la ceea ce au facut ei pentru tine Daca eu mi-am permis sa te apostrofez cu acea imagine a sotiei infidele sau cu indemnul mai direct la sfintire, este pentru ca nu vreau sa te stiu ca persisti in neoranduiala, pentru simplul motiv CA SI MIE IMI PASA DE TINE , am facut aluzia directa , nu am bagat si pe altii in ZEAMA, ca sa iasa o fiertura ca aceea a fiilor proorocilor contemporani cu Ezechiel
   Vrei, deci, sa te limitezi, cum ai facut la inceput, la schimbul de GANDURI, nu de DUHURI ?
   Caci noi putem avea un schimb de ganduri, dar eu nu pot sa schimb duhul meu cu al altuia, fie el chiar cel mai bun prieten (in ambele intelesuri, caci Domnul i-a zis si lui Iuda :Prietene, ce ai venit sa faci, fa ! )

   • vasile zice:

    Nu ai raspuns la problema ridicata mai sus de Ovidiu si la care eu am raspuns.
    – Problema gand-duh e destul de simpla ma mir ca nu e clar inca pentru tine. (Sau desigur ca daca sursa noastra are doua-trei variante despre invatatura asta, inclusiv despre duh-suflet-trup…apare confuzia si neclaritatea.)
    – Nu vreau sa iti placa ce am scris, si nu am barfit. Am si eu minusurile mele si chiar nu imi plac atacuri dar am spus o povestire care ar fi fost bine sa fie singura dar din pacate exista sute si mii de astfel de povestiri adevarate in istoria noastra. Nu am treaba cu omul in privat sa judec sa-l urmaresc. Stiu ca fiecare e supus unor slabiciuni sau neputinte. Sunt patit.
    – Dar cand cineva slujeste si face ceva in mod public, invata in mod public, bun sau rau, toti avem dreptul sa analizam si sa judecam, iar asta ne poate ajuta pe fiecare in final la desavarsirea noastra, daca suntem smeriti sa ne indreptam. Toti. Nu el sau ei ci eu si tu si noi.
    – Nu ma astept sa intelegi si sa fi drept cat timp esti subiectiv. Nu ai cum. Asta o inteleg.
    – Nu am vrut sa demasc nimic. Dar analizand ce s-a intamplat pot spune ceva.
    – A existat si exista abuz emotional, spiritual, afectiv de un crudism si de o rautate cum numai in Evul mediu gasesti asa ceva. Se foloseste sabia sa loveasca, sa taie. Un om sau oameni care intra in Cristos, nu au cum sa faca asta pentru ca daca vezi valoarea pretului ce a facut El la Golgota pentru tine personal, iti doresti aproape tu sa fi lepadat dar si altii sa cunoasca acel lucru.
    – Acel lucru, e vestea buna care e Evanghelia care e adevaratul mesaj si Cuvant a lui Dumnezeu. El poate avea si supranatural si taine dar aceste lucruri sunt INFINIT MAI MINORE DECAT MESAJUL INSUSI ! CRISTOS A MURIT, A INVIAT, A DAT DUHUL SFANT, ESTE FIUL CEL ADEVARAT DAR SI DOMNUL INSUSI !
    – Numai in acest adevar trait si vorbit exista putere de transformare ! Asta ma va ajuta si pe mine sa imi pun total viata in randuiala, in toate domeniile.
    – Restul pot fi lucruri frumoase si adevarate sau neadevarate.
    – Tu in epoci citesti istoria bisericilor, a oamenilor, iar asta nu inseamna ca acolo sunt barfe de tip cancan, ci lucrurile triste si frumoase ce s-au intamplat. Adevarul despre ele pentru folosul nostru. Shalom.

   • ovidiusorin zice:

    Raspuns pt oricine : diferenta dintre gand si duh este simpla ,si anume ca gandul este o calitate a duhului care te insufleteste.Asa cum in trup exista 5 simturi si le cunoasteti tot asa si duhul are tot 5 simturi ,printre care gandul,caci despre el este vb,…dar incep sa cred ca de la un simplu subiect,se ajunge usor la acele zadarnice ciocniri de cuvinte si ciorovaieli privitoare la Cuvant, lucruri de care ar fi bine sa se fereasca oricine .Domnul Isus Hristos Creatorul tuturor lucrurilor sa va binecuvanteze

   • vasile zice:

    Ei Ioane draga parca nu stii ca nu poti avea un schimb de ganduri daca nu exprimi acel gand. Iar cand exprimi acel gand e o viata, e un duh, care vorbeste. La fel si pentru Sorin.Trupul si Sufletul au cate 5 simturi iar duhul are un singur simt. Credinta sau necredinta.
    – Un gand e o viata-duh neexprimata care circula prin neuroni. Dupa ce il exprimi devine cuvant. Cand gandul e Duh-ul Sfant si il exprimi prin credinta perfecta din duhul tau are putere de creatie si nu se poate intoarce fara rod. Shalom.
    -Ioane, aia cu Iuda e urata de tot. Imi este mila de tine. Esti tot-tot ca si mentori tai uneori. Te sfatuiesc sa cauti pe Domnul acum si sa te uiti la Fata Lui, cand spui unui frate asa ceva.

   • ovidiusorin zice:

    Raspuns pt Vasile :nu ai nici un suport biblic la ceea ce sustii referitor ca duhul este un gand.Gandul este o calitate a duhului ,iar credinta este o calitate a sufletului singura de fapt .Observ tot mai tare ca aceste converasatii se indreapta spre palavrageli neserioase si nici nu stiu daca merita sa mai raspund.Daca asta este libertate ta ,sincer nu imi doresc o astfel de libertate care de fapt este doar o alta cursa ce incearca sa te tina departe de ceea ce Duhul (nu gandul )a vorbit astazi.Orice marturie trebuie sa fie bazata pe 2-3 martori ,nici o prorocie nu se talcuieste singura si cred ca toata scriptura este insuflata de Duhul Sfant (nu de vreun gand) asa ca daca tot vrea cineva sa para deosebit sa o faca prin limbajul biblic nu prin orice vant de invatatura ,pt ca daca cineva se considera crestin ,trebuie sa fie bazat pe invatatura apostolilor si prorociler prin descoperire duhovniceasca nu a vreunui gand omenesc ,caci nu carnea si sangele ne fac descoperite lucrurile lui Dumnezeu ,si asa cum Ioan arata ca Dumnezeu este Duh nu are cum sa se inteleaga ca Dumnezeu este gand.Un indemn biblic este sa avem grija ca lumina noastra sa nu fie intuneric,sunt sigur ca ai auzit acest lucru si chiar l-ai citit .Daca este cineva duhovnicesc (nu ganditor )sa inteleaga si daca nu sa nu inteleaga ,asa a transmis si Pavel, Corintenilor, care le-a vorbit nu intr-un fel intelpt al lumii si ganditor ci prin descoperire.Domnul sa va binecuvanteze

 3. am fost ocupat cu lucrul la cimp, este vremea sapei, de aceea n-am raspuns mai repede
  este adevarat ca sunt doar patru profetii directe cu privire la lucrarea Duhului lui Ilie,cea de-a patra fiind vorbita de insusi Domnul, conform Marcu.9.
  Asa precum profetia din Maleahi nu a dat detalii despre modul de implinire atunci cand a fost rostita,ci numai Domnul Isus a putut sa o interpreteze,-pentru ucenici- dupa
  plecarea lui Ioan botezatorul, (doar Zaharia stia taina, dar el ramasese mut, pana la nasterea copilului, si nu se stie daca dupa aceea a mai spus cuiva vedenia )
  tot astfel stau lucrurile si cu implinirea partii a doua a acesteia, desi nimeni , pana in generatia noastra nu a putut sa o interpreteze in legatura cu profetia din
  Isaia 61 1+2, si sa arate prin aceasta pe al doilea inainte mergator, in acelasi Duh si putere a a lui Ilie, INAINTE DE A DOUA VENIRE A DOMNULUI, ca PROFET DINTRE NATIUNI
  Anuntul ca Ioan va fi profetul prezis de Maleahi a fost facut prin INGHERUL DOMNULUI venit la un preot, care era in varsta si a carui sotie nu putea sa aiba copii
  Ar fi asa de imposibil ca Ingerul Domnului sa procedeze la fel si pentru a doua parte a profetiei ?
  Pentru cititorii care nu cunosc subiectul, relatez evenimentul de la riul Ohio, cand un tanar pastor era intr-un serviciu de botez in apa la care erau prezenti aprox
  . doua sute de oameni. In timp ce se pregatea sa scufunde al saptesprezecilea suflet care isi predase viata in mainile Domnului Isus. deodata deasupra acelui loc pe riu a
  aparut o lumina miscatoare si apoi s-a auzit un Glas care a zis : „Asa cum Ioan Botezatorul a fost trimis cu un mesaj de pocainta inaintea primei veniri a Domnului, tu vei
  primi un Mesaj care va precede a doua venire a Domnului ” Lumina a fost vazuta si Vocea a fost auzita de cei prezenti, si la acel eveniment s-au facut si poze. SI, mai mult
  decat atat, LUMINA MISTERIOASA a aparut de mai multe ori cand evanghelistul era in serviciul Domnului. in adunari de rugaciune pentru bolnavi si a fost fotografiata
  Omul caruia i-a fost adresat mesajul a dovedit prin intreaga lui viata si lucrare ca si-a respectat chemarea. CUM SE EXPLICA ATUNCI FAPTUL CA LUMEA RELIGIOASA N_ARE
  HABAR despre aceasta, chiar daca el a facut si calatorii in Europa, in Anglia, Elvetia si Germania in 1956, iar pe internet este postat de mult timp tot mesajul sau,
  in peste 1ooo de predici audio si tiparite
  BAIUL ESTE CA MULTI DAU CU PRESUPUSUL SI POARTA DISCUTII< fara macar sa fi citit o singura predica vorbita de acel OM AL LUI DUMNEZEU. Bibliografia lui se poate citi
  si in limba romana, pe http/supranaturalul.wordpress.com.
  Dar, sa revin la subiectul despre Duhul lui Ilie, care era in Ioan Botezatorul, ca al treilea purtator, si-n al doilea personaj diferit de Ilie Tisbitul, dupa Elisei, ucenicul
  direct al lui Ilie .Se poate ca si al patrulea purtator sa fie tot o persoana diferita de Ilie ? In legatura aceasta Biblia pastreaza o tacere de PECETEA A SAPTEA, pentru
  ca profetia este facuta pentru vremea sfarsitului de timp , vremea revenirii Domnului, a carui ceas nu a fost inca dat publicitatii
  Sau, cum spune Vasile, sa fie chiar Ilie Tisbitul ?
  Noi mai avem o relatare DE DUPA CORTINA, facuta de apostolul Petru anume faptul ca " pe Isus Hristos cerul trebuie sa-L primeasca, pana la VREMEA asezarii din nou a
  tuturor lucrurilor ", si inca cateva relatari ale apostolului Pavel, care a fost la inceput prigonitor al crestinilor, si a fost facut apostol de catre Domnul, prin rapire
  in al treilea cer unde i-a fost predata EVANGHELIA DEPLINA timp de trei ani. Pavel spune : "Cei morti in Hristos vor invia intai, apoi, cei vii care vom fi ramasi pana
  la timpul venirii Lui, vom fi schimbati intr-o clipeala de ochi si-L vom intampina in vazduh " Eu cred ca evenimentul acesta se va petrece tot inainte de venirea Zilei cea
  mare si infricosata a Domnului, si chiar inainte ca El sa se descopere evreilor . Deci , daca "mai intai, Dumnezeu si-a aruncat privirile peste Natiuni, ca sa aleaga din
  mijlocul lot un popor care sa-i poarte Numele ", nu este greu de crezut ca al doilea premergator sa fie trimis la Neamuri .ca sa reaseze credinta de la Rusalii, pierduta
  de-a lungul epocilor intunecate ale bisericii universale, si sa fie pregatita RAPIREA.
  Mesajul acestei epoci spune, printre alte lucruri deosebite de invatatura traditionala, ca "descoperirea mesajului celor sapte tunete da credinta de rapire "
  Si o ultima remarca la acest raspuns pentru Vasile, in apocalipsa 11 ne este data proorocia despre "CEI DOI MARTORI AI MEI' care sunt cei doi maslini si cele doua
  sfesnice care stau inaintea Domnului pamantului " ( ei stau inaintea Lui ca Imparat, nu ca Mire )si acestor martori nu le este dezvaluit NUMELE, ci sunt identificati prin
  lucrarea lor, identica cu aceea corespunzatoare lui Ilie, la cuvantul caruia a cazut foc din cer si lui moise, care a lovit Egiptul cu plagi. Deci, nici o legatura nu se
  face in textul acesta cu profetia din Maleahi, unde este trimis doar Ilie singur, cu mesajul CARMELULUI (in cazul lui Ioan textul din Maleahi 3 este folosit ca identificare
  nu cel din Maleahi 4. Si ar mai fi multe de spus, dar ma opresc aici, pentru ca accesul la mesajul acelui PROFET ADEVERIT DE DUMNEZEU, prin semnele si minunile de vindecare si
  invieri a mortilor, ba chiar si de stapanire a naturi si a lumii vietuitoarelor este LIBER si GRATUIT, asa ca fiecare DORESTE ACEST LUCRU, poate sa-l obtina direct de la
  sursa.

  • Vasile zice:

   Multumesc pentru raspuns. Inteleg opinia ta.
   Nu mi-ai raspuns cum de mai mult de 20-25 de ani si inca si acum se invata ca sunt 5 veniri ale lui Ilie? De aici porneste o mare dilema. Nu ? Nu s-a adus nici o dovada biblica de fapt, eu asa vad din ce in ce mai clar.
   In cuvântarea lui, Petru zice către norod :
   „Petru, când a văzut lucrul acesta, a luat cuvântul şi a zis norodului: „Bărbaţi israeliţi, pentru ce vă miraţi de lucrul acesta? De ce vă uitaţi cu ochii ţintă la noi, ca şi cum prin puterea noastră sau prin cucernicia noastră am fi făcut pe omul acesta să umble? Dumnezeul lui Avraam, Isaac şi Iacov, Dumnezeul părinţilor noştri, a proslăvit pe Robul Său Isus, pe care voi L-aţi dat în mâna lui Pilat; şi v-aţi lepădat de El înaintea lui, măcar că el era de părere să-I dea drumul.Faptele apostolilor 3:13-14
   – Apoi mai departe in vers 21, si mai departe el se adreseaza direct si spune ca LOR, barbatilor Israeliti, Dumnezeu le va trimite restituirea.
   – Petru a fost in Matei 17 martor ocular pe munte cand Iisus a zis ca Ilie, acela care era acolo pe munte cu Moise, (ca de el vorbeau si carturari in sinagogi nu de altul, sa fim cinstiti) deci acum in Fapte 3 devine autorizat sa retransmita profetia lui Iisus de pe munte referitor la restituirea ce o va aduce Ilie.
   – Daca Ilie trebuia sa vina singur cum de a venit cu Moise pe munte, desi Moise nu era anuntat in mod direct nicaieri. Totusi apare. Daca gandesti spiritual poti urmari firul cel rosu din vechime despre ei doi.
   – Moise si Ilie nu au murit, apoi in simbol li se spune cei doi maslini, apoi apar amandoi in Maleahi 4:4,5, apoi pe munte in Matei 17, apoi in Apoc 11. Nu trebuie sa fi foarte duhovnicesc sa vezi aceasta minunata continuitate. Ilie a restituit la ISRAEL CREDINTA ODATA, o va face din nou !
   – Eu stiu ca la Ohio nu s-a auzit in public nici o voce.
   – Lumina a fost vazuta de cateva suflete e adevarat. Ani multi mai tarziu, doar Meda, care a devenit d-na Branham mai pe urma, a spus ca a auzit un glas la Rau, atunci cand era doar o adolescenta. In relatarea originala, asa este despre experienta Ohio. Si in revistele lui Rebeka Branham si scrierile lui Peary Green, tot asa era scris si in ale nenumarate mesaje. Doar lumina pentru public. Poate doar in Romania s-a mai adaugat, pentru a crea forta acelui eveniment.
   – Oameni nu au auzit nimic. Aceste detali pot fi sau nu lipsite de importanta. Depinde.

