In ziua aceea veti cunoaste…..

.Profetia  spune ” Si atunci El va fi un locas sfant, dar si o piatra de poticnire, o stanca de pacatuire pentru cele doua case ale lui Israel, un lat si o cursa pentru locuitorii Ierusalimului! (Isa.8:14)   Iata, pun ca temelie in Sion o piatra, o piatra incercata, o piatra de pret, piatra din capul unghiului cladirii, temelie puternica; cel ce o va lua ca sprijin nu se va grabi sa fuga. (Isa.28:16)    ”

Vorbele  Domnului  Isus  pe  care  le  citez  mai  jos  au  fost  auzite  de  ucenici  . Felul  in  care  le-au  inteles  ei  il  cunoastem  citind  cartea  Faptele  Apostolilor   si  scrisorile  pe  care  acestia  le-au  trimis  ca  invatatura  de  credinta  fratilor  lor  din  bisericile  Asiei  mici  si  celei  din  Roma ,  in  cartea  de  larga  raspandire  in  toata  lumea, care  este  Biblia  crestinilor  :

In ziua aceea, veti cunoaste ca Eu sunt in Tatal Meu, ca voi sunteti in Mine si ca Eu sunt in voi.   Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui.”  Iuda, nu Iscarioteanul, I-a zis: „Doamne, cum se face ca Te vei arata noua, si nu lumii?„Drept raspuns, Isus i-a zis: „Daca Ma iubeste cineva, va pazi Cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el.   Cine nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Si Cuvantul pe care-l auziti nu este al Meu, ci al Tatalui, care M-a trimis.  V-am spus aceste lucruri cat mai sunt cu voi. Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-L va trimite Tatal in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.Va las pacea, va dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o da lumea. Sa nu vi se tulbure inima, nici sa nu se inspaimante.  Ati auzit ca v-am spus: „Ma duc, si Ma voi intoarce la voi.” Daca M-ati iubi, v-ati fi bucurat ca v-am zis: „Ma duc la Tatal”; caci Tatal este mai mare decat Mine.   Si v-am spus aceste lucruri acum, inainte ca sa se intample, pentru ca atunci cand se vor intampla, sa credeti.   Nu voi mai vorbi mult cu voi; caci vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine;  dar vine, pentru ca sa cunoasca lumea ca Eu iubesc pe Tatal si ca fac asa cum Mi-a poruncit Tatal. Sculati-va, haidem sa plecam de aici!

continuare…..dupa  ce  aflam  reactiile  eventualilor  cititori

Despre behaitul oilor si Glasul Pastorului

caci "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine "...
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la In ziua aceea veti cunoaste…..

  1. cherie zice:

    Foarte frumos spus !
    Dacă nici măcar în ultimul moment al vieţii nu ajungem să credem în Dumnezeu şi să îl înţelegem pe Isus necondiţionat, dacă nu ajungem să iubim pe aproapele nostru ca pe noi înşine, nu iartăm pe cei care au greşit faţă de noi, cred că Dumnezeu nu ne va ierta, nu ne va lua alături de el ! Căci aşa cum spui, asta înseamnă să îl iubeşti pe Isus, să respecţi ceea ce ne-a cerut nu doar să spui din gură că îl iubeşti..
    Dacă nu îndeplinim ceea ce înseamna să-l iubeşti pe Isus, adică să respecti ceea ce ne cere el, chiar dacă considerăm că aparţinem de acea biserică care este singura adevărată, nu înseamnă nimic ! Biserica adevărată este în noi înşine…

