DE CE ZIC CARTURARII CA TREBUIE MAI INTAI SA VINA ILIE ?

Aceasta intrebare a fost pusa Domnului Isus de catre ucenicii ( trei la numar) care au fost alesi sa fie martori la evenimentul intalnirii cu cei doi profeti : Moise si Ilie  pe care Dumnezeu inca -i pastreaza undeva, pentru ultima lucrare, dupa care si acestia vor muri ( Apoc 11.2-3 )   De unde  stim  ca cei doi martori ai Mei  sunt Moise si Ilie ? Tocmai din lucrarile  pe care le vor face, care sunt aceleasi pe care  ei le-au facut  atunci canrv erau  in viata pamanteasca                                                                                                 Raspunsul a fost dat cu verbul la viitor : ” Ilie va veni intai,  si va aseza din nou toate lucrurile ; tot asa dupa cum este scris despre Fiul omului ca trebuie sa patimeasca mult si sa fie defaimat. (Marc.9:12)  Vorbirea lui Isus despre Sine si despre  Ilie era la viitot desi Ioan Botezatorul fusese deja omorat de Irod .

Isus totusi confirma ca Ioan era „  Ilie care a si venit si au facut cu el ce au vrut”
La o cercetare amanuntita a acestui subiect, cu inteligenta personala , vom gasi numai contradictii, care ne vor adanci dilema : este Ioan botezatorul sau nu este el Ilie ? Isus a afirmat : „ Daca vreti sa stiti, el este Ilie, care trebuia sa vina ”                         Insa, la intrebarea fariseilor:
„Cine esti tu? …Esti Ilie?  Ioan a raspuns : Nu sunt”

Minte cineva ? sau doar vorbeste sa se afle in treaba, sau s-au facut erori la copierea textului  original? Nicidecum !                                                                                                      Tot ce citim asa cum este scriis, este  adevarul desavarsit , daca citim corect, prin prisma descoperirii facuta de Duhul Sfant, toate marturiile  sunt corecte , si acestea sunt inca mai multe de doua -trei.

Sa incepem cu Maleahi, cap. 4 versetul 5 ” Iata, va voi trimite pe proorocul Ilie, inainte de venirea zilei celei mari si infricosate a Domnului”- Putin inainte ni se relateaza ca acea zi „va arde ca un cuptor, cei trufasi si toti cei rai vor fi ca miristea….” Potrivit acestui text, la care se refereau trimisii fariseilor, Ioan spunea adevarul : „Nu sunt eu acel Ilie ” Atunci, cine esti tu ? vrem un raspuns pentru stapanii nostri Ioan stia bine misiunea lui: „ Eu sunt glasul celui ce striga in pustie, cum a profetit Isaia „, si mai sunt si „Solul inaintea Fetei Domnului” cum a profetit Maleahi in cap.3, atunci cand „deodata, va intra in Templul Sau Domnul, pe care-L cautati, Solul Legamantului, pe care-L doriti ” ( oare nu asa s-a intamplat in scena botezului, cand Fiul Omului, ca Templu, a fost adeverit ca LOCUINTA a lui Dumnezeu, in care Glasul a spus : ” Imi gasesc placerea Oare nu Isus este Solul noului Legamant, in a carui SANGE este VIATA, -„pe viata Mea jur, zice Domnul”  Ioan  nu a spus nimic despre Cuvanrul di Maleahi 4.5
Despre  acel Ilie, despre care Isus a zis ca a fost Ioan Botezatorul  versetul 6 spune ” El va intoarce inima parintilor spre copii…...”aceasta fiind prima slujba, pe care o regasim in implinire in cuvintele ingerului catre Zaharia , tatal lui Ioan Botezatorul ” Va merge inaintea lui Dumnezeu  (atentie la exprimare) in Duhul si puterea lui Ilie, ca sa intoarca inima parintilor spre copii ….”
iar apoi profetia ingerului vine cu precizarea „ ca sa gateasca Domnului un norod bine pregatit pentru EL„,chiar si cei neascultatori sa umble pe calea celor neprihaniti.

De ce se opreste reletarea lui Luca la prima parte a versetului ? Nu este oare acelasi motiv al calauzirii Duhului, ca si in cazul citirii de catre Domnul Isus , la prima Sa cuvantare in Sinagoga, doar a primei parti a versetului 2 din Isaia 61 , inchizand apoi sulul cartii? Numai pentru acele cuvinte din profetie se putea spune atunci: „ Astazi s-au  implinit  !”,
Prima venire a Domnului pentru „anul de indurare”, primul „Sol” Ioan , trimis in Duhul lui Ilie inaintea FETEI LUI, care este Isus, ” Chipul Dumnezeului celui Nevazut ” (Col.1:15) pe care si Pavel L-a vazut imbracat in slava  pe drumul lui catre Damasc, la putin timp dupa invierea lui Isus
Cine implineste insa partea a doua a versetului 6 din Maleahi 4 ? adica, „ sa intoarca inima copiilor spre parintii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, sa lovesc tara cu blestem ? ” Si versetul din Marcu 9, „ Ilie va veni intai (singur,mai intai si  dupa aceea impreuna cu Moise, ca sa fie ucisi in piata cetatii celei mari, la intersectia strazilor Sodoma si Egipt ) si va aseza din nou toate lucrurile
Exista vre-o profetie in acest sens, in Biblie ? (VOI CONTINUA )

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la DE CE ZIC CARTURARII CA TREBUIE MAI INTAI SA VINA ILIE ?

  1. cherie zice:

    Deci intrebarea este daca Ioan este asa cum spune prorocul, Ilie premergătorul lui Mesia ?
    La revenirea in viata după ce ai murit este o problemă, nu mai esti cel care ai fost chiar daca era reintruparea lui Ilie…, dar Ioan era totuși premergătorul lui Mesia asa ca nu a mintit nomeni ci doar nu a explicat filozofic ideea asa cum o explica unii acum incalcind lucrurile nu descalcindu-le.
    Deci cum este cu reintruparea,daca Ilie este Ioan ? Spun eu acum !
    Ce este reîncarnarea ? Revenirea cu altă personalitate sau doar cu alt nume ? Credem in reincarnare ?

nimic

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.