 4. ” Aceste detalii pot fi sau nu lipsite de importanta „, la fel cum pentru unii nici relatarea intalnirii lui Pavel cu Hristos pe drumul spre damasc, cind unii au auzit glasul, si altii nu, poate sa fie nelipsita de importanta, insa evenimentul a avut loc si a dat Bisericii un nou INCEPUT IN CREDINTA PUSA CA TEMELIE DE PROOROCI SI DE APOSTOLI
  De fapt, tu ai mai spus si despre alte evenimente ca nu avem marturii, cu toate ca tu ai publicat marturiile, dar se pare ca nu le-ai tradus personal si nici nu ai citit ceea ce ai publicat
  Referitor la citatul de mai sus ” Barbati Israeliti …”si ca Dumnezeu, lor le va trimite restituirea,
  vad ca tu nici macar nu ai citit cu atentie postarile mele, in care am explicat ca numai o parte din israel, adica Iudeii au cazut in impietrire pentru a-L rastigni pe Mesia, caci Israelul fizic, cele 10 semintii erau de secole raspandite printre natiunui. De aceea, la Rusalii au venit in Ierusalim oameni cucernici din toate neamurile care suntt sub cer, si erau acolo si bastinasii, iudeii, fapt pentru care Petru s-a adresat lor ca barbati Iudei, (nu israeliti ) si voi toti care locuiti in Ierusalim…VERS.14. apoi, in vers. 36 concluzioneaza: ” Sa stie bine dar, TOATA CASA LUI ISRAEL , ca Dumnezeu a facut Domn si HRISTOS pe acest Isus, pe care l-ati rastignit voi ”
  Si cand explica profetiile,Petru se adreseaza de asemenea Israelitilor, care venisera din Mesopotamia, capadochia, pont, asia, frigia , pamfilia, egipt, etc.
  Aici ai dreptate, LOR, ISRAELITILOR dintre natiuni, la care a fost trimis SAUL DIN TARS, si el un Israelit dintre Neamuri Dumnezeu le-a trimis restituirea. Iti amintesti cumva ca profetul a spus : ” Dumnezeu nu a avut niciodata un trimis din afara poporului Sau Israel” ? Daca ceea ce spune HERBERT ARMSTRONG in cartea Statele Unite si Marea Britaniev in Profetia Biblica are un sambure de adevar, atunci Trimisul catre Biserica Laodicea este ca si Pavel, un ISRAELIT DINTRE NEAMURI, cu toate drepturile de PROFET AL DOMNULUI trimis in Duhul si puterea lui Ilie, ca al patrulea Mesager in aceasta slujba. Tu spui ca exista numai patru trimiteri, si insisti ca nu este nimic pentru matiuni in acest sens. si vrei un text pentru a cincea trimitere. Daca din raspunsul meu tu nu ai inteles, ramai linistit, nu vei primi nici un text biblic , si pacea si incredintarea ta NU VOR FI TULBURATE
  Vasile draga, nu realizezi ca O SCRISOARE DE DRAGOSTE< care este Bibia, SE CITESTE SI PRINTRE RANDURI ? Caci DUHUL care a scris-o este ACELASI cu cel care o citeste si O INTELEGE

  • vasile zice:

   Ai justificat anumite chestiuni nu ai argumentat biblic nimic. Aproape toate invataturile apostolice (Divinitatea supreama a lui Iisus, botezul fapte 2:38, cina Domnului biblica, imbracamintea, anticristul, babilonul, etc) erau deja predicate si invatate de milioane de oameni cand fr Branham nici nu se nascuse. Povestea noastra infailibila nu este asa cum ne-a fost prezentata. Daca tu Ioane nu esti interesat de adevarul, asa cuma fost si vrei sa il reinventezi, e treaba ta si responsabilitatea ta. Eu nu sunt dator fata de om a lui Dumnezeu minunat, sau vreunei miscari care poate fi foarte buna, sau vai de mama ei, ci sunt dator fata de Domnul.
   – Degeaba cauti argumente sa iti pastrezi tabloul asa cum altii ti l-au pictat.
   – Cauta tu adevarul pentru tine insuti si afla adevarul asa cum este. Nimeni nu poate spune ce e adevarul decat cand lasa totul asa cum a fost si este. E foarte simplu.
   – Stii ce se va intampla? Vei incepe sa fi urat.
   – Dar adevarul unui fapt mic sau mare are putere si va avea succes asupra oricarui lucru. Domnul m-a incredintat ca numai ADEVARUL VA TRUMFA ! Asa ca nu am nici o frica. In dragostea Lui nu este frica. In amenintarile sectantilor exista NUMAI FRICA SI GROAZA. Am iesit de acolo. Aleluiah !

 5. UN ALT RASPUNS LA EREZIA LUI VASILE, care insista sa sustina teoria ca ” un duh este un gand si un gand este un duh ”
  Daca ” Ingerii sunt duhuri slujitoare trimisi sa indeplineasca o slujba pentru cei ce vor mosteni mantuirea ”
  (Evrei 1.14 ), si ar fi sa ne calauzim dupa conceptia lui Vasile, , inseamna ca trebuie sa negam existenta ingerilor ca fiinte supranaturale si sa acceptam ca toate istoriile din Scriptura referitoare la aparitia ingerilor
  sunt doar fictiuni, doar gandurile oamenilor, deci Biblia nu trebuie luata in serios .

  • vasile zice:

   Nu inseamna ca trebuie sa negi existenta ingerilor daca crezi erezia mea. Ai inteles intru totul eronat. Aveam o impresie mai buna despre cum percepi Scripturile, Ioane draga.
   – Ingeri sunt duhuri slujitoare care inspira slujirea, iar calea este gandul, care nu este MATERIE, ci duh. Acest mod de a intelege lucrurile mi se pare foarte corect dar nu de necompletat, adica doar eu stiu totul. Dar ce stiu, e de la un om mare a lui Dumnezeu care a trait multi ani in sfera ingerilor si a slujirii suprantaurale. Daca el a gresit si in acest sens, atunci nu mai am nimic de zis.
   – Cand Pavel a starnit controversa intre farisei si saduchei, unii ziceau? „Dar daca i-a vorbit vreun duh sau un inger.” Deci e o diferenta intre acestea dar ambele vin la noi ca si GAND pe care il constientizam si apoi il exprimam devenind cuvant. daca un inger rau doreste sa ne inspire, stim, pentru ca acel gand a devenit constientizat si avem capacitatea sa-l respingem. Daca e divin, il preluam si proiectam prin cuvantul nostru. Nu inteleg care e erezia. Dar inteleg modul tau uimitor de pripit sa judeci.
   – Dar sa predici ani de zile 5 veniri ale lui Ilie cand in Biblie sunt doar 4 ce e? Adevar sau erezie ?

 6. De unde stii, Vasile ca ingerii vorbesc prin ganduri, de zici „calea este gandul „? Eu am scris asa cum am citit, ca ingerii SE ARATA, au un chip, si sunt VAZUTI sii auziti da acela caruia i se adreseaza ( Matei 1.20, Luca 22.43, IOAN 1.51, FAPTE10.3, Apoc.8.2 , apoc.22.8, etc…..)
  Ce-mi tot spui tu :” Ai inteles gresit ?”pardon, ERONAT ” In care biblie ai citit tu versetul ala ;”gandul nu este materie, ci duh ?” Care duh iti INSPIRA tie slujirea? Proiecteaza, te rog gandurile tale pe alte bloguri, si la alte biserici, ca AICI SE ACCEPTA NUMAI EXPLICATII CU VERSETE BIBLICE . E clar ?
  Eu nu am PREDICAT , eu am expus SUBIECTUL Biblic despre TAINA cuprinsa in PLANUL lui DUMNEZEU DE RASCUMPARARE, , care nu se face cunoscuta ” NICI PRIN PUTERE< NICI PRIN TARIE< CI PRIN DUHUL MEU, zice DOMNUL Ostirilor " (zaharia 4 ) prin PIATRA INSEMNATA = Descoperirea , despre cei sapte ochi ai Domnului, (sapte Mesageri care au cutreierat tot pamantul )si cei doi Unsi, care vin IMPREUNA NUMAI la Ierusalim, si ei stau inaintea lui ISUS HRISTOS ( asa au vazut si au propovaduit si apostolii ) care este DOMNUL INTREGULUI PAMANT ( conform Si profetiei lui Zaharia )
  Te rog sa-ti aranjezi gandurile si SA NU IN CURCI lucrurile, cele patru slujbe sub denumirea "DUHUL SI PUTEREA LUI ILIE" se termina cu mesagerul ANUNTAT TOT PRINTR-UN INGER ,care implineste slujba de REASEZARE ( deci cum ai recunoscut si tu, nu a venit cu NIMIC IN PLUS decat ceea ce era deja scris, si cunoscut )caci nimeni nu are dreptul sa scoata ceva din CARTEA RASCUMPARARII, unde sunt aratate TOATE DREPTURILE MOSTENITORILOR IMPARATIEI, ( Cine oare ar vrea sa nu aiba habar de ele, sau sa le piarda ?– eu zic : toti aceia ce nu -s interesati in citirea CARTII- caci biblie inseamna carte si CINE ARE ACEASTA CARTE, ARE SI ACEASTA PARTE, zice proverbul si viceversa : NU CITESTI CORECT IN CARTE, nu ai la ACEASTA PARTE
  Cand vine personal Ilie, cu Moise impreuna " FIINDCA ORICE OM TREBUIE sa MOARA, apoi vine judecata
  ACEASTA va fi ultima trimitere . CARE ESTE A CINCEA ., implinirea Harului pentru ISRAEL

 7. Lica Nemes zice:

  Nu am vazut ca ai raspuns.
  – Nu mai insist cu gandul si ingeri care sunt duhuri, nu carne…ar trebui sa citesti mai mult din brosuri despre acest subiect. Daca nici in aceasta privinta nu are dreptate…atunci nu ma mai mir de nimic.
  – Expunerea subiectului ILIE pe care ai facut-o aici este nebiblica.
  – Exista doua parti in Maleahi 4 cu 5 si 6. Una s-a implinit cu Ioan Botezatorul si Isus in Matei 17 mai transmite la viitor una, care presupunem ca era in contextul intalnirii de pe munte cu Ilie.
  – Astfel, Maleahi, carturari, Isus, ucenicii se referea LA UN SINGUR ILIE. LA CEL CARE ERA PE MUNTE. Noi am scos un Ilie de sub maneca. NU EXISTA NICI O SCRIPTURA PENTRU UN ILIE LA NEAMURI ! Daca vrei sa adaugi tu unul atunci tu citesti din alta carte si nu din aceea de care ai scris mai sus. Cineva a falsificat cartea…
  – Citind Maleahi 1:1 si vazand ca este o carte adresata exclusiv evreilor nu mai am nici o greutate sa vad ca atunci cand Domnul zice in Maleahi 4:5, VA VOI TRIMITE….inseamna VOUA (cap 1:1 LUI ISRAEL. Nu exista profeti majori intre neamuri !) VA VOI TRIMITE PE ILIE…fiind ACELASI Domn in Matei 17…stia ce vorbeste…NIMENI nu poate da o claritate mai mare decat EL…astfel lasand o singura profetie la viitor si pe care o vedem in Apocalipsa 11…nu ne mai ramane decat sa-i spunem Domnului ca are dreptate….iar cuvantul fiecarui om sa fie o minciuna…fie el si un INGER….fie el puternic si cat 1 milion de ingeri si impresioneaza si e slavit…asta nu schimba o iota din Cuvantul Etern a lui D-zeu !
  – Fapte 3:21…tot tot este Israel….” Barbati Israeliti….Dumnezeul parintilor vostri…” etc etc.
  – Zaharia 14:7 e la fel…citeste vers 6 si si 8 si in continuare….NU EXISTA NIMIC PENTRU NEAMURI IN ACEL CONTEXT. In altele da.
  – Invatatura cu Cei 7 mesageri apartine lui Larkin. El a avut idea, nu certitudinea, ca cei 7 ingeri si cele 7 biserici din Asia mica, ar putea avea si un caracter profetic pentru viitor…si a inceput sa puna ani, personaje religioase, evenimente, etc NU DUMNEZEU i-a zis. Apoi fr Branham a preluat ideea de la el. In Epocile facute de mine la Cluj el spune asta dar ff putin…ai fi socat sa afli ca nici botezul Fapte 2:38, nici D-zeirea lui Isus, nici Cina Domnului, nici imbracamintea femeii, etc nu sunt descoperite de el ? Toate existau cand el inca nici nu se nascuse, mai studiati istoria fratilor ca sa nu mai spuneti CEEA CE NU ESTE ADEVARAT!
  – Ca el a preluat de la altii ce e biblic, DA e ff bine dar asa toata poezia noastra siropoasa…” multumim fratilor ca in aceasta generatie…D-zeu a trimis sa descopere cutare cutare…” NU ESTE ADEVARATA ! Nu stiu cat de clar as putea spune din nou : NU ESTE ADEVARATA POEZIA ASTA ! Este multa preluare, multa plagiatura, multa distorsionare, multa lauda de sine, multa mandrie pt ceva ce nu e real de fapt…. NU A FOST ASA ! NU A FOST! NU ESTE ASA!
  – De ex. eu am predicat si invatat pe oameni ca fr branham a profetit scufundarea Californiei ca o revelatie, etc, stii tu astea, si cand colo in America se stia asta dinainte ca el sa se nasca…tot confuzii, ba cu Norul, ba cu 1977, si astfel de exemple am cu sutele…pentru mine conteaza…nu stiu daca pentru tine e important sau nu adevarul. Noi ne-am amestecat credinta cu lucruri pe care nu le-am vazut dar ne-am dat mari ca si cum am fost martori la toate…am gresit.
  – Inca ceva si te las…citeste profetii din VT si unii din NT. TOTI au venit cu un cuvant din Prezenta lui D-zeu si au zis: „ASA VORBESTE DOMNUL…IMPARATUL CUTARE CUTARE, SPUNEI LUI CUTARE…ASA VORBESTE DOMNUL….ETC ETC”
  – Intra pe Message search si cauta MACAR UN SINGUR ASA VORBESTE DOMNUL dupa modelul de profet evreu, sau Ilie sau oricare. Nu vei gasi. Vezi una e slujba altul e darul profetic. Eu cred ca el a incercat sa fie ce nu era. Un profet evreu. Ilie.
  – Dar ce a fost el? In opinia mea: un evanghelist american cu darul profetiei si discernamant trimis sa se roage pentru bolnavi. Nicaieri nu a mai primit vreo insarcinare de dupa 7 mai 1946.
  – Anumite experiente deosebite ale lui nu inseamna Absolutul nostru.
  – E responsabilitatea ta mai departe. NU ma cert. Nu acuz. Nu mai insist.
  – Ma rog, sa nu lasi subiectivitatea sa iti conduca gandirea, ci sa iei BIBLIA si sa te rogi iar apoi sa ai autoritatea chiar si unui inger care nu predica ce Pavel a predicat sa-l ti la distanta. Sa iei ce e bun doar.

  Coloseni 2.
  18 Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti,
  19 şi nu se ţine strâns de Capul din care tot trupul, hrănit şi bine închegat, cu ajutorul încheieturilor şi legăturilor, îşi primeşte creşterea pe care i-o dă Dumnezeu.