  2. In primul verset citit sunt doua case ale lui Israel despre care se spune ca se vor poticni de Domnul Isus Hristos Cine cunoaste istoria, intelege ca una dintre cele doua case este Casa lui Iuda ,care L-a si rastignit .Motivul ? ” Iudeii I-au raspuns: „Nu pentru o lucrare buna aruncam noi cu pietre in Tine, ci pentru o hula si pentru ca Tu, care esti un om, Te faci Dumnezeu.” (Ioan.10:33)
    Cealaltra casa este Casa lui Israel . Aceasta Casa este Imparatia celorlalte zece semintii sau triburi, care s-au pierdutcand au fost robite de catre Imperiul Asiriei si nu s-a mai stiut nimic oficial despre ele pana in zilele noastre , desi Domnul Isus si aposto;ii ne-au dat informatii pretioase despre ele.
    Daca cineva n-a stiut pana acum, va sti , citind aceste randuri si verificand in scrierile sfinte, ca, fie ca accepta sau nu marturia mea, atitudinea cuiva nu modifica cu nimic faptul ca Biblia a fost scrisa numai pentru cei care apartin acelor DOUA CASE ALE LUI ISRAEL. Stapanitorul lumii acesteia si slujitorii lui n-au nimic fagaduit in ea (Ioan.14:30) deci n-au motiv s-o aprecieze
    Oricine nu apartine de acel Popor , oridecate ori ar citi-o si oricate lectii ar invata din continutul ei, nu va putea sa-i inteleaga Mesajul corect . De ce ? Raspunsul este scris : ” Pentru ca nu le-a fost dat sa inteleaga ”
    Citim asa, ” Pentru ca Fiul omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut.” (Luc.19:10) Aceasta afirmatie a fost facuta imediat dupa aceasta marturie despre ” un om bogat, care era mai marele vamesilor „: „Astazi a intrat mantuirea in casa aceasta, caci si el este fiul lui Avraam.” Motivatia acestei cautari l-a determinat pe Domnul sa le porunceasca celor 12 ucenici alesi de El din randul celor din Casa lui Iuda, care traiaua in Iudeea si si in celelalte teritorii ale Palestinei in timpul umblarii Lui pe pamant : „Drept raspuns, El a zis: „Eu nu sunt trimis decat la oile pierdute ale casei lui Israel.” (Mat.15:24) Intr-o alta imprejurare, citim ca : ” Acestia sunt cei doisprezece pe care i-a trimis Isus, dupa ce le-a dat invataturile urmatoare: „Sa nu mergeti pe calea paganilor si sa nu intrati in vreo cetate a samaritenilor; ci sa mergeti mai degraba la oile pierdute ale casei lui Israel.”
    Faptul ca aceasta invatatura era nu numai pentru ucenicii de atunci, ci o profetie care s-a extins pana la generatia noastra, este dovedita si de aceste cuvinte :” Din pricina Mea, veti fi dusi inaintea dregatorilor si inaintea imparatilor, ca sa slujiti ca marturie inaintea lor si inaintea Neamurilor. Dar, cand va vor da in mana lor, sa nu va ingrijorati, gandindu-va cum sau ce veti spune; caci ce veti avea de spus va va fi dat chiar in ceasul acela; fiindca nu voi veti vorbi, ci Duhul Tatalui vostru va vorbi in voi….. Cand va vor prigoni intr-o cetate, sa fugiti intr-alta. Adevarat va spun ca nu veti ispravi de strabatut cetatile lui Israel pana va veni Fiul omului.”

    Cine a citit unele din articolele anterioare, va prinde ideea pe care o transmit, si va intelege cine sunt cei din Casa lui Israel si unde sunt ei ASTAZI , si va pricepe, de asemenea , cum este Isus Hristos o Piatra de poticnire pentru ei, ca si pentru iudeii care L-au rastignit atunci , fiindca este scris : ” Caci cei ce au fost luminati odata – si au gustat darul ceresc, si s-au facut partasi Duhului Sfant,
    5. si au gustat Cuvantul cel bun al lui Dumnezeu si puterile veacului viitor –
    6. si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit.
    Observ ca acest subiect este mai extins decat am anticipat, de aceea il voi transfera intr-un articol urmator, unde-l voi prezenta mai amanuntit Si pentru a nu scapa acest amanunt atunci cand voi continua , va spun ca numai acei care au primit UNGEREA vor fi dovediti a fi adevaratii ISRAELITI, care au fost nascuti din nou in Hristos, = Unsul Domnului . Este scris ca numai atunci cand ultimul uns care traieste in tinuturile si cetatile lui Israel intre Natiuni, peste care ” Dumnezeu si-a aruncat privirile sa aleaga din mijlocul loa un popor care sa-I poarte Mumele ” va capata cunostinta originii si apartenentei lui si se va pocai , ” tot Israelul va fi mantuit „, fiindca a fost scris in Cartea Vietii si nasterea din nou, adica botezul cu Duhul Sfant nu se primeste din voia firii personale sau fiindca vrea cineva din afara ca tu sa-l primesti, ci este numai din bunavointa lui Dumnezeu, care a luat aceasta hotarare ca tu sa fii al Lui inca inaonte de existenta acestei lumi materiale . Si este scris ca nimeni si nimic nu poate impiedica realizarea acestei voi a Lui .precum nimeni si nimic nu poate sa te faca sa fii bine primit in afara acesteia

nimic

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.