 8. Fratele meu alb, Lica Nemes ,
  ( ma adresez tie in felul pieilor rosii , – profetul contestat de tine era si el jumatate de piele rosie – pentru faptul ca , anul acesta am gasit o Biserica de piei negre, aici la Londra – cativa frati de culoare de aici au fost in vizita in Romania saptamana trecuta, precum bine stii , -si in aceasta biserica singura piele alba este un baiat negru alb, cu parul roscat carliontat ,. si noi, cativa frati din tara care ne alaturam lor duminica, in inchinare .)
  iti multumesc pentru sfaturile bine intentionate din comentariul de mai sus .
  Raspunsul meu este simplu, AI VENIT PREA TARZIU !
  Crezi tu , oare, ca in toti acesti ani de cand am auzit pentru prima data o predica a lui William Branham , care mi-a tulburat si zdruncinat puternic teologia sectara care se inradacinase in mintea mea dupa fregventarea adunarilor ortodoxe (Oastea Domnului), baptiste, penticostale, adventiste, si asa mai departe , neuitand Sala Regatului a iehovistilor ,
  in toti acesti peste 30 de ani, deci, crezi ca am stat cu mainile-n sin si cu urechile ciulite la cei care predica doar mesajul lasat de William Branham ?
  Te inseli amarnic, si dovedesti ca nu ai luat seama la o serie de articole pe care le-am scris , ca sa prezint temeinic ceea ce socotesc eu o suta de procente adevar .
  Tu vii acuma cu teorii , fara sa-mi combati cu texte biblice nici una dintre afirmatii, macar atata cat au stiut altii s-o faca, incat sa avem o baza comuna de discutie
  Nu ai aratat nici o invatatura a fratelui Branham ca sa poti sustine ca a predicat contrar fratelui Pavel
  Insisti doar asupra faptului ca Dumnezeu nu a vorbit niciodata printr-un profet care sa nu fie nascut iudeu , dar asta nu-i o noutate pentru nimeni, chiar Branham a spus primul lucrul acesta si l-a REPETAT , ca sa fie bine insusit . Ceea ce nici tu, nici multi altii nu stiu, Branham nu este strain de SAMANTA ORIGINALA A LUI ABRAHAM , el fiind Israelit get-beget . Cum ? Daca ai fi citit cu atentie acest blog, ai fi aflat cu siguranta .
  Mai sustii – pe buna dreptate – ca Branham nu a adus nici o invatatura noua, ci doar a ” capiat ” copiind sau plagiind, vrei SA SUGEREZI tu, ce au spus altii dinaintea lui .
  Aici este problema ta, care HABAR NU AI ca mesajul lui Ilie consta doar in REASEZARE DIN NOU a tuturor lucrurilor, o impletire a CAPETELOR LASATE LIBERE de catre REFORMATORI ( asa a prezentat Branham, nu eu, mesajul lui ) franghia tare de ascensiune la BALCONUL MIRESEI neputand sa fie impletita fara DIRECTA INSPIRATIE SI PUTERE A DUHULUI SFANT , asa ca nici un mire impostor nu mai poate seduce FECIOARA MIREASA
  dECI, AI VENIT PREA TARZIU LA PETIT, mai bine ai face sa te intorci la sotia si copii firesti lasati sa umble heberei prin lume !
  Inca ceva : Cine citeste predicile lui William Branham si le verifica cu Scriptura, poate constata ca NU SUNT POEZII, ci adevarate VERSETE IN PROZA , care explica detaliat pentru Mireasa lui Isus Hristos CE INSEAMNA DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU PENTRU POPORUL LUI . ( dACA bine retin, TU ai publicat o BIBLIE in versuri, care nu a prea avut succes la vanzare )
  Si, in incheiere, iti spun : NU TE INGRIJORA , CINE are o inima aleasa, ca fratii din Bereea, de pe vremea cand evangheliza apostolul Neamurilor, vor cerceta si astazi toate lucrurile, si FII SIGUR CA vor sti sa ia doar CE ESTE BUN

  • Lica Nemes zice:

   Trecand peste ironiile tale mostenite de la primul pastor de la mesaj din cluj iti amintesc ca niciodata nu e prea tarziu ca sa aflam mai mult din Cuvant.

   – Ca sa fiu mai scurt, ideea principala este ca pretentia lui si a noastra despre el pica total daca el a preluat de la altii capete ramase libere. NU MAI ESTE UN PROFET CUM NOI SI EL PRETINDE CA ESTE, CARE ADUCE REVELATIA DIRECT DE LA TRON, daca asa a facut copiind de la altii.

   – Epocile sunt 95 % de la Larkin (la ultimul mesager fr Branham s-a pus pe sine)…iar Pecetile sunt 85% din Epoci…taina babilonului, curvei celei mari, antihristului existau inca de la Luther incoace….DECI CE NOI SPUNEM LA ALTII DESPRE MARELE MESAJ PRIN CARE D-ZEU A TRIMIS UN PROFET SA DESCOPERE TAINELE, NU ESTE ADEVARAT. NU ESTE REAL, NU ESTE ASA CUM EL SI NOI AM PRETINS MEREU. O fi 30%, o fi 20 %…ce conteaza cat la suta, daca INTREGUL LUCRU NU ESTE ASA CUM NOI INVATAM SI CREDEM?

   – El se contrazice enorm, deoarece tot timpul insista ca D-zeu nu da Cuvantul decat la profeti iar apoi el aduce Cuvantul, dar care vedem ca nu este o revelatie de fapt !….ci o insiruire de capetele libere si contraziceri, preluari si schimbari majore de idei, de istorie, de continut, de esenta, pe parcursul a peste 20 de ani…fie la D-zeire, fie la casatorie si divort, la recasatorire, la duh suflet trup, la tunete, la har, la Nor, la rapire, la doua suflete, la demonologie, la multimea dinaintea tronului, la saptamanile lui Daniel, la Ilie, la botezul cu Duhul Sfant, la evenimentul de la Ohio din 1933, etc. NU ESTE STABIL IN NICI O INVATATURA !

   – Tu stii ca din cauza lui fratii la mesaj nu se inteleg deloc? El ne dezbina prin invataturile lui contradictorii desi pretinde ca sunt Absolut de clare. Nu exista claritate la nici un subiect, oricat am dori sa il aparam.

   – (Un ex. de confuzie: Ii spune lui Billy Paul ca nu are voie sa se recasatoreasca dupa ce chiar el l-a despartit de sotia sa. Ii spune cu dovezi si autoritate ca nu are dreptul la recasatorie. El zice ca Domnul l-a facut profet, deci Billy sa asculte de el. Billy-Paul ii spune: Eu am nevoie de un TATA, nu de un profet si pleaca si se insoara cu Loyce la o biserica baptista oficiat de un pastor baptist. Profetul ii reprosa aceasta chestiune. Nu mai intru si in alte detalii. Dar 8 ani mai tarziu predica Casatorie si Divort in care „da voie” la barbati despartiti sa se recasatoreasca dar cu fete fecioare. Astfel multi din barbatii care l-au ascultat inainte si au stat necasatoriti, l-au parasit pentru ca ei si-au pus increderea in profetul Domnului, dar care le-a spus si DA si NU. Apoi, tot el a tipat la ei ca „il parasesc din cauza Cuvantului” si a pozat in martir, sau victima „ca si Isus a fost respins”. Vedenile si vindecarile nu i-au impresionat. Dar oamenii au stiu ce au stiut, nu toti sunt prosti asa cum noi am crezut. Desigur ca i-a catalogat ca sunt „credinciosi prefacuti” pe ei si pe altii desi Isus lui personal i-a siz sa NU MAI JUDECE PE NIMENI. Si-a pregatit apoi terenul si a bagat frica in frati ca nu cumva sa mai piarda din ei sau daca pierde sa aiba „dovezi”. Noi am crezut ca doar el si noi suntem desteptii planetei, Mireasa, etc. Acestea sunt INCHIPUIRI si nedreptati.)

   – Astfel de exemple de acest gen sunt cu SUTELE in mesaj pe care desigur nu le gasesti in cartea Supranatural. (totusi mi-a placut ca Jorgensen a recunoscut ca fr Branham nu a fost pe munte in 28 februarie, desi el tipa la toti sa creada ca a fost acolo si ca Norul este Cristos. Cata confuzie domnule!)

   – In Biblie nu vei gasi asa ceva la PROFETII DOMNULUI !
   – Inchei cu asta. Am cautat sa vad ce dovezi are Fr Branham cu privire la cele 5 veniri ale lui Ilie. Zic Doamne ajuta. daca gasesc AS FI FERICIT SA IMI INDREPT EROAREA sa ma intorc la adunarea de la mesaj, etc.

   – DAR SOCUL E MAI MARE. – DOVADA PROFETULUI CU PRIVIRE LA MALEAHI 4:5 ESTE NUMEROLOGIA ! Ia citeste:
   62-0527 QUESTIONS.AND.ANSWERS_ JEFFERSONVILLE.IN COD SUNDAY_
   174 All right, remember, yet future. Now, it could not have been the coming of John. He was the Elijah , but he comes five times, now: J-e-s-u-s, f-a-i-t-h, g-r-a-c-e. See, five is the number of grace. Elijah makes five appearings: one time is Elijah ; as Elisha; as John; at the end of the Gentiles; and over with Moses to the Jews. Perfect number, the perfect prophet, perfect messenger, stern, bold. See?

   Observi cum el scoate un Ilie in plus, folosind numerologia si nu Biblia ? Cauta si in mesaj si vei vedea ca nici Domnul nici ingerul nu ii zice nimic despre Ilie.
   – Explicatiile tale ca el este Israelit nu este in condordanta cu ce zice el despre sine, deci iara este contradictie.

   – Ai curajul sa te rogi Domnului daca ai o relatie spirituala cu EL si cerei sa te calauzeasca in tot adevarul in mod personal. El sa-ti arate din DUhul sau si Biblie daca e asa sau nu. Daca EL este Viu si pentru tine, cauta de la EL adevarul. Nu e greu.

   – Te-am responsabilizat acum cu nadejdea ca vei renunta la misticism, idei iluzorii si inchipuiri pentru a recunoaste adevarul Biblic, nu sa te pețesc sau sa te insel. Am fost inselati destul. Decizia este in mainile tale acum.

   – Iti respect dreptul de a crede orice vrei sa crezi, si cred ca esti un copil a lui D-zeu pentru ca crezi in jertfa lui ISUS, nu pentru ca esti la mesaj. Mesajul nu are nici o promisiune stabila, așa cum Biblia deja le-a planificat pentru toti care Il iubesc si urmeaza pe ISUS.

   Doamne ajuta-ne. Pace si bucurie tuturor fratilor.

   – „Mai bine sa fiu urat pentru ce sunt decat sa fiu iubit pentru ce nu sunt” –

 9. Lica Nemes zice:

  Numerologie, nu BIBLIA:

  63-0322 THE.FIFTH.SEAL_ JEFFERSONVILLE.IN FRIDAY_
  313 …….. Now, notice, just as they did… That didn’t change them. Remember, nee–these guys never died. Watch just a minute. Now, don’t confuse, ‘fore we get away from this, don’t confuse Elijah’s fifth time ministry with his fourth time ministry. I’ve been telling you, the Gentile Church is looking for Elijah. That’s right. And here he is over here with the Jew. Remember, he can’t come four. That’s–that’s the–the enemies number. He has to be five.

  63-0322 THE.FIFTH.SEAL_ JEFFERSONVILLE.IN FRIDAY_
  318 The first time he come, he was Elijah himself. The next time he come, he was Elisha. The next time he come, he was what? John the Baptist. The next time he comes is for the seventh angel. And the fifth time he comes, he’s with Moses over yonder…?… Yes, sir. Don’t confuse him.
  Five, if you know your–your numerals of the Bible, five is the number of laboring grace; and that’s what He’s done. Now, watch, you want to know what it is. Was Jesus a labor of grace? J-e-s-u-s–five; l-a-b-o-r (Is that right?)–labor for–for love for you. And if you get to Him, how you come? By what? F-a-i-t-h, in l-a-b-o-r. Is that right. Labor is the number of grace.

  • s. anna zice:

   Dear Lica Nemes, why did you say that here is numerology ?
   Give a reason please.
   I had been studing numerology for a couple of years but, sorry to inform you, here is no track of numerology.

   • Lica Nemes zice:

    I don ‘t know the science of the numerology, but what I wanted to say was that Bro Branham has used NUMBERS (this is what I called numerology) to prove something what is very special and important for believers.
    – So he used not even numerology?….hmm that’s sad… because…that means he was ignorant…no Bible, no numerology…what else?

   • s. anna zice:

    I see…. I understand now…
    I’m in the middle of a dispute and I do not want this.

    behaitul oilor si Glasul Pastorului says:
    Anna, think you are in the middle of bigest dispute ever known, a dispute betwen life and death, betwen God’s Word and man’s words , and you can’t remain impassible, even you are apparently outside of the ropes.
    ( Anna, considera faptul ca esti in mijlocul celei mai mari controversiuni cunoscuta vreodata, o disputa intre viata si moarte, intre Cuvantul lui Dumnezeu si cuvintele oamenilor , si nu poti sa ramai nepasatoare, chiar daca, aparent esti in afara frangiilor ringului )

    • Lica Nemes zice:

     Semnele si minunile nu sunt un criteriu obligatoriu.
     Eu cred ca Dumnezeu face minuni. Si eu am fost vindecat sau m-am rugat pt cineva sa fie vindecat.

     – Nu doar fr Branham a inviat morti, ci cu multi altii, chiar si John A. Dowie care si el sa autoproclamat profetul Ilie inainte de a muri.

     – Totusi Domnul ne avertizeaza ca unii vor spune ca Hristosul este in pustiu (noi avem si un pustiu si un Hristos. Știai? Arizona si Norul. Noristi predica ca acel Nor din pustiu este Hristos.) dar sa NU credem si sa nu ii urmam. (si vor face semne si minuni)…Matei 23:23-31.

     – Nu trebuie sa dovedesc eu nimic despre mine. Si daca as fi un ateist necredincios, daca ti-as atrage atentia la gravele neconcordante ar trebui sa fi atent pentru tine. TU CAUTA PERSONAL.
     – Ce iti scapa tie este ca nu e vorba de mine, de fr Branham sau de alt om ci de simplu fapt daca e ADEVARAT CE NOI PRETINDEM sau daca nu e adevarat. DA sau NU?

     – Mai sus nu am spus vorbarii goale si lumesti ci am etalat ce am observat citind atatia ani si lansand o normala intrebare ce mi-am pus-o acum aproape 3 ani prima data. DA sau NU? NU este adevarat ce noi pretindem este concluzia mea.
     – Concluzia ta care este stiind acum ca ce am scris mai sus este asa? (iti cer sa verifici pe search message)

     – Ar trebui sa imi multumesti (glumesc) ca citesc atata si ca am observat aceste grave neconcordante. Miile de greseli de exprimare nu le-am pus pt nu caut vina cuiva, nu caut sa injosesc pe cineva, dar sunt interesat de ce ceea ce am crezut eu, am predicat eu, NU ESTA ASA. DE CE NU E AȘA? (Nici macar botezul, D-zeirea, astea simple nu sunt in realitate asa cum noi le prezentam. ele sunt de la Oneness, ce să mai zic de restul? E distorsionata realitatea.)

     – Iti recomand si tie sa citesti mesajul cat mai mult. Vei ajunge la punctul la care sunt eu in acest moment, sunt sigur de asta pentru ca te cunosc ca esti sincer cautator.
     – Nu ti-am cerut sa renunti la nimic ca sa ma crezi pe mine. Dimpotriva iti cer sa iti iei timp sa studiezi serios mesajul, chiar sa il asculti audio. Daca te intereseaza viata ta si a celor pe care ii inveti lucruri care nu sunt asa și sa afli pentru tine.

     – Auzi respect munca ta si blogul tau, daca vrei sterge tot ce am scris nu doresc sa iti ofensez cititorii fara sarcasm zic asta. Sincer. Tu esti bossul pe blogul tau si respect asta fiind si eu un blogger incepator.
     – Pai Nelutule atunci sterge tot si raspunde-mi pe email la intrebarea pusa sus: De ce invatam pe oameni ceva ce nu este chiar așa și nu este adevarat nici 30 % macar. DE CE? Astept raspuns.
     Shalom si o noua saptamana binecuvantata sa aveti toti

     .behaitul oilor si Glasul Pastorului says:

     Stii bine ca nu sterg, eventual mai adaug la cele deja scrise , dar ce-i scris , RAMANE SCRIS .
     Ma mir doar de faptul cat de DIFERITI suntem noi, oamenii -in general- cu aplicatie la cazul de fata , pe cand tu nu vezi nici macar treizeci de procente din adevar, altii nu-L vad nici atat, sau de loc, iar eu (si stiu pe multii altii care la fel ca mine ) vad in mesajul dat prin William Branham 100% ADEVAR
     Si ma gandesc, in mine insumi si indraznesc sa-mi exprim in SCRIS opinia ca totul este in legatura cu primirea sau respingerea DUHULUI SFANT ca si calauzitor in viata trecatoare spre recuperarea vesniciei .Ma refer la acel PETIT al FECIOAREI, daca ea poate avea DORINTA si CURAJUL sau INCREDEREA de a cobora de la balconul de unde avea impresia ca vede toata lumea la picioarele ei ,
     pe franghia aruncata de PROMISIUNEA unei lumi noi si necunoscute pana atunci, dar care nu poate fi atinsa decat prin acceptarea IMPUSA DE SENTIMENTUL IUBIRII OARBE care s-a nascut in sufletul predestinat , iubire care nu mai poate tine cont de IZVODIRILE MINTII si de orice inaltime care se ridica impotriva cunostintei lui Dumnezeu; si orice gand il facem rob ascultarii de Hristos. (2Cor.10:5)

     sI MA MAI GANDESC ca ar fi bine sa postez macar fragmente din unele predici reprezentative ale mesajului dat prin Duhul Sfant pentru aceia a caror suflet are o REPREZENTANTA sau MIJLOCITOR pentru impacarea cu Tatal ceresc
     PoaTe ca astfel poporul va putea evita PIEIREA datorata LIPSEI DE CUNOSTINTA ( Osea 4.6 ) si nu va mai fi lepadat de Domnul
     Tu, Vasilica , ai citit si tii cont la marturiile trinitarilor care resping pe motiv de fanatism lucrarile facute de Domnul printr-un om a carui parinti saraci nu au avut posibilitatea sa-l trimita la Seminar dar pe care l-a scolat Ingerul Domnului,
     eu tin cont de marturiile acelora care au trait impreuna cu el si au fost beneficiarii binecuvantarilor ceresti de vindecare fizica si recuperare spirituala pentru a-L glorifica pe „El, care este oglindirea slavei Lui si intiparirea Fiintei Lui si care tine toate lucrurile cu cuvantul puterii Lui, a facut curatarea pacatelor si a sezut la dreapta Maririi in locurile preainalte, (Evr.1:3)
     si fac tot ce gasesc de cuviinta ca sa ajung sa sed cu El in acelasi loc ceresc. Si sunt constient de faptul ca NU AM NIMIC SA POT FACE , doar sa MARTURISESC altora atat cat am ajuns sa cunosc din maretia slavei Cuvantului VORBIT catre generatia din care fac parte.

   • Lica Nemes zice:

    Dear S. Anna,
    You are free to choose Christ, His Word, and to live for Him…you don’t need a secretary for that :). God is LOVE, God is TRUE and He will lead you to understanding…you have nothing to fear when you follow Him, and search for the Holy Spirit for your life. God will bless you and show you your great destiny ! With Christ Love, Lica Nemes

 10. Pentru a dovedi „something very special and important for belivers ” – ceva foarte special si important pentru credinciosi „- nu numai fratele Branham, ci si Domnul nostru Isus Hristos a folosit numerele :
  Nu se vand oare doua vrabii la un ban? Totusi, niciuna din ele nu cade pe pamant fara voia Tatalui vostru. (Mat.10:29)
  Si daca in alta relatare este prezentat DIFERIT, este ceva contradictie care sa ne faca sa lepadam credinta in EL si invatatura LUI ?
  Nu se vand oare cinci vrabii cu doi bani? Totusi niciuna din ele nu este uitata inaintea lui Dumnezeu. (Luc.12:6)
  Oare nu e mai simplu si mai usor sa vedem aici o PROOROCIE despre PROMOTIILE CONTEMPORANE ? ( Cumperi dublu , primesti una gratis ) Sau mai bine zis o dovada a faptului ca NU ESTE NIMIC NOU SUB SOARE ?
  Ce ar fi daca ne-am apuca sa filozofam pe tema asta si am omite ceea ce este FOARTE SPECIAL SI IMPORTANT pentru credinciosi, anume faptul ca DUMNEZEU ARE CONTROLUL ASUPRA TUTUROR LUCRURILOR SI EVENIMENTELOR , si faptul acesta ne ancoreaza in ABSOLUT

  • Lica Nemes zice:

   Mai mult ca sigur ca in evreieste „Jesus” „GRACE” „FAITH” nu au cinci litere…oricum facem tot nu are sens….sunt de acord Nelutule ca Dumnezeu are control asupra tuturor lucrurilor si ca ne ancoreaza in Absolut. Doamne ajuta. Duminica binecuvantata sa aveti cu toti. Shalom.

   • Vasilica, dupa cum exprimi punctul de vedere, tu nu ai citit niciodata cu atentie invatatura despre credinta in Isus Hristos ca Domn , care, inca de la intemeierea lumii, adica imediat dupa ce l-a creat pe om din tarana, a inceput SA SE EXPRIME PE SINE PRIN EL . si fiindca Adam a refuzat sa duca la bun sfarsit lucrarea lui Dumnezeu, Domnul a ALES pe unii din urmasii lui , de-a lungul veacurilor, pe care-i numim Profeti, ca sa exprime prin ei Cuvantul , adica pe Sine Insusi , vorbind, ca DUH SFANT prin gura lor. A venit apoi IMPLINIREA VREMII cand S-a exprimat DEPLIN si in TRUP UMAN, ca si IMPARAT si MARE PREOT, intai in teofanie – Melhisedec- fara tata si mama , fara inceput al zilelor si sfarsit al vietii – ,apoi in lumea noastra ,prin nastere si moarte , dovedind ca este EL – nu altul, – prin INVIERE, dupa cum spusese inainte ca sa aiba loc evenimentele : ” am putere sa-mi dau viata si am puterea s-o iau iarasi inapoi ”
    Iar pentru noi, care traim in aceasta generatie, El Se exprima in masa ( multime de oameni ) prin DARUL DE VINDECARE , ceea ce dovedeste din plin ca suntem ULTIMA GENERATIE , fiindca nimeni nu va fi luat la Domnul cu DEFECTIUNI nici fizice, nici spirituale, si fara acea mica SAMANTA cit bobita de mustar din care sa rasara CREDINTA pentru VINDECARE, nu poate sa creasca si sa rodeasca CREDINTA pentru RAPIRE
    Domnul sa lumineze intelegerea cititorilor pentru a realiza LEGATURA corecta a acestui mesaj cu SFANTA SCRIPTURA

   • Lica Nemes zice:

    El a inceput sa se exprime pe Sine Insusi cu mult inainte de a crea pe om ca Logosul, IHVH in cer.
    – Iar modul in care s-a descoperit la Stejarii ui Mamre si ca Melhisedec NU este acelasi tip de descoperire…i-am atras atentia lui fr Victor cand a predicat mai demult acest subiect, ca revelatie lui ELohim în Iisus a fost subordonata legilor umane si a putut muri, flamanzi, obosi, plange, etc. dar inainte, in acele trupuri nu putea muri chiar daca a mancat cu Avraam. Si in acest subiect in mesaj este, ca in restul, contradictie.

    – Darul de vindecare trupeasca ca ceva special, nu este mentionat, inainte de Rapire, in Biblie. El apare in Pecetea 1 vb de fr Branham, lucru pe care il distorsioneaza mai tarziu spunand ca vindecarea fizica este doar „painea copiiilor, ca momeala ca sa atraga atentia la mesaj si mesagerul timpului de sfarsit” dar nu ca e ceva important. (M-am mirat ca spune asta ca doara el cu asta a fost trimis in 7 mai 1946, cu darul vindecarii si profetiei, si nu sa fie vreun profet Ilie, sau un Inger, sau chiar Dumnezeu in trup numit Cristos Branham.)

    – Domnul spune in Biblie, ca in noaptea din ziua aratarii semnului Fiului Omului (deci nu in 28 februarie 1963, la Arizona), la Rapire „doua femei macinau la moara…una luata, alta lasata…doi barbati erau la camp…unul luat altul lasat….” si tot asa…Tot El mai zice „Bagati de seama ca NIMENI, sa NU VA INSELE.)

    – Vindecarea divina este intradevar o lucrare care lipseste si este mare nevoie. Ar fi minunat sa fie o trezire puternica cu acest dar, in masa cu m zici tu, dar asta nu va fi nici o garantie pentru salvarea sufletelor.
    – Doamne ajuta.
    – Eu votez pentru vindecare în duh, suflet și trup, între frați, în familii, în adunări, între cei plăcuți Lui…etc ! 🙂

 11. Lica Nemes,
  de ce oare , prin vorbarii goale si lumesti, vrei cu tot dinadinsul sa abati atentia cititorilor de la ceea ce am prezentat ( cu multe dovezi biblice ) in aceste articole intitulate DE CE ZIC CARTURARII CA TREBUIE SA VINA MAI INTAI ILIE ?
  Daca tu nu esti CALUL care sa pricepi calauzirea STAPANULUI doar prin BATEREA SEII, si nu intelegi faptul ca Duhul lui Ilie este Duhul Sfant, adica Domnul Insusi IN ACTIUNE , a carui DOVADA SUPREMA este invierea mortilor ” pentru ca a randuit o zi in care va judeca lumea dupa dreptate, prin Omul pe care L-a randuit pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovada netagaduita, prin faptul ca L-a inviat din morti…” (Fapt.17:31)
  sa nu cumva sa ajungi la vorbele Fariseului Gamaliel, „dar daca este de la Dumnezeu, n-o veti putea nimici. Sa nu va pomeniti ca luptati impotriva lui Dumnezeu.” (Fapt.5:39)
  Pentru a evita caderea in cursa diavolului, gandeste-te numai ca daca Ilie si alti oameni dovediti a fi TRIMISI DE DUMNEZEU au ajuns , PRIN CREDINTA sa invie mortii, in lucrarea fratelui Branham s-a intamplat la fel .
  Si mai fa si o retrospectiva a lucrarii tale , si incepe sa prezinti performantele proprii , afara de cele negative , pe care le cunosc multi cititori ai acestui blog .
  Si daca vei veni cu dovezi palpabile, fii sigur ca vom avea curajul sa primim ” sfaturile ” tale bine intentionate

 12. Adi zice:

  Am crescut la mesaj si am citit aproape toate predicile.
  Vreau daca imi permiteti sa expun o parere despre Maleahi 4.
  Sa citim in intregime ca sa putem intelege:
  1 Căci iată, vine ziua care va arde ca un cuptor! Toţi cei trufaşi şi toţi cei răi vor fi ca miriştea; ziua care vine îi va arde, zice Domnul oştirilor, şi nu le va lăsa nici rădăcină, nici ramură.
  2 Dar pentru voi, care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii, şi tămăduirea va fi sub aripile Lui; veţi ieşi şi veţi sări ca viţeii din grajd.
  3 Şi veţi călca în picioare pe cei răi, căci ei vor fi ca cenuşa sub talpa picioarelor voastre, în ziua pe care o pregătesc Eu, zice Domnul oştirilor.
  4 Aduceţi-vă aminte de Legea lui Moise, robul Meu, căruia i-am dat în Horeb rânduieli şi porunci pentru tot Israelul!
  5 Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.
  6 El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”

  Acum avem doua aspecte care trebuie luate in calcul:
  -4 Aduceţi-vă aminte de Legea lui Moise, robul Meu, căruia i-am dat în Horeb rânduieli şi porunci pentru tot Israelul!
  -6 El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”

  Deci :-aducetiva aminte de legea lui Moise…….pentru tot Israelul!
  si:-ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”

  Intrebare : crestini au tara? sau Israelul e numit in Biblie tara?

  Atunci daca Israelul e numit tara, Ilie va veni doar la Israel si nicidecum la neamuri!
  D-nul sa va binecuvinteze!

  • Domnul sa te binecuvinteze si pe tine Adi crescut in familie crestina , cu intelepciunea descoperirii planului Sau cu Israelul, caci este scris ca ” si atunci tot Israelul va fi mantuit ” Cand se va intampla ? Tocmai cand ” va intra numarul deplin al Neamurilor ” Si de ce ? Fiindca Evanghelia este vestita Neamurilor – adica natiunilor in care celelalte zece semintii ale lui Iacov au fost „imprastiate”, si doar O PARTE din Israel a cazut intr-o impietrire , adica semintia lui Iuda si aceea a lui Beniamin , despre care stim ca este PRIMUL si ULTIMUL , exact cum este si Domnul nostru! :” Cel dintai si Cel de pe urma ”
   Cine este Biserica, afara de oamenii din SAMANTA LUI ABRAHAM, care are fagaduinta : ” in samanta ta vor fi binecuvantate toate neamurile ”
   Noi nu ne vom mai mira in ziua cand vom fi anuntati ca facem parte fizica dintr-una din cele 12 semintii, urmasi care si-au pierdut identitatea dupa secole de pribegie, si care au recunoscut CHEMAREA NATURII LOR DIVINE de a-si intoarce inimile spre Domnul Dumnezeul nostru Isus Hristos .
   Fiind vorba de o tara , la venirea Domnului, oare nu ai ochi spirituali sa pricepi pentru ce se urgenteaza GLOBALIZAREA ?( cu moneda comuna si fara granite ) Si fiind vorba de o casa , oare n-ai citit tu in Scriptura :”Cerul este scaunul Meu de domnie, si pamantul este asternutul picioarelor Mele. Ce fel de Casa Imi veti zidi voi Mie, zice Domnul, sau care va fi locul Meu de odihna? (Fapt.7:49)

   • Adi zice:

    In Noul Testament nu ne vorbeste nici un Apostol de Ilie care trebuie sa vina, daca era asa de important cred ca eram anuntati de venirea lui si de apostoli. Eu personal nu vad ,din acest pasaj din Maleahi ca ar trebuii sa vina Ilie la neamuri ! ci doar la Israel !

 13. Adi zice:

  As deschide un subiect daca nu e cu suparare.
  1-Vreau sa imi explicati dupa Biblie cine e mireasa si cine sunt nuntasii!
  2-Daca se face deosebire in Biblie intre nuntasi si mantuiti!

 14. Esti binevenit pe un blog pe care poti sa deschizi subiectul dorit . Eu cred ca de fapt ti-ai pregatit un raspuns la cele doua intrebari, astfel esti invitat sa-l prezinti . de altfel, cateva articole despre mireasa am scris deja

 15. Adi zice:

  De fapt sunt putin surprins de faptul ca noi vorbim aproape tot timpul ca suntem mireasa, ca suntem alesii, ca ceilalti sunt mantuitii ,noi vom sta pe tron, etc. Vreau si eu dovada Biblica unde este diferenta intre a fii mantuit si a fii mireasa.
  Domnul Isus ne vorbeste doar de mantuire , apostolii ne vorbesc despre mantuire, toata Biblia ne vorbeste de fapt de mantuire in schimb in mesaj ni se aminteste tot timpul ca noi suntem mireasa, ca e bine sa fii mireasa si nu mintuit. Domnul Isus ne spune ca ucenici lui sunt nuntasi, dar noi ne batem cu caramida in piept ca suntem mireasa!

  Matei 9:15 Isus le-a răspuns: „Se pot jeli nuntaşii câtă vreme este mirele cu ei? Vor veni zile când mirele va fi luat de la ei, şi atunci vor posti.
  Marcu 2:19 Isus le-a răspuns: „Oare pot posti nuntaşii câtă vreme este mirele cu ei? Câtă vreme au pe mire cu ei, nu pot posti.
  Luca 5:34 El le-a răspuns: „Oare puteţi face pe nuntaşi să postească în timpul când mirele este cu ei?

  Vreau si eu un text Biblic unde ne spune Isus ca noi neamurile suntem mireasa.

  Luca 14:8 „Când eşti poftit de cineva la nuntă, să nu te aşezi la masă în locul dintâi; ca nu cumva, printre cei poftiţi de el, să fie altul mai cu vază decât tine,

  De aici inteleg ca de fapt daca suntem invitati la nunta sa nu ne asezam la masa in locul dintâi(in locul miresei).

  Sincer pun aceste intrebari pentru ca vreau sa inteleg, nu din alt motiv.

 16. ADI, cu ajutorul Domnului, as vrea sa scriu un articol cu tema Miresei lui Hristos . pana atunci, la cererea ta „Vreau si eu un text Biblic unde ne spune Isus ca noi neamurile suntem mireasa”
  iti scriu un text unde spune apostolul : „.•Simon a spus cum mai intai Dumnezeu Si-a aruncat privirile peste Neamuri, ca sa aleaga din mijlocul lor un popor care sa-I poarte Numele. (Fapt.15:14)
  Vreau sa arat ca MIREASA este aleasa dintre toate popoarele globului , fiind chiar ISRAELUL, adica Samanta lui Abraham mostenitoare prin credinta, iar nuntasii sunt din aceeasi samanta a lui Abraham, dar acestia nu au credinta in Isus, ci doar pastreaza si pazesc Cuvantul Legii
  Am aratat intr-un articol , ca „nu atarna nici de cine vrea, nici de cine alearga, ci de Dumnezeu care are mila. (Rom.9:16) Biblia ne invata ca MILA lui Dumnezeu va fi manifestata numai pentru acei NASCUTI IN FAMILIA PARINTELUI CREDINTEI , care este Abraham , si numai lui i-a fost data FAGADUINTA ” •Iti voi inmulti samanta, ca stelele cerului; voi da semintei tale toate tinuturile acestea; si toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta ta, ca rasplata, (Fac.26:4)
  Dumnezeu a zis profetului Ieremia o taina cu privire separata la Israel, la Iuda si la toate neamurile :”•”Ia un sul de carte si scrie in ea toate cuvintele pe care ti le-am spus cu privire la Israel si cu privire la Iuda, si cu privire la toate neamurile, din ziua cand ti-am vorbit pe vremea lui Iosia pana in ziua de azi! (Ier.36:2)
  Si profetul Isaia a zis „•”Ma bucur in Domnul, si sufletul Meu este plin de veselie in Dumnezeul Meu; caci M-a imbracat cu hainele mantuirii, M-a acoperit cu mantaua izbavirii, ca pe un mire impodobit cu o cununa imparateasca si ca o mireasa impodobita cu sculele ei. (Isa.61:10) Iar apostolul Neamurilor zice si el :”Caci sunt gelos de voi cu o gelozie dupa voia lui Dumnezeu, pentru ca v-am logodit cu un barbat, ca sa va infatisez inaintea lui Hristos ca pe o fecioara curata. (2Cor.11:2)

  • Adi zice:

   Poti sa imi arati si in Apocalipsa mireasa?
   Este gloata cea mare mireasa? cei 144000? martirii ?
   Eu am gasit 4 grupuri care merg in cer!
   1)- gloata cea mare
   2)-144000
   3)- martirii care au suferit pentru numele lui
   Acestia vor fi in Mileniu.(1,2,3)

   4)- la judecata D-zeu mai face o alegere.

   Acum da-mi text din Apocalipsa si arata-mi cu Biblia cine e mireasa.

   • La porunca , S(ta)PANE, ( vorba lui Harap Alb ),dar sa ai grija la felul cum intelegi, fiindca Ioan era ” in Duhul ” atunci cand unul din cei sapte Ingeri i-a zis ” Vino sa-ti arat mireasa, nevasta Mielului ” (Apoc.21:9)
    Daca si tu ai avea cat de cat de-a face cu o astfel de stare , ti-ar fi usor sa pricepi ce-a zis fratele Branham, (conform textului Biblic) anume ca tocmai Ierusalimul Ceresc este Mireasa . Si a mai zis ca intr-o zi ne vom da seama ca nu trebuie sa zburam nicaieri pentru a ajunge in cer, ci doar sa trecem intr-o alta dimensiune, care este mai rapida decat aceasta .( fratele Gwena a predicat aceste lucruri cu multe citate din Mesajul orei ) Si gandurile ne pot duce si la alte afirmatii, ca aceea :Si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sa fiti o casa duhovniceasca, o preotie sfanta si sa aduceti jertfe duhovnicesti, placute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. (1Pet.2:5)
    Si-ai mai putea sa pricepi ca iudeii sunt doar o parte din Israel,(aceea cazuta intr-o impietrire ) cealalta parte fiind noi, Neamurile , proveniti de la celelalte semintii care si-au pierdut identitatea prin imigrare intre Natiuni , adica samanta lui Abraham care se identifica in Hristos , ca PARTE DIN CUVANTUL VORBIT , avand fagaduinta ” Acum, asa vorbeste Domnul care te-a facut, Iacove, si Cel ce te-a intocmit, Israele! „Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, TE CHEM PE NUME – ( la existenta vesnica , asa se face nasterea din nou )- esti al Meu. (Isa.43:1)”In Domnul vor fi facuti neprihaniti si proslaviti toti urmasii lui Israel.” ( Isaia 45.25 )Eu voi aduce inapoi neamul tau de la rasarit si te voi strange de la apus.
    Voi zice miazanoaptei: „Da incoace!”, si miazazilei: „Nu opri”, ci adu-Mi fiii din tarile departate si fiicele de la marginea pamantului: pe toti cei ce poarta Numele Meu si pe care i-am facut spre slava Mea, pe care i-am intocmit si i-am alcatuit.” -( Isaia 43.5-7 ).
    Ce zici, n-a vorbit si Petru la Rusalii aceleasi cuvinte ? Cum Dumnezeu si-a aruncat privirile peste Neamuri ca sa-Si aleaga poporul din mijlocul lor ? Domnul a zis „Eu nu sunt trimis decat la oile pierdute ale casei lui Israel.” si i-a indemnat pe ucenici in aceeasi directie „ci sa mergeti mai degraba la oile pierdute ale casei lui Israel.” (Mat.10:6)
    De asemenea, Duhul lui Ilie este destinat doar ISRAELITILOR din toate Neamurile de sub cer , pe care Duhul Sfant i-a chemat , inca de la Cincizecime, in Cetatea Sfanta si carora Petru s-a adresat ca „. Barbati ISRAELITI , ascultati cuvintele acestea! Pe Isus din Nazaret, Om adeverit de Dumnezeu inaintea voastra prin minunile, semnele si lucrarile pline de putere pe care le-a facut Dumnezeu prin El in mijlocul vostru, dupa cum bine stiti; „….

 17. Adi zice:

  Scuze …..nu am vrut sa iti dau ordine ,nicidecum!
  Din ce mi-ai expus aicea sus sa inteleg ca nici un grup din cele expuse de mine ,pe care de altfel le gasim in Apocalipsa nu sunt mireasa.
  Deci Mireasa este cetatea ! Deci mireasa trebuie sa fie din Israel: ” Acum, asa vorbeste Domnul care te-a facut, Iacove, si Cel ce te-a intocmit, Israele! “Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, TE CHEM PE NUME – ( la existenta vesnica , asa se face nasterea din nou )- esti al Meu. (Isa.43:1)”In Domnul vor fi facuti neprihaniti si proslaviti toti urmasii lui Israel.” ( Isaia 45.25 )Eu voi aduce inapoi neamul tau de la rasarit si te voi strange de la apus.
  Voi zice miazanoaptei: “Da incoace!”, si miazazilei: “Nu opri”, ci adu-Mi fiii din tarile departate si fiicele de la marginea pamantului: pe toti cei ce poarta Numele Meu si pe care i-am facut spre slava Mea, pe care i-am intocmit si i-am alcatuit.” -( Isaia 43.5-7 ).
  Totusi ni mi-ai dat exemplul clar din Apocalipsa unde vedem rapirea Miresei, cand va fii ea,pentru ca Fr Branham spune ca rapirea va fi inainte de necazul cel mare! Este Biblic?

 18. Vezi tu, Adi, cuvantul ” mireasa ” cu toate implicatiile lui este folosit in vorbirea pilduitoare a Domnului doar pentru ca sa intelegem prin comparatie , fiindca in Imparatie oamenii nu se insoara ca si pe pamantul actual .”Caci dupa ce vor invia din morti, nici nu se vor insura, nici nu se vor marita, ci vor fi ca ingerii in ceruri. (Marc.12:25)” Dragostea lui Dumnezeu este exprimata pentru SION, ca si cetate in care locuiesc COPIII LUI, un alt termen comparativ uman : „Cum se uneste un tanar cu o fecioara, asa se vor uni fiii tai cu tine; si cum se bucura mirele de mireasa lui, asa Se va bucura Dumnezeul tau de tine. (Isa.62: )”De dragostea Sionului nu voi tacea, de dragostea Ierusalimului nu voi inceta, pana nu se va arata mantuirea lui, lumina soarelui si izbavirea lui, ca o faclie care s-aprinde.” Vorbirea duhovniceasca are intelesuri adanci si diferite de aceea umana .
  Termenul ” rapire ” , de asemenea ne spune ca unii oameni vor avea parte de o transformare pe care o doresc, dar care va avea loc pe neasteptate, fiindca ” ziua si ceasul acela nu-l stie nimeni ” (Mat.24:36)
  Oricine citeste atent paragraful din Matei 24.39-42 , va observa o mare diferenta intre ce este scris si modul in care inteleg oamenii culti (ingramaditi in Denominatiuni ), observati cuvintul scris cu majuscule :”si n-au stiut nimic, pana cand a venit potopul si i-a LUAT pe toti, tot asa va fi si la venirea Fiului omului. Atunci, din doi barbati care vor fi la camp, unul va fi LUAT , si altul va fi lasat. . Din doua femei care vor macina la moara, una va fi LUATA , si alta va fi lasata.( in viata )
  Vegheati, dar, pentru ca nu stiti in ce zi va veni Domnul vostru. ” Nu observati ca a fi luat este tocmai lucrul negativ exprimat aici ? Fiindca apele potopului i-au luat pe toti, afara de Noe, caruia viata i-a fost PAZITA in interiorul corabiei Petru ne spune ceva foarte incurajator si care ne da odihna spirituala : ” Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care, dupa indurarea Sa cea mare, ne-a nascut din nou prin invierea lui Isus Hristos din morti, la o nadejde vie si la o mostenire nestricacioasa si neintinata, si care nu se poate vesteji, pastrata in ceruri pentru voi.
  Voi sunteti PAZITI de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi! (1Pet.1:3-5)
  Cat despre ” rascumpararea trupului” numita si ” infiere „, care este de fapt transformarea pentru a fi capabili sa trecem in cealalta dimensiune de timp si spatiu, ( cand Il vom intampina pe Domnul in vazduh ), atunci vom vedea ca este adevarat ce a zis fratele Branham , anume ca nu trebuie sa mergem nicaieri pentru a locui in Paradis pentru totdeauna . El a mai afirmat ca oamenii de stiinta isi vor da seama mai repede decat crestinii denominationali despre adevarurile ascunse de Dumnezeu si transmise prin scrierile Bibliei .
  Dar fara nici un folos pentru acela care nu le accepta decat prin cunostinta , neprimind insa CREDINTA in Cuvantul fagaduintei , ca fiind pentru el insusi !

 19. Adi zice:

  Sincer imi pare bine sa aud asta !
  Sunt de acord cu tine in privinta miresei :”Dragostea lui Dumnezeu este exprimata pentru SION, ca si cetate in care locuiesc COPIII LUI” . Deci despre aceasta cetate ne spune Apocalipsa! In aceasta cetate vor intra cele 4 feluri de oameni din Apocalipsa. Cu asta sunt de acord!
  Nu uita ca fr Branham nu invata asta. El spune ca noi suntem mireasa!

  Eu gasesc in cuvant, urmatoarele:
  Neamurile rascumparate de D-nul Isus este gloata cea mare: După aceea m-am uitat şi iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâini; şi strigau cu glas tare şi ziceau: „Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!”.„Doamne”, i-am răspuns eu, „tu ştii.” Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului”. Deci sunt mantuiti prin sangele Mielului! Daca inteleg bine noi ne situam in aceasta grupa de oameni !
  Biblia nu face diferenta intre Mireasa si Mantuiti ! Doar noi facem asta .

  Martirii fac parte si ei dintre neamuri : Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata. Şi am văzut sufletele celor ce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu, şi ale celor ce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mână. Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani. (Aici avem credinciosi care sufera din pricina cuvantului in necazul cel mare!)

  Cei 144000 sunt israeliti:Şi am auzit numărul celor ce fuseseră pecetluiţi: o sută patruzeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel.

  Si la urma avem cei ce scapa prin judecata: Şi am văzut pe morţi, mari şi mici, stând în picioare înaintea scaunului de domnie. Nişte cărţi au fost deschise. Şi a fost deschisă o altă carte, care este Cartea Vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea. Marea a dat înapoi pe morţii care erau în ea; Moartea şi Locuinţa morţilor au dat înapoi pe morţii care erau în ele. Fiecare a fost judecat după faptele lui. (Aici intra toate natiunile!) Dar nu intra in Mileniu ei intra la judecata.

  Si cu asta sunt deacord cu tine: „Termenul ” rapire ” , de asemenea ne spune ca unii oameni vor avea parte de o transformare pe care o doresc, dar care va avea loc pe neasteptate, fiindca ” ziua si ceasul acela nu-l stie nimeni ” (Mat.24:36)”.
  Cu toate ca fr Branham spune ca el poate sa stie. ???

  Intrebarea mea in legatura cu rapirea, cand va avea loc dupa Biblie? Inainte de necazul cel mare sau dupa?
  Sau Mireasa(care?) este rapita inaintea celorlalti (Care?)?

  • Ilinca zice:

   Dacå pentru Adi nu este o pricinå de poticnire cå råspunsul poate fi dat si printr-„un vas mai slab”….
   Dacå in ADEVÅR ai vrea så vezi MIREASA din care singur te elimini (tu spui cå te situezi in grupul celor care isi albesc hainele in timpul necazului cel mare),CUVANTUL Bibliei aratå clar pe cei care au parte de PRIMA INVIERE in Apoc.20:4.
   Inainte ca sufletele celor care au trecut prin valurile necazului så ajungå la inviere sunt CEI care s-au asezat pe scaune de domnie..1corint.6:2-3…1Tesaloniceni5:7-10; (cei care nu sunt randuiti la manie vor trece ei prin mania Domnului?)…Apoc.12:4-6(trupul lui Meshiah este sau nu format din cei nåscuti din nou?)
   Cel mai slab vas in mana CELUI care este INVIEREA si VIATA are putere mai mare decat cel mai tare vas in mana celui care i se impotriveste…Ioan11:24-26…cåci Domnul Vietii este SINGURUL care vrea si poate så dea PUTERE DE VIATÅ si celor prinsi in latul amågirii dacå s-ar intoarce la EL!!!

 20. Nu a fost trimis cate un mesager = inger in fiecare epoca , pentru a pregati generatiile in vedrea intalnirii din vazduh? Vrei sa ne prezinti un altul decat fratele Branham ca mesager pentru alesii din epoca noastra ? Te ascultam , spune-ne ce stii in legatura cu aceasta ! Daca se dovedeste a fi un altul, atunci este chiar cum ne sugerezi, nu suntem noi Mireasa din acest timp si nu este aceasta ” vremea de pe urma „

  • Adi zice:

   Vad ca ocolesti sa imi dai un raspuns dar nu conteaza.
   Raspuns la intrebarea ta!
   Nu,nu a fost trimis cate un mesager = inger in fiecare epoca, in acel timp cand Ioan a avut vedenia el a trimis cate o scrisoare fiecarei biserici.
   „Eu sunt Alfa şi Omega, Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă. Ce vezi, scrie într-o carte şi trimite-o celor şapte biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia şi Laodiceea.”
   Acum invatatura ca In Biblie inger cu „i” mic = fiinta umana si Inger cu „I” mare = fiinte ceresti nu este o invatatura Biblica.
   Va dau cateva exemple:
   -Galateni 3:19 Atunci pentru ce este Legea? Ea a fost adăugată din pricina călcărilor de lege, până când avea să vină „Sămânţa” căreia Îi fusese făcută făgăduinţa; şi a fost dată prin îngeri, prin mâna unui mijlocitor.
   -Coloseni 2:18 Nimeni să nu vă răpească premiul alergării, făcându-şi voia lui însuşi, printr-o smerenie şi închinare la îngeri, amestecându-se în lucruri pe care nu le-a văzut, umflat de o mândrie deşartă, prin gândurile firii lui pământeşti,
   -Evrei 1:5 Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut”? Şi iarăşi: „Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu”?
   -Evrei 1:7 Şi despre îngeri zice: „Din vânturi face îngeri ai Lui; şi dintr-o flacără de foc, slujitori ai Lui”;
   -Apocalipsa 19:17 Apoi am văzut un înger care stătea în picioare în soare. El a strigat cu glas tare şi a zis tuturor păsărilor care zburau prin mijlocul cerului: „Veniţi, adunaţi-vă la ospăţul cel mare al lui Dumnezeu,
   Deci in Biblie cuvantul inger = fiinta cereasca.

   De unde si pana unde epocile celor 7 biserici? De la Larkin !
   In Apocalipsa avem descrierea celor 7 biserici nu Epocile celor 7 biserici.
   Cele 7 biserici le avem de cand a plecat Isus ,pana la venirea lui.

   De ce ar spune D-nul unei biserici din „epoca”Tiatira(606 – 1520 d.H): Vouă însă tuturor celorlalţi din Tiatira, care nu aveţi învăţătura aceasta şi n-aţi cunoscut „adâncimile Satanei”, cum le numesc ei, vă zic: „Nu pun peste voi altă greutate.
   Numai ţineţi cu tărie ce aveţi, până voi veni!
   Vedeti? până voi veni !Deci D-nul stia ca aceata biserica va fii pe pamant la venirea lui!

   De ce ar spune D-nul unei biserici din „epoca”Pergam(312 la 606 d.H): Pocăieşte-te, dar. Altfel, voi veni la tine curând şi Mă voi război cu ei cu sabia gurii Mele.”
   Vedeti? voi veni la tine curand şi Mă voi război cu ei cu sabia gurii Mele.”! Stiti cand vine Domnul si se razboieste cu vrasmasii lui? Armaghedon. Deci si aceasta Biserica prinde rapirea in viata .

   De ce ar spune D-nul unei biserici din „epoca”Sardes(1520 la 1750): Adu-ţi aminte, dar, cum ai primit şi auzit! Ţine şi pocăieşte-te! Dacă nu veghezi, voi veni ca un hoţ, şi nu vei şti în care ceas voi veni peste tine.
   Cum poate sa spuna Domnul unei biserici care nu mai exisata de mult (cel putin de 260 ani) voi veni ca un hot, facand aluzie la Ap 16:15 .

   Deci e clar ca in Ap sunt cele 7 Biserici ,nu cele 7 epoci !

   Cine vreti sa vedeti tablourile lui Larkin e suficient sa cautati in Google!
   O sa vedeti de unde vin cele 7 epoci ale Biserici!

   • Apoi, se prea poate ca tu sa stii mai multe decat Dumnezeu , ca sa ne poti spune ca profetii Lui ne-au calauzit eronat , fiindca El stie ca daca vom asculta glasul tau si al lui Lica NI SE VOR DESCHIDE OCHII ….si asa mai departe , cum ne spuneti voi , citand de fapt pe Larkin
    Dar tu ai dat si citatul din Biblie , pe care se poate sa nu vrei sa-l socotesti in invataturile preluate de tine anume ca „făgăduinţa a fost dată prin îngeri, prin mâna unui mijlocitor.”Eu am inteles ceva din aceste cuvinte , dar tu ? Si am mai citit si asa : „Si, dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos; .dar fiecare la RANDUL CETEI lui.” Doar n-ai vrea sa-mi sugerezi ca eu am trait odata pe vremea lui Luther ca sa accept neprihanirea prin credinta si am fost reincarnat ca sa traiesc dupa invataturile lui Branham ca sa primesc botezul cu Duhul Sfant , sau ca voi fi intors in timp pe vremea apostolilor , pentru acest botez , cand spui ca nu exista acele sapte Epoci .
    Nu ma intreba pe mine ” De ce ar spune Domnul”, ci intreaba-L pe El, prin rugaciune de credinta , daca spui ca Balaam, ” cel ce are ochii deschisi ” Ia in serios avertizarea lui Pavel :”Nu va inselati: „Tovarasiile rele strica obiceiurile bune”. Veniti-va in fire, cum se cuvine, si nu pacatuiti! Caci sunt intre voi unii care nu cunosc pe Dumnezeu: spre rusinea voastra o spun.” Ei nu cunosc Cuvantul, nici nu-l citesc cu bagare de seama , fiindca este scris despre ingeri ca TRIMISI INSOTITORI AI OAMENILOR si talcuitori de vedenii , sau pentru a anunta evenimente importante , in multe Scripturi : „Si el mi-a raspuns: „Domnul, inaintea caruia umblu, va trimite pe Ingerul Sau cu tine si-ti va da izbanda in calatorie, si vei lua fiului meu o nevasta din rudele si din casa tatalui meu. (Fac.24:40)” „Iata, Eu trimit un Inger inaintea ta, ca sa te ocroteasca pe drum si sa te duca in locul pe care l-am pregatit. Fii cu ochii in patru inaintea Lui si asculta glasul Lui; sa nu te impotrivesti Lui, pentru ca nu va va ierta pacatele, caci Numele Meu este in El. ( Exod.23:21) ” „Am intrebat ingerul care vorbea cu mine: „Ce inseamna coarnele acestea?” Si el mi-a zis: „Acestea sunt coarnele care au risipit pe Iuda, pe Israel si Ierusalimul.” (Zah.1:19) „Ingerul a intrat la ea si a zis: „Plecaciune, tie, careia ti s-a facut mare har; Domnul este cu tine, binecuvantata esti tu intre femei!” (Luc.1:28)” „Cum a plecat ingerul care vorbise cu el, Corneliu a chemat doua din slugile sale si un ostas cucernic din aceia care-i slujeau in tot timpul; (Fapt.10:7)”,
    Am dat cateva exemple, mai mult pentru cititori decat pentru Adi , dar cel mai relevant citat este acesta :- Moise -„El este acela care, in adunarea israelitilor din pustiu, cu ingerul care i-a vorbit pe muntele Sinai si cu parintii nostri, A PRIMIT CUVINTE VII CA SA NI LE DEA NOUA (Fapt.7:38) ” a vut Moise o inchinare voita la un inger obisnuit, care i-a si acceptat-o, in locul Domnului Dumnezeu ?
    Este ceva gresit in afirmatia ca si fratele Branham a fost vizitat de Ingerul Domnului , care i-a dat CUVINTE VII, pentru noi, care CREDEM Scriptura ,
    PRIVITA in lumina de seara a MESAJULUI OREI ?

 21. Adi, care ai afirmat ca ” am fost crescut la mesaj ” , cu tristete si spre rusinea familiei tale o spun, am constatat ca AI FOST CRESCUT IN INTUNEREC departe de lumina descoperirii cuvantului lui Dumnezeu , pe care-L citezi fara sa gandesti duhovniceste

  • Adi zice:

   „Adi, care ai afirmat ca ” am fost crescut la mesaj ” , cu tristete si spre rusinea familiei tale o spun, am constatat ca AI FOST CRESCUT IN INTUNEREC departe de lumina descoperirii cuvantului lui Dumnezeu , pe care-L citezi fara sa gandesti duhovniceste”

   Nu imi cunosti familia asa ca nu cred ca e cazul sa vorbim despre famili aici. Familia mea e la mesaj inca si ma rog pentr-u ei sa vada minciunile si profetiile false din acest mesaj.
   Cred ca ar trebui sa avem putina decenta sa nu privim pe ceilalti de sus, si sa nu ne lu-am de viata privata a nimanui. Cred ca in ochii D-lui toti suntem egali si doar prin harul Lui suntem mantuiti nu printr-un mesaj sau vre-un profet. Daca tu ai o parere diferita despre Biblie eu nu imi permit sa spun ca esti in „INTUNEREC” chiar daca voi va permite-ti sa bagati in iad pe cei care nu sustin acelasi lucru ca voi. Fiecare primeste rasplata cuvenita la timpul cuvenit .Eu nu imi permit acest lux !

   PS: Daca vrei sa iti dau toata teoria mesajului sa sti ca ti-o pot da, am 20 de ani in care am citit poate nu atat ca si tine dar destul . Daca nu cred ca si tine si te deranjeaza sa sti ca nu mai scriu pe blogul tau…!Am pus cateva intrebari din Biblie si nu ai raspuns, eu inteleg de ce nu ai raspuns, daca dadeai un raspuns dupa Biblie nu se potrivea cu Mesajul si daca raspundeai cu mesajul nu se potrivea cu Biblia dar nu conteaza…!

   • \din cuvintele tale ….”Am pus cateva intrebari din Biblie si nu ai raspuns, eu inteleg de ce nu ai raspuns, daca dadeai un raspuns dupa Biblie nu se potrivea cu Mesajul si daca raspundeai cu mesajul nu se potrivea cu Biblia dar nu conteaza…!”
    SMECHERIE CU SURUB FARA PIULITA ! Tu care ai zis ca de 20 de ani detii TEORIA mesajului , unde este Duhul lui Dumnezeu in teoria ta ? Ce se potriveste si ce nu ? Adica, poti incadra teoriile lui Lica , in mesaj, dar citatele Biblice pe care le-am expus eu , nu ! De aceea ma mir ce educatie ti-a dat familia din Belgia de 20 de ani incoace,, daca intr-adevar ati fregventat o adunare de acolo . Probabil ca n-ati facut decat sa cantati si sa dansati batand din palme, cum i placea si lui Lica sa faca pe cand se dadea drept conducator spiritual la o adunare din tara . Si ati atipit pe banca in timp ce predicatorul impartea drept Cuvantul vietii ! Iar acuma v-ati trezit, BAIETI DESTEPTI, sa aratati tuturor ce stiti voi ! Haideti, spuneti cu curaj, sa afle si altii, ca noi stim ce credem, si ce trebuie sa zidim deasupra TEMELIEI . Construiti si voi, stiti , desigur , ca lucrarea fiecaruia va fi incercata prin FOC !
    Numai sa va luptati dupa reguli, cum ne-a invatat Pavel, construind zidirea voastra , nu incercand sa daramati ce zidesc altii , ca sa folositi doar o parte din materialele lor . Nu mai insistati sa respingeti invatatura pe care o promovez eu, doar promovati-o pe-a voastra, , in proprie maniera
    Doar vezi ca nu ma deranjeaza deloc faptul ca scrii pe blogul meu, eu nu cenzurez nici un comentariu, cum au procedat altii cu comentariile mele, devenite pietre de poticnire care le rasturnau caruta de pe blogurile lor . Eu doar raspund dupa intelepciunea pe care mi-a dat-o mie Domnul Yahshuah , ( am folosit exprimarea corecta a Numelui dat in original Mantuitorului nostru )
    Si atata am sa te rog : spune si familiei tale sa citeasca blogul meu, daca crezi ca esti impartial si liber de prejudecati

 22. Adi zice:

  Vad ca ai complectat foarte bine spuse-le mele. Deci nu oamenii sunt ingeri, ci ingerii din Biblie sunt intradevar Fiinte ceresti care aduc un mesaj . Multumesc, dar sa sti ca il contrazici pe profet, pentru ca el sustine ca el este ingerul din Apocalipsa. Daca spui ca un inger s-a prezentat inaintea lui e corect ,dar sa spui ca el este inger nu e corect. Acum faptul ca tu il crezi un profet , inteleg, am crezut si eu asta vre-o 20 ani. Din pacate Biblia nu ma lasa sa cred un profet care Spune” ASA VORBESTE DOMNUL” si nu se intampla acel lucru ! Nu cred ca e necesar sa expunem public toate aceste probleme. Poate ar fii mai bine ca aceste lucruri sa fie expuse in Privat !

 23. Adi zice:

  Citez „De aceea ma mir ce educatie ti-a dat familia din Belgia de 20 de ani incoace,, daca intr-adevar ati fregventat o adunare de acolo . Probabil ca n-ati facut decat sa cantati si sa dansati batand din palme, cum i placea si lui Lica sa faca pe cand se dadea drept conducator spiritual la o adunare din tara . Si ati atipit pe banca in timp ce predicatorul impartea drept Cuvantul vietii ! Iar acuma v-ati trezit, BAIETI DESTEPTI, sa aratati tuturor ce stiti voi ! ”
  Frate Nelutu din pacate vorbele tale nu ma dor, pentru ca familia mea este in Romania si nu in Belgia. Pe familia mea o cunosti destul de bine ,ti-am spus ca ei sunt la mesaj si nu impartasesc aceleasi convingeri ca si mine ! Hai sa lasam familia la o parte si sa vorbim Biblic ,daca vrei.
  Si daca se poate fara atacuri la persoana. Sper sa intelegi ca eu nu ma lupt cu tine, impartasim credinta noastra,nu lupta noastra !Eu nu castig nimic daca te conving de crezul meu si nici tu daca ma convingi de crezul tau. Eu sper ca Biblia sa ne convinga de Cuvantul adevarat !

  Citez „SMECHERIE CU SURUB FARA PIULITA ! Tu care ai zis ca de 20 de ani detii TEORIA mesajului , unde este Duhul lui Dumnezeu in teoria ta ? Ce se potriveste si ce nu ?”
  Intrebarea mea a fost „cand e rapirea ,inainte sau dupa necazul cel mare?”

 24. Vad ca POLEmica a devenit mare ! De la intrebarea titlu a acestui mic articol,atentia ne-a fost deviata spre alte intrebari . Ce-ar fi totusi sa lamurim intai opinia ta , Adi, a venit mai intai Ilie, sau trebuie sa mai asteptam ” asezarea din nou a tuturor lucrurilor” ? Si ce este „necazul cel mare” in opinia ta ?( Pentru a putea pune rapirea ca tema stringenta , sau sa nu ne mai facem griji pentru generatia aceasta )

 25. Adi zice:

  1 – Ilie a venit (Ioan botezatorul). Si va mai veni o data(Moise si Ilie) binenteles la israel, nu la neamuri.
  Pavel spune:
  Romani 2:16 Şi faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.
  Matei 24:14 Evanghelia aceasta a Împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul.
  Romani 1:16 Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;
  1 Corinteni 15:1 Vă fac cunoscut, fraţilor, Evanghelia pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas
  Romani 16:25 Iar Aceluia care poate să vă întărească, după Evanghelia mea şi propovăduirea lui Isus Hristos – potrivit cu descoperirea tainei care a fost ţinută ascunsă timp de veacuri,
  Galateni 2:2 M-am suit, în urma unei descoperiri, şi le-am arătat Evanghelia pe care o propovăduiesc eu între Neamuri, îndeosebi celor mai cu vază, ca nu cumva să alerg sau să fi alergat în zadar.
  Galateni 2:7 Ba dimpotrivă, când au văzut că mie îmi fusese încredinţată Evanghelia pentru cei netăiaţi împrejur, după cum lui Petru îi fusese încredinţată Evanghelia pentru cei tăiaţi împrejur –
  Efeseni 1:13 Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit
  Efeseni 3:6 Că, adică, Neamurile sunt împreună moştenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi şi iau parte cu noi la aceeaşi făgăduinţă în Hristos Isus, prin Evanghelia aceea,
  1 Tesaloniceni 2:4 Ci, fiindcă Dumnezeu ne-a găsit vrednici să ne încredinţeze Evanghelia, căutăm să vorbim aşa ca să plăcem nu oamenilor, ci lui Dumnezeu, care ne cercetează inima.
  2 Tesaloniceni 2:14 Iată la ce v-a chemat El, prin Evanghelia noastră, ca să căpătaţi slava Domnului nostru Isus Hristos.
  1 Timotei 1:11 potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu, care mi-a fost încredinţată mie.

  Pentru mine ,lui Pavel si Apostolilor le-a fost incredintata Evanghelia, nu lui Branham.
  Dupa ce auzim cuvantul descoperit de Pavel am crezut si am primit Duhul Sfant, asa spune Biblia.
  Pavel a fost trimis la cei netaiati imprejur. „Neamurile sunt împreună moştenitoare cu noi, alcătuiesc un singur trup cu noi ”
  Nu ne spune Pavel ca la timpul din urma va venii cineva sa rastalmaceasca Biblia.(Daca Branham a venit sa restaureze lucrurile, dovedeste-mi ca Pavel credea in samanta sarpelui daca nu ,cauta putin pe net i o sa vezi de unde vine ea)
  2-Necazul cel mare nu va venii pana cand cei 144000 nu vor fii pecetluiti –
  AP 7:3 zicând: „Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!”
  4 Şi am auzit numărul celor ce fuseseră pecetluiţi: o sută patruzeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel.

  Cand va incepe necazul cel mare spune Apocalipsa Balaurul si fiara vor lucra cu putere pe pamant, si toti locuitorii pamantului se vor inchina !
  Ap 13:8 Şi toţi locuitorii pământului i se vor închina, toţi aceia al căror nume n-a fost scris, de la întemeierea lumii, în cartea vieţii Mielului care a fost junghiat.
  Deci nu va fi inca rapirea, mai departe spre sfarsitul necazului cand Babilonul va cadea inca sfintii sunt pe pamant
  AP 14:8 Apoi a urmat un alt înger, al doilea, şi a zis: „A căzut, a căzut Babilonul, cetatea cea mare, care a adăpat toate neamurile din vinul mâniei curviei ei!”
  9 Apoi a urmat un alt înger, al treilea, şi a zis cu glas tare: „Dacă se închină cineva fiarei şi icoanei ei şi primeşte semnul ei pe frunte sau pe mână,
  10 va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în paharul mâniei Lui; şi va fi chinuit în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
  11 Şi fumul chinului lor se suie în sus în vecii vecilor. Şi nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei şi oricine primeşte semnul numelui ei!
  12 Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Isus.”

  AP 18:2 El a strigat cu glas tare şi a zis: „A căzut, a căzut Babilonul cel mare! A ajuns un locaş al dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate şi urâte;
  3 pentru că toate neamurile au băut din vinul mâniei curviei ei, şi împăraţii pământului au curvit cu ea, şi negustorii pământului s-au îmbogăţit prin risipa desfătării ei.”
  4 Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: „Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!

  Deci si dupa caderea Babilonului inca Domnul ne spune daca se inchina cineva fiarei sau icoanei ei si primeste semnul….. nici ziua, nici noaptea n-au odihnă cei ce se închină fiarei şi icoanei ei şi oricine primeşte semnul numelui ei. Inca ne spune „„Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!

  Necazul cel mare se sfarseste cu Armaghedonul adica venirea Domnului cand ii aduna pe ai lui si se razbuna pe cei ce s-au adunat la lupta :19 Şi am văzut fiara şi pe împăraţii pământului şi oştile lor adunate ca să facă război cu Cel ce şedea călare pe cal şi cu oastea Lui.
  Apoc 19:19 Şi am văzut fiara şi pe împăraţii pământului şi oştile lor adunate ca să facă război cu Cel ce şedea călare pe cal şi cu oastea Lui.
  20 Şi fiara a fost prinsă. Şi, împreună cu ea, a fost prins prorocul mincinos care făcuse înaintea ei semnele cu care amăgise pe cei ce primiseră semnul fiarei şi se închinaseră icoanei ei. Amândoi aceştia au fost aruncaţi de vii în iazul de foc care arde cu pucioasă.
  21 Iar ceilalţi au fost ucişi cu sabia care ieşea din gura Celui ce şedea călare pe cal. Şi toate păsările s-au săturat din carnea lor.

  In acelasi capitol ne spune ca Mireasa sa pregatit, si ferice de cei invitati la nunta.
  AP 19:7 Să ne bucurăm, să ne înveselim şi să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit
  8 şi i s-a dat să se îmbrace cu in subţire, strălucitor şi curat.” (Inul subţire sunt faptele neprihănite ale sfinţilor.)
  9 Apoi mi-a zis: „Scrie: Ferice de cei chemaţi la ospăţul nunţii Mielului!” Apoi mi-a zis: „Acestea sunt adevăratele cuvinte ale lui Dumnezeu!”
  Asta spune Biblia mea! Amin

  • Pavel credea in Dumnezeu, nu in samanta sarpelui , dar el s-a referit la aceasta cand a afirmat „Si nu Adam a fost amagit; ci femeia, fiind amagita, s-a facut vinovata de calcarea poruncii. (1Tim.2:14) TOTUSI ea va fi mantuita PRIN NASTEREA DE FII ….”. si a mai zis : ” O, de ati putea suferi putintica nebunie din partea mea! Ei, haide, suferiti-ma!
   Caci sunt gelos de voi cu o gelozie dupa voia lui Dumnezeu, pentru ca v-am logodit cu un barbat, ca sa va infatisez inaintea lui Hristos ca pe o fecioara curata.
   Dar ma tem ca, dupa cum sarpele a amagit pe Eva cu siretlicul lui, SARPELE A AMAGIT PE EVA CU SIRETLICUL LUI , tot asa si gandurile voastre sa nu se strice de la curatia si credinciosia care este fata de Hristos. ”
   Temerile lui se vad clar astazi, toti pretinsii credinciosi s-au lepadat de credinta in Hristos in favoarea unei ” sfinte treimi, ” un idol inchipuit in tri persoane, intocmai zeilor paganilor
   Iar in Geneza citim fagaduinta ” Samanta ta ( femeie ) va zdrobi samanta lui ( a sarpelui ) Ambele seminte aduse le existenta de femeie prin nastere au fost UN COPIL DE PARTE BARBATEASCA . Cine citeste poate sa inteleaga .

  • Dupa felul in care interpretezi , cu referire la fratele Branham proorocul mincinos, , ARUNCAT DE VIU in iazul cu foc, crezi cumva ca au dreptate cei care spun ca el va invia ( la Armaghedon, ca sa fie prins pentru ca ne-a inselat prin semnele si minunile facute) ? Si de aceea ati iesit voi, ca sa nu fiti loviti cu urgiile?

  • ovidiusorin zice:

   Adi…putina rabdare si cu mine te rog…nu caut polemica…dar…pe ce baza a fost pus Pavrl ca apostol al neamurilor?care este evanghelia pe care tu ai auzit o…..si care te mantuieste pe tine…conform care i fagaduinte potu spune ca Domnul are o lucrare cu neamurile …inckusiv cu yine …in acest timp…adica azi.

   • Adi zice:

    Prin asta sunt eu mantuit:

    Marcu 16:16 Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.

    Fapte 16:30 i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?”
    31 Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta.”

    Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

    1 Ioan 4:7 Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu.
    8 Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste.
    9 Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El.
    10 Şi dragostea stă nu în faptul că noi am iubit pe Dumnezeu, ci în faptul că El ne-a iubit pe noi şi a trimis pe Fiul Său ca jertfă de ispăşire pentru păcatele noastre.
    14 Şi noi am văzut şi mărturisim că Tatăl a trimis pe Fiul ca să fie Mântuitorul lumii.
    15 Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el în Dumnezeu.

    Nu marile „Taine” si marile „Descoperiri” ma mantuieste pe mine ci credinta in Isus Hristos ! Poate pentru voi e altfel….!

  • pentru a-ti dezamorsa fitilele din ideile bombe din comentariu, il voi fragmenta si apöi lua pe rand
   Privind afirmatia Domnului Isus : ” Ilie va veni INTAI si VA ASEZA DIN NOU toate lucrurile ” tot asa dupa cum este scris despre Fiul omului ca trebuie sa patimeasca mult si sa fie defaimat. (Marc.9:12) La timpul acestei conversatii cu ucenicii, Ioan Botezatorul era fara cap , fiind ucis de Irod, de ce dar Domnul a vorbit la viitor ?Te mai intreb iarasi : A fost Ioan mincinos cand a raspuns intrebarii fariseilor ” Esti Ilie ? El a zis ” Nu sunt ” Deci, daca Biblia NU MINTE, afirmatia ta ca Ioan botezatorul era Ilie cel trimis inaintea zilei Domnului ramane de minciuna ! Si ramane in picioare afirmatia ca trebuie sa fie un alt PROFET Fiu al omului care SA FIE DEFAIMAT , cum faceti voi cu fratele Branham si slujba lui , data de Dumnezeul adevarat pe care L-a propovaduit el, si care este Domnul Isus Hristos , nu trinitatea sectantilor contemporani
   Daca-l mai citez si pe apostolul Petru, care ne indeamna ” Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare si sa trimita pe Cel ce a fost randuit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos, pe care cerul trebuie sa-L primeasca, pana la vremurile asezarii din nou a tuturor lucrurilor; despre aceste vremuri a vorbit Dumnezeu prin gura tuturor sfintilor Sai proroci din vechime. (Fapt.3:19)”aflam ca Ilie trebuie sa vina la BISERICA pastorita tocmai de fondatorul ei, Petru , numit astfel de Isus Hristos , care se va intoarce tocmai la vremurile cand toate lucrurile vor fi reasezate, conform spuselor profetilor din vechime care au dat glas cuvintelor auzite de la Dumnezeu . Vezi bine doar ca numele lui Moise nu este pronuntat in aceste texte , ca sa le putem face asociere cu proorocia despre cele doua ramuri de maslin sau cei doi martori ai Mei, si zilele proorociei LOR , in care pamantul va fi lovit cu urgii, adica catastrofe naturale puternice ( acelea pe care le vedem azi la stiri sunt doar inceputul durerilor )
   Dupa marturiile pe care le avem despre lucrarea lui, fratele Branham s-a incadrat perfect in slujba lui Ilie . Dar daca tu negi asta, esti dator sa ne prezinti un altul, vrednic de crezut si ascultat Sa fie acesta iliica Nemes ? Miram-as de el !

   • Adi zice:

    pentru a-ti dezamorsa fitilele din ideile bombe din comentariu, il voi fragmenta si apöi lua pe rand:-„Esti Ilie ? El a zis ” Nu sunt ” Deci, daca Biblia NU MINTE, afirmatia ta ca Ioan botezatorul era Ilie cel trimis inaintea zilei Domnului ramane de minciuna ! ”
    Eu pot sa iti confirm ca Domnul isus a vorbit despre Ioan Botezatorul ca find Ilie. Mi se pare normal ca Ioan sa raspunda (nu ,nu sunt Ilie)pentru ca el era Ioan.Dar a venit in duhul si puterea lui Ilie.

    -Tu ai spus :Deci, daca Biblia NU MINTE, afirmatia ta ca Ioan botezatorul era Ilie cel trimis inaintea zilei Domnului ramane de minciuna ! ”
    -Eu intreb: Este Branham profetut?
    Tu o sa imi raspunzi: DA.
    -O sa iti aduc acelasi argument pe care mi l-ai adus si tu!
    Citate din predici:
    „55-0311 Și i-am spus, „Ei bine, fratele meu, vreau să-ți spun ceva,” i-am spus .. „Eu nu sunt un profet – Asta este ceea ce spun oamenii.”
    „56-0212 Cineva a spus, „Ei bine, frate Branham, ești un apostol sau un profet?” I-am spus: „Nu am spus niciodată, ca sunt.”
    „57-0114 Eu nu pretind a fi un profet. Eu sunt robul lui. Nu am putut fi un … Eu nu sunt un profet.”
    „61-0412 eu nu sunt un profet, eu sunt doar slujitorul său. Tu crezi cu toată inima ta.”
    „61-0218 Ei bine, eu nu sunt un ghicitor, eu nu sunt un profet, dar eu -. Sunt doar un om slab pe care Domnul ma folosit pentru a ajuta oamenii în aceste zile frumoase”
    „62-0601Oamenii mă văd în mod repetat, ca un profet . Eu nu ma văd . Nu , domnule , eu nu , eu … , să fiu sincer . Eu nu mă consider ca un profet al Domnului …
    Dar un profet nu lucreaza modul în care eu lucrez , acum știi . Un profet nu este un evanghelist , și un evanghelist nu este un profet …
    Dacă Dumnezeu ma chemat ( asculta acum , acest lucru nu ar trebui să se repete . ) În cazul în care ma chemat să fie profetul Său , atunci eu cu siguranță nu voi deține funcția de … . Profeții nu sunt evanghelisti …
    Deci … El mă poate chema din domeniul de evanghelizare a fi profet lui . Apoi, daca fa fi cazul , ma voi lăsa de evanghelizare . Dar dacă el cere să fiu un profet , eu nu pot fi un evanghelist . Dacă eu sunt un evanghelist , nu pot să fiu un profet …
    Deci, vedeți , frații mei , de aceea eu nu mă consider un profet .
    „63-1124E Acum, vezi, n-am spus că sunt un profet, a spus-o el.”
    „64-0411Există aici o perioadă scurtă de timp, un adevărat mare ministru a venit la mine și a spus: „Vreau să pună mâna pe tine, fratele Branham”, a spus „Toată lumea te vede ca un profet.”. I-am spus: „Eu n-am spus am sunt un profet.”
    „65-0221M Oamenii m-au numit un profet. Eu nu mă numesc un profet, pentru că ….”

   • Adi zice:

    ”63-0114 Acum aproape nimic nu mai este sigur. Totul are o astfel de incertitudine.” Și totul este incert, nu poati sa mai ai încredere. Stai departe de el, dacă acesta nu este clar pentru tine.”

    Deci daca un lucru este incert si nu este clar ,stai departe de el.Mai sus am vazut ca fr Branham spunea ca el niciodata nu a spus ca e profetul,el este doar evanghelist, dar altii spun despre el ca e profet, sa vedem:

    ”55-0608 … nu mă credezi ca profet a lui Dumnezeu? Nu aveți o carte de rugăciune, nu-i așa? Tu crezi ca Dumnezeu poate să-mi spuna ce este în neregulă cu tine? Vrei să mă accepti ca profet și sa ma asculti pe mine? Apoi te ridici din pat, și te duci acasă să mănânci cina. Isus Hristos te va face bine. Amin.”

    ”57-0302 In numele lui Hristos, dacă ma credeți-mă ca sunt profetul Său, eu vă spun ca numele lui Hristos, va trebui să plătească pentru păcatele tale, ……”

    ”53-0218 Acum, crezi că eu sunt profetul lui Dumnezeu? Domnul Isus te-a vindecat acum. Tu du-te pe calea ta bucuros. Spune, „Multumesc lui Dumnezeu.”

    ”61-0813… Ca un slujitor al lui Dumnezeu … N-am spus acest lucru înainte în WOR? – in – În această biserică … … Ci ca un profet al Domnului, vă spun, „Este lumina”, umblați pe ea.”

    ”61-0516A mă angajez la tine în numele lui Isus Hristos, acești oameni știu că ești Dumnezeu și eu sunt profet tău.”

    ”62-0707 Ascultă. Crezi că eu sunt profetul Său? …”

    ”64-0308 Acum crezi ca eu să fiu profetul Său? O voi spune oricum.”

    ”65-0221E Vrei să mi te supui, ca profet al lui Dumnezeu?”

    La incheiere un mic citat tot din predica:

    ”62-0714 Totul ce este incert, nu poti avea încredere. Dacă acest lucru este adevărat, nu poți avea încredere în el. Pavel spune aici: „În cazul în care trâmbița dă un sunet nesigur, cum sa ne pregătim pentru luptă?”
    Acum, incertitudine. Nu a existat niciodată un moment în care lucrurile au fost atât de nesigure ca si astăzi. Și totul este incert, nu poati avea încredere. Amintiți-vă că. Totul este incert, nu poate avea încredere.

   • Adi, adi, cine nu vrea, nici sa nu inteleaga ! Eu atat pot doar sa adaug la aceasta : Adio, si nu am cuvinte pentru dis<<<cursurile tale de citate SCÜASE DIN CONTEXT . Si nu mai incerca sa te ascunzi dupa DEGETUL cu care arati spre cineva, ( pe blogul antibranhamist esti primit cu aplauze, dat pe acesta doar cu Palme goale ), fiindca te-ai dat singur de GOL SPIRITUAL

 26. Vedeti , cei care cititi , de ce i-am zis lui Adi SURUB FARA PIULITA , tocmai fiindca felul cum el incearca legaturi biblice NU TINE
  Apostolul Pavel a zis ca fratii ” au văzut că mie îmi fusese încredinţată Evanghelia pentru cei netăiaţi împrejur, după cum lui Petru îi fusese încredinţată Evanghelia pentru cei tăiaţi împrejur ” si a explicat : De aceea mostenitori sunt cei ce se fac prin credinta, pentru ca sa fie prin har, si pentru ca fagaduinta sa fie chezasuita pentru toata samanta lui Avraam: nu numai pentru samanta aceea care este sub Lege, ci si pentru samanta aceea care are credinta lui Avraam, tatal nostru al tuturor,
  dupa cum este scris: „Te-am randuit sa fii tatal multor neamuri.” El, adica, este tatal nostru inaintea lui Dumnezeu in care a crezut, care invie mortii si care cheama lucrurile care nu sunt, ca si cum ar fi. Nadajduind impotriva oricarei nadejdi, el a crezut, si astfel a ajuns tatal multor neamuri, dupa cum i se spusese: „Asa va fi samanta ta.”
  Noi stim acuma si din punct de vedere istoric cum s-au desfasurat lucrurile in privinta CELOR NETAIATI IMPREJUR din samanta lui Abraham, care este Biserica Neamurilor, aleasa si chemata si in aceasta generatie afara din intunerecul necredintei printr-un profet din acelasi neam cu Pavel , ( fratele Branham ne-a atras doar atentia : cercetati si vedeti ca Dumnezeu n-a vorbit decat prin oameni profeti din samanta lui Israel ) , PENTRU CA FAGADUINTA SA FIE CHEZASUITA PENTRU TOATA SAMANTA LUI AVRAAM
  Vedem ca Dumnezeu nu isi retrage cuvantul , dar ne descopera felul in care si-l implineste .” Apoi ( Abraham ) a primit ca semn taierea imprejur, ca o pecete a acelei neprihaniri pe care o capatase prin credinta, cand era netaiat imprejur. Si aceasta, pentru ca sa fie tatal tuturor celor care cred, macar ca nu sunt taiati imprejur; ca, adica, sa li se socoteasca si lor neprihanirea aceasta;
  si pentru ca sa fie si tatal celor taiati imprejur, adica al acelora care, nu numai ca sunt taiati imprejur,DAR SI CALCA PE URMELE CREDINTEI ACELEA pe care o avea tatal nostru Avraam, cand nu era taiat imprejur. ”
  Tot Pavel a fost TRIMIS de Domnul sa ne spuna ca ZIUA Domnului va veni cand va fi LEPADAREA DE CREDINTA , la care a facut si Domnul Isus referire cand a zis : ” Dar cand va veni Fiul omului, va gasi El credinta pe pamant?” (Luc.18:8)
  Credinta propovaduita de Pavel pentru cei netaiati imprejur, este in BOTEZUL DUHULUI SFANT , adus de SAMANTA originala , Hristos . Acesta este SEMNUL dat care ne arata ca Dumnezeu a acceptat credinta noastra , a celorlalte Neamuri din Israel, chemate conform declaratiei lui Petru (Fapt.15:14) si asupra acestui semn i-a chestionat Pavel pe crestinii botezati de Apolo in Efes ” Ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut ? ” Aceia au fost invatati sa creada ca botezul pocaintei facut de Ioan Botezatorul este suficient, dar Pavel le-a explicat ca numai CINE CHEAMA NUMELE DOMNULUI va fi mantuit, si astfel ei au primit botezul in apa in NUMELE DOMNULUI ISUS HRISTOS , recunoscand Numele Celui care este Tata si Fiu si Duh Sfant , Acelasi ieri si azi si in veci ( Evrei 13.8 ) adica DUMNEZEU IN HRISTOS , impacand lumea cu SINE , prin insusi TRUPUL LUI DE CARNE ( UMAN ) pe care in planul Sau si L-a pregatit inainte de intemeierea lumii , prin predestinare sa LOCUIASCA pentru un timp CU OAMENII , in mediul nostru si sa ia asupra Lui povara NECREDINTEI noastre si sa puna in noi acea SUBSTANTA A LUCRURILOR NADAJDUITE, acel MIC NIMIC pe care-l cauta azi la Geneva oamenii de stiinta care bombardeaza particulele , stiind bine ca ” Domnul a zis: „Daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice dudului acestuia: „Dezradacineaza-te si sadeste-te in mare”, si v-ar asculta. (Luc.17:6)
  Dar cine se crede in stare de asa ceva ? Cand va veni Fiul omului, va mai gasi El credinta pe pamant ?

  • Adi zice:

   Citez: „Dupa felul in care interpretezi , cu referire la fratele Branham proorocul mincinos, , ARUNCAT DE VIU in iazul cu foc, crezi cumva ca au dreptate cei care spun ca el va invia ( la Armaghedon, ca sa fie prins pentru ca ne-a inselat prin semnele si minunile facute) ? Si de aceea ati iesit voi, ca sa nu fiti loviti cu urgiile?”
   Nu nicidecum, departe de mine gandul acesta! Eu nu voi spune niciodata ca fr Branham este pierdut sau ca el va merge in iad! Biblia spune ca toti care cred in Isus Hristos vor fi mantuiti ! Nu am nici o legetura cu aceasta!

   • ovidiusorin zice:

    Adi…daca te uiti mai sus sm intrebat ceva…poti sa rsspunzi sau nu?

   • ai zis sa citesc schitele lui larkin si te+am ascultat. Am gasit acolo pe o harta desenat paradisul si iadul amandoua Sub pamant, doar despartite de o prapastie si consider ca baptistul Larkin este un frate care a avut inspiratie corecta in studiile lui. Vezi ca si eu am aceeasi parere , in articolul Raiul si iadul- o problema de constiinta.

   • Te rog si pe tine sa fii mai atent la felul cum legi ideile in context astfel se poate intelege eronat, de exemplu ultimele doua fraze sunt cam anapoda :”Biblia spune ca toti care cred in Isus Hristos vor fi mantuiti ! Nu am nici o legatura cu aceasta!”
    Daca n-ai nici o legatura, de ce te-ai apucat sa scrii despre credinta ?

  • Adi zice:

   Citez:
   ai zis sa citesc schitele lui larkin si te-am ascultat. Am gasit acolo pe o harta desenat paradisul si iadul amandoua Sub pamant, doar despartite de o prapastie si consider ca baptistul Larkin este un frate care a avut inspiratie corecta in studiile lui. Vezi ca si eu am aceeasi parere , in articolul Raiul si iadul- o problema de constiinta .

   Eu credeam ca vei descoperii mai mult de atat, credeam ca vei descoperii tainele care le-a adus Mesajul, Epocile,cele 69 de saptamani ale lui Daniel,rapirea….etc
   De fapt gasesti tot ce a adus mesajul cu punct si virgula.

   • Dar nu gasesti nici una din tainele privitoare la pregatirea pentru intalnirea cu Hristos, nici o imagine spirituala necesara pentru a-ti creste iubirea, fata de El, ci doar o prezentare LA RECE pe care poti s-o inveti dar n-o poti folosi pentru un scop practic , ce nu ajuta decat la gadilarea firii pamantesti , care excita pe un prieten cum e Lica Nemes

 27. Adi zice:

  Citez:” Adi…putina rabdare si cu mine te rog…nu caut polemica…dar…pe ce baza a fost pus Pavrl ca apostol al neamurilor?care este evanghelia pe care tu ai auzit o…..si care te mantuieste pe tine…conform care i fagaduinte potu spune ca Domnul are o lucrare cu neamurile …inckusiv cu yine …in acest timp…adica azi.”
  Raspuns:Nu uita ca Pavel predica din partea Domnului aceleasi lucruri care le predicau si Apostolii. Pavel a spus” Caci am primit de la Domnul ce va spun”

  Gal 2:7 Ba dimpotrivă, când au văzut că mie îmi fusese încredinţată Evanghelia pentru cei netăiaţi împrejur, după cum lui Petru îi fusese încredinţată Evanghelia pentru cei tăiaţi împrejur
  8 căci Cel ce făcuse din Petru apostolul celor tăiaţi împrejur, făcuse şi din mine apostolul Neamurilor –
  9 şi, când au cunoscut harul care-mi fusese dat, Iacov, Chifa şi Ioan, care sunt priviţi ca stâlpi, mi-au dat mie şi lui Barnaba mâna dreaptă de însoţire, ca să mergem să propovăduim: noi la Neamuri, iar ei la cei tăiaţi împrejur.
  Cuvantul e clar si imi e de ajuns!

  Pavel ne spune sa ne departam de cei ce aduc alte invataturi decat cele ce le-a adus el.

  2 Tesaloniceni 3:6 În Numele Domnului nostru Isus Hristos, vă poruncim, fraţilor, să vă depărtaţi de orice frate care trăieşte în neorânduială, şi nu după învăţăturile pe care le-aţi primit de la noi.
  Vă îndemn, fraţilor, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveţi toţi acelaşi fel de vorbire, să n-aveţi dezbinări între voi, ci să fiţi uniţi, în chip desăvârşit, într-un gând şi o simţire.

  1 Corinteni 4:6 Fraţilor, pentru voi am spus aceste lucruri, în icoană de vorbire, cu privire la mine şi la Apolo, ca prin noi înşine să învăţaţi să nu treceţi peste „ce este scris”: şi niciunul din voi să nu se fălească deloc cu unul împotriva celuilalt.

  1Corinteni 1:11 Căci, fraţilor, am aflat despre voi de la ai Cloei, că între voi sunt certuri.
  12 Vreau să spun că fiecare din voi zice: „Eu sunt al lui Pavel!” – „Şi eu, al lui Apolo!” – „Şi eu, al lui Chifa!” – „Şi eu, al lui Hristos!” –
  13 Hristos a fost împărţit? Pavel a fost răstignit pentru voi? Sau în numele lui Pavel aţi fost voi botezaţi?

  Deci pentru mine nu a murit nici Pavel si nici Branham , ci a murit Hristos !
  Asta pentru mine e deajuns!

  • ovidiusorin zice:

   Poate este pt tine…dar nu ai dat rssounsul potrivit…orice ai zice tu…atat am vrut si eu sa stiu sper ca nu am deranjat…dar vreau sa doun ceva…Domnul nu face nimic fara da descopere taina slujitorilor Sai prorocii….gasesti in Amos…deci ….trebuie sa fie o fagaduinta si pt lucrarea pe care a facut o Domnul prin Pavel….altfel….nu are fundament..deci …unde este data aceasta fagaduinta…de invatatura peste invatatura…..nu te supara sunt pline organizatiile..ce ai scris acolo am citit si eu…pt ca lucrarea merge din slava in slava si din putere in putere…

  • ai zis ca Pavel nu a murit pentru tine, ( care e motivul acestui mod de a judeca lucrurile ) dar pretinzi a-l urma in credinta pe el, nu si pe Branham . Dar cu ce e mai prejos fratele Branham, in istoria caruia sunt notate fapte de credinta si invataturi mai mari decat ale lui Pavel., conform fagaduintei data de Domnul „Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine va face si el lucrarile pe care le fac Eu; ba inca va face altele si mai mari decat acestea, pentru ca Eu Ma duc la Tatal; (Ioan.14:12)
   Daca Pavel a pretins a fi cel care ” a pus temelia ” el nu a oprit pe cineva, ba chiar a incurajat pe fiecare SA ZIDEASCA CEVA DEASUPRA Eu te intreb, fiindca ai inceput sa ne inveti cu texte biblice si comentarii, zidirea ta se poate compara cu a fratelui Branham pe care- l injosesti cat poti de tare prin cuvintele tale preluate de la un alt batjocoritor numit Lica? Acesta sa fie rezultatul unei cresteri la mesaj ? Eu cred mai degraba a fi rezultatul unei grave boli spirituale , de care nu esti constient inca dar ai contactat-o prin simpatie

   • Adi zice:

    Imi cer scuze pentru greseala din textul de sus. Nu a fost cu intentie.
    Cand am spus ca Pavel nu a murit pentru mine m-am referit la simplul fapt ca doar D-nul Isus a murit pentru noi sa ne mantuiasca si Pavel a pus temelia ,de aceia trebuie sa avem grija ce zidim pe aceasta temelie. Eu nu sunt nici pastor nici predicator eu nu zidesc , eu studiez Biblia pentru mine si impart cu voi ideile mele. Am spus si o mai spun, „nu sustin ca detin adevarul absolut”. Tot ce am scris aici este viziunea mea asupra Bibliei. Sa sti ca nu am luat absolut nici o invatatura de la fr Lica chiar daca ma acuzi de asta sa sti ca nu e adevarat.
    Eu nu am injosit pe nimeni, Daca am dat un citat din mesaj cred ca am adus un argument de ce nu cred acest lucru. Nimeni nu poate fi fortat sa manance o mancare ,care ii face rau. Daca eu vad diferit in Biblie nu trebuie sa supere pe nimeni, si pe timpul Apostolilor erau diferite invataturi din cuvant. Asta nu i-a impiedicat sa ramana frati.
    Cu boala spirituala e o problema care fiecare o vedem diferit,si eu as putea sa spun la fel despre tine, dar nu ma intereseaza acest aspect, eu am pus cateva intrebari la care nu am primit un raspuns asa ca si eu as putea spune ca nu sti sa imi raspunzi.

 28. Adi zice:

  Poate nu am inteles bine intrebarea ta !
  Dar sa sti ca lucrarea care a continuat-o pavel si apostolii este lucrarea inceputa de D-nul Isus si e plin vechiul testament de profetii despre el! Domnul a continuat lucrarea prin alesii lui! Daca lui Pavel ii fusese încredinţată Evanghelia pentru cei netăiaţi împrejur nu ar tebuii sa ma intrebi pe mine de ce . D-nul stie de ce , daca credem cuvantul atunci vedem ca asa e scris.Crezi ca daca ar trebuii sa vina cineva dupa apostoli sa adauge ceva la cuvant, D-nul nu ne-ar fi spus?

  • ovidiusorin zice:

   Dragul meu…cel putin vad ca esti sincer….intradevar nu ai inteles intrebarea…Bineanteles ca lucrarea facuta prin Pavel si apostoli a fost lucrarea Duhului…vezi tu ..cum a spus Petru…nici o prorocie nu se talcuieste singura…si trebuie sa vezi ca au fost dare niste fagaduinte pt timpul din urma…pt aceste zile…si ma refer pt neamuri…trebuie sa fie reasezate toate lucrurile…despre ce este vb in fapte 3;21si versetele urmatoare…vezi acolo in matei 25…a fost o pilda despre 10 fecioare…sunt sigur ca ai citit…si acolo se arata ca s a auzit un glas..care a spus:Iata mirele…ce inseamna pt tine iata Mirele…si daca este un mire trebuie sa fie si o mireasa…pt tine nu este clar ca acel care a facut scea strigare este un proroc?si ca sa fie un proroc trebuie ss fie si o fagaduinta pt el…dar dsca esti serios si vrei sa intram in subiect..fara polemica si prejudecati..cu placere si pe privat…eu nu caut sa te conving de nimic….pt ca ….lucrul acesta nu se vs face nici prin putere nici prin tarie ci prin Duhul meu zice Domnul…iar prima data este aratat ca ni se va lua inima de piatra si ni se va da o inima de carne…un duh nou apoi Domnul va pune in noi Duhul Sau…ieremia31…deci toate prin harul Sau…pot doar sa iti mai dauun sfat daca vrei sa il primesti…niciodata nu vorbi urat la adresa vreunui om care a facut o lucrare chiar daca nu esti de acord…Gamaliel a spus…sa nu ne trezim ca luptam impotriva lui Dumnezeu…Domnul s a aratat si in vechime in diferite feluri in lucrarea Lui…in ce priveste mantuirea..cine va crede si se va boteza va fi mantuit…in ce sa crezi si cum vei fi botezat…?in apa desigur prin scufundare dar in ce nume…?ce i a intrebat Pavel pe aceia?cu ce botez ati fost botezati?…pt ca in romani 6a spus…noi cei ce am fost botezati in Isus….iar daca azi nu se vorbeste aceiasi evanghelie ca si a lui Pavel inseamna ca ceva nu este in regula…nu ma refer ca nu se citeste aceiasi evanghelie…pt ca toti vin cu scripturile si citesc din eke si totusi iata cate pareri exista…pt ca unde nu este descoperire…poporul este fara frau…alegerea este a fiecaruia…de aceia se vorbeste despre unii care nu au primit dragostea adevarului ca sa fiu mantuiti…2tes.cine sunt acestia?te ai intrebat…sa nu cumva sa fim prinsi si noi acolo…vezi….sunt multe intrebari…eu nu ma refer la morala pt ca asta se invata toata ziua…..noi vrem sa svem viata in noi insine…si aceasta viata cum o luam…ca ascultam de vreun om sau de ce ne vorbeste noua Domnul azi….

 29. Ilie este Ilie zice:

  Domnul Isus explica in Matei 17 cine este Ilie. Domnul plaseaza perfect cele doua veniri ale lui Ilie promise in Maleahi catre Ioan Botezatorul si catre Ilie care era chiar acolo pe muntele Transfigurarii. Acolo nu era nici Branham nici alt autoproclamat proroc Ilie. Era Ilie si despre el a vorbit Domnul. Branham a mintit si de aceasta data ca el este implinirea prorocului Ilie.

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.